Φάμελλος: Βάζω θέμα πολιτικής της ηγεσίας

Διαβάζεται σε 2'
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος INTIME NEWS

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξαπέλυσε ευθείες βολές προς το Στέφανο Κασσελάκη σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ευθεία αμφισβήτηση στον Στέφανο Κασσελάκη συνιστούν τα όσα είπε ο Σωκράτης Φάμελλος το βράδυ της Τετάρτης στο δελτίο ειδήσεων του Ant1.

O πρώην, πια, επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι “βάζω ξεκάθαρα θέμα κριτικής της ηγεσίας… Η χθεσινή επιλογή του προέδρου ήταν επιζήμια. Βάζω ζήτημα λάθους πολιτικής της ηγεσίας. Eίναι μια πολιτική που οδηγεί σε έναν συρρικνωμένο και εσωστρεφή ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δημιουργεί έναν πλειοψηφικό ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συλλογικές διαδικασίες και δεν έχει σε τίποτα να φοβηθεί τα μέλη του. Έχω θέσει θέμα πολιτικής της ηγεσίας. Και εσείς μπορείτε να το μεταφράσετε όπως θέλετε”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “δεν είμαι ούτε σύμμαχος, ούτε αντίπαλος του Κασσελάκη. Έχω ένα δίλημμα: Θέλουμε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο πυρήνας της προοδευτικής παράταξης και που θα έχει πλατιά κοινωνική απήχηση ή έναν μικρό ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα έχει συνέχεια εσωστρέφεια και διχασμούς;

Η χθεσινή επιλογή ήταν ακατανόητη, διχαστική και δεν συνάδει με έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η χθεσινή τοποθέτηση δεν εκφράζει τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ”.

Στους ίδιους υψηλούς τόνους συμπλήρωσε: “Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ενημερωθεί ότι με αυτή την επιλογή θα δημιουργούσε ένα σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα. Επέλεξε να το δημιουργήσει την ώρα που στην κοινωνία υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δημιουργούμε ένα εσωκομματικό θέμα αντί να λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος με αυτή την κίνηση αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα. Υποχρεώθηκα να δηλώσω τη διαφωνία μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, γιατί η εισήγηση του προέδρου έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συνεδρίου και σε αντίθεση με αυτό που θέλει η βάση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα