Εργαζόμενοι Εθνικού: Να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες του Θεάτρου

Διαβάζεται σε 3'
Εργαζόμενοι Εθνικού: Να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες του Θεάτρου
Εθνικό Θέατρο EUROKINISSI

Εναντίον της απόφασης της διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου, για την προκήρυξη σύμβασης για ταξιθέτες μέσω ιδιωτικής εταιρείας, τάσσεται το Σωματείο Εργαζομένων. Αναλυτικά η ανακοίνωση.

Με ανακοίνωσή το Σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου καταγγέλλει την ανάληψη των υπηρεσιών από ιδιωτική εταιρεία και προαναγγέλλει πως την Πέμπτη (29/8) στις 12.30, θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. ούτως ώστε να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Εθνικού Θεάτρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Θα μπορούσε μια ιδιωτική εταιρεία να αναλάβει την οργάνωση παραγωγής των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου;
Μια εταιρεία ενοικίασης ηχητικού εξοπλισμού να «διαθέσει» το προσωπικό της για να καλύψει ηχητικά τις παραγωγές του;
Θα μπορούσε μια εταιρεία φοροτεχνικών να αναλάβει το λογιστήριο και τα οικονομικά του Θεάτρου;
Μια εταιρεία logistics να διεκπεραιώνει τα απαραίτητα για τη διακίνηση των προμηθειών, των υλικών και της περιουσίας του Εθνικού Θεάτρου;
Αν μέχρι πρότινος οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έδειχναν να είναι αρνητικές, η διοίκηση του θεάτρου, υπηρετώντας το κυβερνητικό αφήγημα για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, απαντά θετικά στο ερώτημα αν το τμήμα υποδοχής του θεάτρου και οι εργαζόμενοι σε αυτό μπορούν να «παραδοθούν» σε ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης προσωπικού.

Έχοντας ήδη έτοιμο το κείμενο της προκήρυξης της σύμβασης, μέσα στην ησυχία του Αυγούστου και ενώ εκκρεμούν ακόμα παραστάσεις της καλοκαιρινής περιοδείας σε χώρους του Θεάτρου που έχουν ανάγκη προσωπικού υποδοχής και ταξιθεσίας, η διοίκηση του θεάτρου είναι έτοιμη να προσλάβει ταξιθέτες μέσω ιδιωτικής εταιρείας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο πολιτισμός είναι ο στόχος αλλά η απαράδεκτη πρόθεση για  ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την παραχώρηση των εργαζομένων που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο με τους χιλιάδες θεατές του θεάτρου σε ιδιώτες εργολάβους.
Αν επιτρέψουμε τις πρακτικές των ιδιωτικοποιήσεων, σειρά θα πάρουν και τα υπόλοιπα τμήματα του οργανισμού.
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το εθνικό θέατρο πεδίο συναλλαγής οικονομικών συμφερόντων εργολάβων εκτινάσσοντας το κόστος λειτουργίας του οργανισμού.
Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση και κατηγορηματική.
Η πρώτη από μια σειρά δράσεων που προγραμματίζουμε είναι την Πέμπτη, 29 Αυγούστου στις 12.30, παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του εθνικού θεάτρου.

Την παραχώρηση της υποδοχής του κοινού – ταξιθεσίας σε εργολάβο θα την αποτρέψουμε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα