ΣΥΡΙΖΑ: Στην Πόπη Τσαπανίδου η έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου

Διαβάζεται σε 2'
Η Πόπη Τσαπανίδου
Η Πόπη Τσαπανίδου Eurokinissi

Ειδοποιήθηκε η Κουμουνδούρου – Η Πόπη Τσαπανίδου ορκίζεται έως το τέλος της εβδομάδας. Η δήλωσή της.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι η Πόπη Τσαπανίδου, θα είναι το πρόσωπο που θα καταλάβει την έδρα του παραιτηθέντος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου.

Η πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πρώτη επιλαχούσα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, επικοινώνησε με την Κουμουνδούρου προκειμένου να ενημερώσει για την αποδοχή της έδρας την οποία δικαιούται με βάση τον κανονισμό της Βουλής. Άλλωστε με την Πόπη Τσαπανίδου είχε δηλώσει ότι θα επικοινωνήσει και η προεδρία της Βουλής.

Το ζήτημα είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες αφού τόσο ο Όθωνας Ηλιόπουλος όσο και βουλευτές του κόμματος προσκείμενοι στον Στέφανο Κασσελάκη είχαν ζητήσει η έδρα να «πάει» στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα σενάριο τόσο αντίθετο στον κανονισμό όσο και… αδύνατον να συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην 9η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας και για την εκλογή του μεσολαβούν 5 υποψήφιοι. Ανάμεσά τους η Ζωρζέτα Λάλη που κινείται στον χώρο της Νέας Αριστεράς και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο να παραιτηθεί υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη. Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως το πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως από την στιγμή που συνεδριάζει σήμερα στις 18.00 το απόγευμα η Κ.Ο του κόμματος.

Η ανάρτηση της Πόπης Τσαπανίδου:

«Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία.»

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα