Ιταλία: Αγνοούνται μητέρα και γιος μετά από κατολίσθηση στο χωριό Ταλανίκο

Διαβάζεται σε 2'
Στιγμιότυπο από βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πυροσβεστική της Ιταλίας από την κακοκαιρία που πλήττει το San Felice a Cancello, κοντά στην Caserta
Στιγμιότυπο από βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πυροσβεστική της Ιταλίας από την κακοκαιρία που πλήττει το San Felice a Cancello, κοντά στην Caserta Vigili del Fuoco via AP

Μια 74χρονη γυναίκα και ο 42χρονος γιος της παρασύρθηκαν από ποτάμι λάσπης, μετά από κατολίσθηση πουσημειώθηκε λόγω σφοδρής κακοκαιρίας στο χωριό Ταλανίκο στην περιοχή της Καζέρτα της Ιταλίας.

Μία μητέρα και ο γιος της αγνοούνται στην Ιταλία μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε λόγω σφοδρής κακοκαιρίας στο χωριό Ταλανίκο στην περιοχή της Καζέρτα.

Το τρίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν η 74χρονη γυναίκα και ο 42χρονος γιος της παρασύρθηκε από ποτάμι λάσπης και βρέθηκε σε μια πλαγιά. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι δυο τους ήταν απασχολημένοι με τη συγκομιδή φουντουκιών όταν αιφνιδιάστηκαν από την κατολίσθηση και προσπάθησαν να διαφύγουν με το όχημα: πιθανότατα διένυσαν μόνο λίγα μέτρα πριν η λάσπη παρασύρει το όχημά τους, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην πλαγιά.

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των δύο ατόμων και τη διάσωση του πληθυσμού συντονίζονται από τη Νομαρχία της Καζέρτα. Πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους έντρομοι αφού τα νερά πλημμύρισαν κελάρια και γκαράζ, παίρνοντας μαζί τους τα πάντα, από αυτοκίνητα μέχρι μοτοποδήλατα.

Το ποτάμι από λάσπη και συντρίμμια κατέβηκε με μεγάλη ταχύτητα από τον λόφο που δεσπόζει πάνω από το χωριουδάκι του δήμου Καζέρτα, λόγω του εδάφους που αποδυναμώθηκε από τις ισχυρές βροχές που έπεσαν το απόγευμα και της έλλειψης δέντρων, τα οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες από την πυρκαγιά που κατέστρεψε το πευκοδάσος στον λόφο Ταλάνικο στις αρχές Αυγούστου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα