Νεκρά ψάρια στον Παγασητικό: Κλείνει το θυρόφραγμα – Δίχτυ στην εκβολή του Ξηριά

Διαβάζεται σε 3'
Νεκρά ψάρια στον Παγασητικό: Κλείνει το θυρόφραγμα – Δίχτυ στην εκβολή του Ξηριά
INTIME

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών.

Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό και ταυτόχρονα με το κλείσιμο του θυροφράγματος στην Κάρλα, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης τοποθετήθηκε δίχτυ στην είσοδο της εκβολής του Ξηριά προς το λιμάνι, το οποίο συγκρατεί πλέον τα νεκρά ψάρια που κατευθύνονται προς το θαλάσσιο περιβάλλον.

Νωρίτερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου διέταξε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα για το ζήτημα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό, μετά από την έντονη ανησυχία και αναστάτωση που έχει προκληθεί στην πόλη.

Οι εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Η έρευνα έχει ανατεθεί στον λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα, με οδηγίες να πραγματοποιηθούν αναλύσεις από διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ρύπανση και αν η λίμνη Κάρλα είναι η πηγή του προβλήματος.

Επίσης, θα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ψαριών, αν φτάνουν ήδη νεκρά στον Παγασητικό μέσω του θυροφράγματος ή αν πεθαίνουν λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον τους κ.α.

Παράλληλα, η έρευνα θα εξετάσει τις ενέργειες που έγιναν από τον δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα νεκρά ψάρια, συμπεριλαμβανομένων της παραλίας, του λιμανιού, του Αναύρου, των Αλυκών και της Νέας Αγχιάλου.

Εικόνες από το λιμάνι του Βόλου

INTIME
INTIME
INTIME
INTIME
INTIME
INTIME

Νεκρά ψάρια στο λιμάνι του Βόλου
Νεκρά ψάρια στο λιμάνι του Βόλου ΙΝΤΙΜΕ

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα