Νέες ταινίες: Νέο “Alien” και η Μπλέικ Λάιβλι στο λογοτεχνικό “Τελειώνει Με Εμάς”

Διαβάζεται σε 4'
Νέες ταινίες: Νέο “Alien” και η Μπλέικ Λάιβλι στο λογοτεχνικό “Τελειώνει Με Εμάς”
20th Century Studios. © 2024 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Κάθε εβδομάδα, παρουσιάζουμε τις νέες ταινίες στις αίθουσες.

To “Εγώ, ο Απαισιότατος 4” στο αληθινό του άνοιγμα έκανε 77.000 εισιτήρια φτάνοντας μια ανάσα από τις 100.000 ενώ 17.000 έκανε η πολύ διασκεδαστική “Παγίδα” του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν που ατυχέστατα δεν είχε προβληθεί για δημοσιογράφους.

Το επόμενο μπλοκμπάστερ που θα δοκιμαστεί είναι το “Alien: Romulus”, που κυκλοφορεί τώρα στις αίθουσες, το πρώτο “Άλιεν” φιλμ εδώ και 27 χρόνια που δεν έχει γυριστεί από τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Στις αίθουσες έρχεται και το “Τελειώνει με Εμάς”, η διασκευή του βιβλίου της Κολίν Χούβερ με πρωταγωνίστρια την Μπλέικ Λάιβλι κι ένα πολύ δημόσιο τσακωμό πίσω από τις κάμερες, της πρωταγωνίστριας με τον σκηνοθέτη Τζάστιν Μπαλντόνι.

Οι ταινίες της εβδομάδας:

Alien: Romulus

Καθώς εξερευνούν τα βαθιά άκρα ενός εγκαταλειμμένου διαστημικού σταθμού, μια ομάδα νεαρών αποικιστών του διαστήματος έρχονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν. Γνώριμη βασική πλοκή, αλλά έτσι κι αλλιώς οι ταινίες “Άλιεν” δεν είχαν ποτέ απαραιτήτως ανάγκη τα εξεζητημένα concept (όχι πως δεν έχουν υπάρξει κι αυτά κατά καιρούς).

Ο Φέντε Άλβαρες, του πρόσφατου ριμέικ “Evil Dead”, παίρνει τα ηνία του franchise και επιχειρεί να δώσει τη δική του υπογραφή στα γνώριμα μοτίβα που συναντάμε σε αυτές τις ταινίες, αποτίοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στα φιλμ που έχουν προηγηθεί του δικού του. Πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά αναλαμβάνει η ανερχόμενη Κέιλι Σπέινι, την οποία απολαύσαμε στο “Priscilla” της Σοφία Κόπολα, ταινία για την οποία εξάλλου βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Βενετίας η Σπέινι.

Τελειώνει Με Εμάς

Το επιτυχημένο μυθιστόρημα της Κολίν Χούβερ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη και ακολουθεί την Λίλι Μπλουμ (Μπλέικ Λάιβλι), μια γυναίκα που ξεπερνά μια τραυματική παιδική ηλικία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη Βοστώνη και να κυνηγήσει το όνειρο της ζωής της να ανοίξει τη δική της επιχείρηση. Μια τυχαία συνάντηση με τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ (Τζάστιν Μπαλντόνι, ο σκηνοθέτης της ταινίας) πυροδοτεί μια έντονη σχέση, αλλά καθώς οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά, η Λίλι αρχίζει να βλέπει πλευρές του Ράιλ που της θυμίζουν τη σχέση των γονιών της.

Εμπορικά πετυχημένη λογοτεχνική διασκευή που είναι ωστόσο ήδη διαβόητη για την αρκετά δημόσια κόντρα της πρωταγωνίστριας με τον συμπρωταγωνιστή της και σκηνοθέτη. Φυσικά το αποτέλεσμα, θα κριθεί στην οθόνη.

Στοιχειωμένη Καρδιά

Βραδυφλεγές θρίλερ με φόντο τη νησιωτική Ελλάδα. Σε ένα απομονωμένο νησί της Ελλάδας, η γοητευτική Άλεξ (Αΐντα Φολκ) πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα σε ένα παραθαλάσσιο, μικρό εστιατόριο. Κερδίζει αμέσως την καρδιά του χαρισματικού Ενρίκο (Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο), αλλά η ίδια ερωτεύεται τον αινιγματικό μάνατζερ του εστιατορίου, Μαξ (Ματ Ντίλον), έναν μοναχικό Αμερικανό που εγκαταστάθηκε στο νησί πριν από δεκαετίες. Με το πέρασμα των εποχών, η σεξουαλική ένταση κλιμακώνεται, κι ενώ ο Ενρίκο ανακαλύπτει ανησυχητικά στοιχεία για το σκοτεινό και μυστηριώδες παρελθόν του Μαξ, η Άλεξ τυφλωμένη από έρωτα επιλέγει να αγνοήσει τα σημάδια. Σύντομα, το πάθος θα δώσει τη θέση του σε μια μάχη για επιβίωση.

Cold

Ο Οντιν, ζει μόνος του με την κόρη του Ρουν. Καθώς ερευνά κάποιους παλιούς φόνους που έχουν διαπραχθεί δεκαετίες πριν σε ένα κέντρο θεραπείας εφήβων, αρχίζει να υποπτεύεται πως κάποια παράξενα μυστικά που αποκαλύπτει σχετίζονται με τη μυστηριώδη αυτοκτονία της πρώην συζύγου του, αλλά και με την παράξενη συμπεριφορά της έφηβης κόρης του. Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ -από τα μεγαλύτερα ονόµατα του σκανδιναβικού αστυνομικού θρίλερ.

Ο Δάσκαλος Που Υποσχέθηκε τη Θάλασσα

Η Αριάδνα ανακαλύπτει ότι ο παππούς της ψάχνει τα ίχνη του πατέρα του, που είχε εξαφανιστεί κατά τον ισπανικό εμφύλιο. Αποφασίζει λοιπόν να ταξιδέψει στο ορεινό χωριό της βόρειας Ισπανίας, τόπο γέννησης του παππού, για να ξετυλίξει το κουβάρι των δραματικών γεγονότων πριν και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Ψάχνοντας όσους ντόπιους παρέμεναν στη ζωή, όλες τους οι διηγήσεις συγκλίνουν σε ένα εμβληματικό όσο και χαρισματικό πρόσωπο: τον δάσκαλο του χωριού Άντονι Μπενάγιες, που κατάφερε να εμπνεύσει τα παιδιά να διαλέξουν τις κλίσεις τους και τους υποσχέθηκε να τους δείξει τη θάλασσα που μέχρι τότε δεν είχαν ποτέ τους δει… Βασισμένο στην πραγματική ιστορίας του Άντονι Μπενάγιες, μιας εμβληματικής φιγούρας του αντιφασισμού στην Ισπανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα