Τραμπ: Αντιμέτωπος με νέο κατηγορητήριο για την υπόθεση των εκλογών του 2020

Διαβάζεται σε 2'
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ 2024 Carolyn Kaster/AP Photo

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ εξέδωσαν αναθεωρημένες κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις φερόμενες προσπάθειές του να παρέμβει στις εκλογές του 2020 μετά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν.

Αντιμέτωπος με νέο κατηγορητήριο βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της απόπειρας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος το 2020, όταν ηττήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν.

Οι εισαγγελικές αρχές αναθεώρησαν σήμερα το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην προέδρου και νυν υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, στην υπόθεση για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος το 2020, μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ότι οι πρώην πρόεδροι χαίρουν ασυλίας από ποινική δίωξη.

Το αναθεωρημένο κατηγορητήριο, που ασκήθηκε από τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου Δικαιοσύνης Τζακ Σμιθ, απαγγέλλει τις ίδιες τέσσερις ποινικές κατηγορίες κατά του Τραμπ – τις οποίες ο ίδιος αρνείται – αλλά τώρα αφορούν την ιδιότητά του ως πολιτικού υποψηφίου και όχι ως εν ενεργεία προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος κατηγορείται για: συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των ΗΠΑ, συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, απόπειρα παρακώλυσης επίσημης διαδικασίας και συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.

Στο αναθεωρημένο κατηγορητήριο αφαιρέθηκε ο ισχυρισμός ότι ο Τραμπ επεδίωξε να πιέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην προσπάθειά του να ανατρέψει την εκλογική του ήττα. Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρείται να διατηρηθεί το κατηγορητήριο καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως ο Τραμπ δεν θα μπορούσε να διωχθεί για την προαναφερθείσα συμπεριφορά.

Μια πηγή προσκείμενη στη νομική ομάδα του Τραμπ δήλωσε στο CBS News, ότι το νέο κατηγορητήριο “δεν αποτέλεσε έκπληξη”.

“Αυτό υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση με βάση αυτό που έκανε το Ανώτατο Δικαστήριο”, δήλωσε η πηγή. “Δεν αλλάζει τη θέση μας ότι πιστεύουμε ότι η υπόθεση του Σμιθ είναι ελαττωματική και πρέπει να απορριφθεί“, πρόσθεσε.

Πάντως, σύμφωνα με το BBC, φαίνεται απίθανο η συγκεκριμένη υπόθεση, όπως και άλλες ποινικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος να φτάσουν στο δικαστήριο πριν από τις φετινές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα