Φριντζήλα – Μυστακίδης αλληλοσατιρίζονται και ρίχνουν νερό στη βάρκα μας

Διαβάζεται σε 5'
Φριντζήλα – Μυστακίδης αλληλοσατιρίζονται και ρίχνουν νερό στη βάρκα μας

H Mάρθα Φριντζήλα και ο Δημήτρης Μυστακίδης συναντιούνται ξανά στις 7 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων στο Βύρωνα και αυτή τη φορά… φέρνουν τα πάνω κάτω!

Mε διάθεση να πουν όλα όσα αγαπούν και να τα μοιραστούν μαζί μας, η Mάρθα Φριντζήλα και ο Δημήτρης Μυστακίδης συναντιούνται ξανά στις 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα.

Με χιούμορ, με συγκίνηση, με δύναμη οι δυο καλλιτέχνες δεν διστάζουν να υψώσουν τη φωνή τους και την τέχνη τους σαν λάβαρο μέσα σε δύσκολους καιρούς. Ταυτόχρονα αυτοσαρκάζονται και αλληλοσατιρίζονται. Χωρίς ευκόλως εννοούμενα, η Μάρθα και ο Δημήτρης υπόσχονται να σαρώσουν τη σκηνή και να τα πουν όλα και δυνατά.

Και οι δυο τους έρχονται με φόρα από το καλοκαίρι, μετά από μια σειρά προσωπικών συναυλιών και συμμετοχών και υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν, ενώνοντας το προσωπικό τους ρεπερτόριο αλλά και σπουδαία τραγούδια που ξεχωρίζουν και θέλουν τόσο να τα ερμηνεύουν, με διάθεση να γίνουν μια παρέα με το κοινό, να γλεντήσουν και να φέρουν τα πάνω κάτω!

Μας περιμένουν βράδυ Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων μαυρισμένους, όμορφους και φορτσάτους!

Μέχρι τότε αντάλλαξαν μερικές ερωτήσεις έτσι για το καλό της συνάντησης στο Βράχων.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΡΘΑ

Δ. Ο έρωτας είναι νερό στη βάρκα ή αέρας στα πανιά μας;
Μ. Νερό στη βάρκα μας, αέρας στα πανιά μας, φωτιά στα μπατζάκια μας, ψύλλος στον κόρφο μας, βούτυρο στο ψωμί μας, κολόνα του σπιτιού μας, πασάς στα Γιάννενα, γυφτάκι στην Πανεπιστημίου.

Δ. Γιατί πιστεύεις ότι ο Θανάσης μετά τον Καραβόμυλο και την Στυλίδα δεν έβαλε την Λαμία; Κρύβει κάτι ποιητικό αυτή η μη αναφορά;
Μ. Η Ιεριχώ του άσματος, η πόλη του τυφλού που ξαναβρήκε το φως του από τον Ιησού, νομίζω πως είναι η Αθήνα, όχι η Λαμία. Ίσως ο ποιητής να ψάχνει κάποιο φως στο δρόμο για την Αθήνα, ενώ του γνέφουν τα εκκλησάκια των θυσιών και παίρνει το αντίδωρο απ’ τις ιέρειες των διοδίων.

Δ. Εάν με αφορμή το «κομμωτριάκι» έφτιαχνες μια ταινία μικρού μήκους τι θα γινόταν όταν θα έβγαινε να κατακτήσει του «κόσμου τις χαρές»;
Μ. Το κομμωτριάκι που το λένε Ρένα, ανοίγει δικό της κομμωτήριο κι είναι αρχόντισσα. Κάθε Τετάρτη, ο Αβδάλ από το Πακιστάν έρχεται και καθαρίζει τα τζάμια. Ερωτεύονται, παντρεύονται και κάνουν τρία παιδιά, την Ελπίδα, τον Ζιμπράν και το Ρόδι. Μένουν σε ένα σπίτι με κήπο λίγο έξω από την Λάρισα κι έχουν δύο σκυλιά και έξι γάτες.

Δ. Εάν θυμηθείς πού πας, πόσο εύκολα θα άλλαζες προορισμό;
Μ. Δεν αλλάζω προορισμό Δημήτρη. Κάθε μέρα φεύγω, μέτρο μέτρο όλο πιο μακριά, τόσα χρόνια φεύγω, στην καρδιά μου όλο πιο κοντά.

ΜΑΡΘΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ

Μ. Θα προτιμούσες να έχεις τέλεια φωνή και να ξέρεις απέξω όλα τα τραγούδια ή να παίζεις όλα τα όργανα καλά;
Δ. Μαρθούλα μου η ερώτηση σου με πληγώνει. Τι θα πει «να προτιμούσα να έχω τέλεια φωνή;» Δεν έχω;! Άσε δε το δεύτερο σκέλος της ερώτησης… Και εδώ υποβόσκει το παντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα σου ότι δεν παίζω όλα τα όργανα καλά. Με πληγώνεις και αρνούμαι να απαντήσω στην ερώτηση αυτή.

Μ. Τι σε βοηθά να παίρνεις κουράγιο όταν βαριέσαι πολύ να παίξεις;
Δ. Κοίταξε, δεν βαριέμαι ποτέ. Απελπίζομαι καμιά φορά όμως, όταν πριν από εμένα έχει πάθει παραλήρημα η τραγουδίστρια ας πούμε – υποθετικά πάντα μιλάω – και επί 5 λεπτά αυτοσχεδιάζει λέγοντας ακατανόητες λέξεις τύπου εξτένσιονς, μυτούλες και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο νους της αλωνίζοντας την σκηνή πηγαίνοντας πότε από εδώ, πότε από εκεί.. Ε μετά τι να πω εγώ; Ευτυχώς τότε που υπάρχουν οι υπόλοιποι μουσικοί που με κοιτούν με κατανόηση και παίρνω κουράγιο μέχρι το επόμενο παραλήρημα. Daddy Lolo ας πούμε.

Μ. Ποιο τραγούδι (λαϊκό, ρεμπέτικο ή άλλο) θα ήθελες να έχεις γράψει και γιατί.
Δ. Δεδομένης της κατάστασης και όλων όσων πολύ ύπουλα μου καταλόγισες στις προηγούμενες ερωτήσεις σου, θα ήθελα να είχα γράψει το «δε σε θέλω πια».

Μ. Έχεις κάποιο παράπονο μετά από τόσα χρόνια σκληρής και αδιάκοπης υπηρεσίας στην μουσική;
Δ. Μέχρι πριν λίγο, όλα μια χαρά, κανένα παράπονο. Αυτό που μου έκανες τώρα όμως είναι πολύ βαρύ… Θα σφίξω τα δόντια και θα προχωρήσω.

Συντελεστές

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ & BAND
Έλενα Αβραμιώτη – βιολί, τραγούδι
Μιχάλης Ατσάλης – κιθάρες, μπουζούκι, τραγούδι
Γιώργος Μακρής – γκάιντα, τσαμπούνα, καβάλ
Πέτρος Λαμπρίδης – κοντραμπάσο
Πρόδρομος Μυστακίδης – τύμπανα
Τάκης Σπυρόπουλος – ηχοληψία
Δημήτρης Μυστακίδης – κιθάρες, λαούτο, τζουρά, τραγούδι

ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ – KUBARA PROJECT
Αντώνης Μαράτος – μπάσο
Κώστας Νικολόπουλος – κιθάρες
Παναγιώτης Τσεβάς – πιάνο, ακορντεόν
Βασίλης Μαντζούκης – τύμπανα, κιθάρα
Βασίλης Παναγιωτόπουλος – τρομπόνι
Γιάννης Παξεβάνης – ηχοληψία
Μάρθα Φριντζήλα – τραγούδι
Φωτογραφία:  Λίτσα Φριντζήλα
Artwork: That long black cloud

Προπώληση: more.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα