Μαίνεται για έκτη μέρα η φωτιά στο Παγγαίο – Στάχτη τουλάχιστον 7.600 στρέμματα

Διαβάζεται σε 2'
Μαίνεται για έκτη μέρα η φωτιά στο Παγγαίο – Στάχτη τουλάχιστον 7.600 στρέμματα
INTIME

Τουλάχιστον 7.600 στρέμματα έχουν καεί στο Παγγαίο όρος στην Καβάλα, όπου η μεγάλη φωτιά μαίνεται για έκτη συνεχόμενη μέρα.

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Παγγαίο όρος, στην Καβάλα, με τη φωτιά να εξακολουθεί να καίει για έκτη συνεχόμενη μέρα.

Η φωτιά ξέσπασε στην κορυφογραμμή του βουνού, κοντά στην κορυφή Αβγό, λίγο κάτω από τα 1.700 μέτρα, στις 22 Αυγούστου, και η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων παραμένει πολύ δύσκολη, καθώς καίγεται δασική έκταση σε δυσπρόσιτα σημεία, στην αλπική και υποαλπική ζώνη.

Η επιστημονική ομάδα του climatebook συνέλεξε τα πιο πρόσφατα δορυφορικά δεδομένα και προχώρησε σε μια πρώτη εκτίμηση των εκτάσεων που επηρεάστηκαν στη συγκεκριμένη δασική πυρκαγιά. Έτσι, σύμφωνα με δεδομένα από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2, η δασική πυρκαγιά στο όρος Παγγαίο είχε επηρεάσει περίπου 7.600 στρέμματα, μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Σήμερα, το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων πέφτει στα μέτωπα πάνω από Μεσορόπη και Πλατανότοτοπο Καβάλας και πάνω από Ροδολίβος και Πρώτη Σερρών.

Για την κατάσβεση της φωτιάς οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 280 πυροσβέστες, με 46οχήματα, 25 πεζοπόρα τμήματα, ενώ σημαντική είναι η συνδρομή των εθελοντών.

Από αέρος επιχειρούν 4 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Προληπτικά γίνονται αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα χωριά του Παγγαίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα