Πώς να οργανώσετε το τέλειο πικ νικ στην ιδανική παραλία – Πλήρης οδηγός

Διαβάζεται σε 6'
Πικ νικ στην παραλία
Πικ νικ στην παραλία iStock

Το πικ νικ στην παραλία είναι μια μοναδική εμπειρία που σας επιτρέπει να συνδυάσετε τη φυσική ομορφιά της θάλασσας με την ηρεμία της φύσης

Το πικ νικ είναι μια διαχρονική δραστηριότητα που μπορούμε να απολαύσουμε σχεδόν όλο το χρόνο. Ιδιαίτερα το τέλος καλοκαιριού θεωρείται ιδανική εποχή, καθώς η θερμοκρασία παραμένει ζεστή αλλά πιο ήπια, και οι παραλίες είναι λιγότερο πολυσύχναστες, προσφέροντας ηρεμία και άνεση. Παρόλο που οι προσωπικές προτιμήσεις καθορίζουν τη μορφή του πικ νικ, το κλειδί για την επιτυχία του είναι η σωστή οργάνωση.

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές και ιδέες για να οργανώσετε το καλύτερο πικ νικ στην παραλία και να το απολαύσετε στο έπακρο.

Η παρέα κάνει τη διαφορά

Πικ νικ στην παραλία
Πικ νικ στην παραλία iStock

Ο πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας για ένα επιτυχημένο πικ νικ είναι η παρέα. Θα πάτε με την οικογένειά σας, φίλους ή τον σύντροφό σας; Η σύνθεση της παρέας καθορίζει το στυλ του πικ νικ που θα οργανώσετε. Αν επιλέξετε οικογενειακό πικ νικ, χρειάζεστε έναν χώρο με αρκετή άπλα και εύκολη πρόσβαση για τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους. Αντίθετα, αν είστε με φίλους, μπορείτε να εξετάσετε πιο δυσπρόσιτες ή απομονωμένες παραλίες, όπου θα απολαύσετε την παρέα σας μακριά από τον θόρυβο της πόλης. Για ένα ρομαντικό πικ νικ με το έτερον ήμισυ, επιλέξτε μια παραλία που προσφέρει ησυχία και μοναδικές φυσικές ομορφιές.

Επιλογή της παραλίας: Η τοποθεσία είναι το παν

Η επιλογή της παραλίας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του πικ νικ. Αν θέλετε να απολαύσετε ένα ξέγνοιαστο απόγευμα, επιλέξτε μια παραλία με φυσική σκιά από αλμυρίκια ή βράχους, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την έκθεση στον ήλιο. Αν πάλι είστε λάτρης του ηλιοβασιλέματος, μια παραλία με δυτικό προσανατολισμό είναι ιδανική για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα καθώς ο ήλιος βυθίζεται στον ορίζοντα.

Οδηγός για τέλειες παραλίες για πικ-νικ

Μερικές εξαιρετικές επιλογές για πικ νικ σε παραλία είναι η παραλία Ψάθα στη Δυτική Αττική, που προσφέρει ήρεμα νερά και όμορφο τοπίο. Στην Πελοπόννησο, η Καλογριά στην Αχαΐα είναι ιδανική για οικογένειες, με εκτενείς αμμόλοφους και γαλάζια νερά. Αν προτιμάτε μια πιο απομονωμένη εμπειρία, η παραλία Φονέας στη Μάνη είναι μια εξαιρετική επιλογή, με επιβλητικά βράχια και καθαρά νερά που δημιουργούν ένα εκπληκτικό σκηνικό για το πικ νικ σας.

Αν πάλι επιλέξετε κάποιο νησί η παραλία Κυριακουλού στα Κύθηρα είναι μια εκπληκτική με άγρια ομορφιά, όμως θα χρειαστείτε σκάφος για να πάτε. Κρυμμένη από ψηλά βράχια και με ένα ρέμα να καταλήγει σε αυτή είναι από τα αγαπημένα σημεία. Στη Μήλο για να δείτε ηλιοβασίλεμα και να κάνετε πικ νικ την ώρα που ο ήλιος βάφει τον ορίζοντα σε πορτοκαλιά χρώματα θα πάτε στην παραλία Άγιος Ιωάννης, σίγουρα το καλοκαίρι γεμίζει από κόσμο αλλά προτιμήστε να πάτε λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα και να μείνετε μετά για βραδινό πικ νικ.

Στην Άνδρο, η μικρή παραλία Λιμανάκι, μετά από τον Πισωλιμνιώνα είναι επίσης πολύ χαριτωμένη και έχει βορειοδυτικό προσανατολισμό που σημαίνει ότι θα δείτε και λίγο ηλιοβασίλεμα εάν μείνετε μέχρι αργά. Στην μικρή παραλία Λιοτρίβι, το κυκλαδίτικο τοπίο είναι αυτό που θα κλέψει την παράσταση, βαθιά μπλε νερά, λιγοστά αλμυρίκια και βράχια. Βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Καλό Λιβάδι και Λεύκες στα ανατολικά του νησιού και είναι ένα όμορφο σημείο, εάν είστε πρωινοί τύποι, να πάτε λίγο πριν το ξημέρωμα για πικ νικ για να δείτε την ανατολή στο Αιγαίο.

Το σωστό μενού: Απλότητα και γεύση

Το μενού του πικ νικ πρέπει να είναι απλό και εύκολο στη μεταφορά. Επιλέξτε φαγητά που τρώγονται εύκολα με τα χέρια και δεν απαιτούν πολλά σκεύη. Σάντουιτς, κεφτεδάκια, πίτες, τηγανιτό κοτόπουλο, πίτσα, τυριά, αλλαντικά, παξιμάδια, ωμά λαχανικά και ντιπ είναι μερικές ιδανικές επιλογές. Αποφύγετε φαγητά που δεν αντέχουν για πολύ ώρα εκτός ψυγείου ή που προσελκύουν έντομα, όπως το μέλι ή τα παγωτά. Ένα ψυγειάκι είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε τα ποτά και τα τρόφιμά σας δροσερά.

Χρησιμοποιήστε μεγάλα κομμάτια πάγου αντί για παγάκια, καθώς λιώνουν πιο αργά. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε μικρά μπουκαλάκια με νερό ή χυμό πριν το πικ νικ, τα οποία θα λειτουργούν και ως ψυκτικά μέσα.

Τα απαραίτητα αξεσουάρ

Για να απολαύσετε το πικ νικ σας χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα αξεσουάρ. Ένα τραπεζομάντηλο ή μια κουβέρτα είναι απαραίτητα για να καθίσετε άνετα. Στην παραλία, προτιμήστε μια κουβέρτα με αδιάβροχη κάτω πλευρά, ώστε να αποφύγετε την υγρασία της άμμου. Μια ομπρέλα παραλίας προσφέρει πολύτιμη σκιά τις ζεστές μέρες, ενώ ένα πτυσσόμενο τραπέζι θα κρατήσει το φαγητό σας μακριά από την άμμο.

Επιλέξτε ποτήρια και πιάτα μιας χρήσης για να αποφύγετε το βάρος και το ρίσκο θραύσης κατά τη μεταφορά. Επίσης, σκεφτείτε την πιθανότητα ύπαρξης εντόμων ή κουνουπιών και εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα απωθητικά. Αντηλιακό, ιδιαίτερα στο τέλος του καλοκαιριού, είναι επίσης απαραίτητο.

Οργάνωση και προετοιμασία

Πικ νικ στην παραλία
Πικ νικ στην παραλία iStock

Η καλή οργάνωση είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο πικ νικ. Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα χρειάζεστε, από τα τρόφιμα μέχρι τα σκεύη και τα αξεσουάρ. Προετοιμάστε το φαγητό την προηγούμενη μέρα, ώστε να μην αγχωθείτε την ημέρα του πικ νικ.

Εάν ο καθένας αναλάβει να φέρει κάτι, βεβαιωθείτε ότι όλα είναι συντονισμένα και επιβεβαιώστε την προηγούμενη ημέρα ότι κανείς δεν ξέχασε κάτι σημαντικό. Αποφύγετε να κουβαλάτε πολλές μικρές τσάντες και προτιμήστε ένα καροτσάκι σαν αυτό της λαϊκής. Μπορεί να μην είναι τόσο στιλάτο, αλλά είναι εξαιρετικά πρακτικό για τη μεταφορά όλων των απαραίτητων αντικειμένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα