“Χιλιάδες νεκρά ψάρια σε τουριστικό λιμάνι της Ελλάδας” – Τα διεθνή ΜΜΕ για τις θλιβερές εικόνες από τον Βόλο

Διαβάζεται σε 3'
Νεκρά ψάρια στην παραλία του Βόλου
Νεκρά ψάρια στην παραλία του Βόλου EUROKINISSI

Διεθνείς διαστάσεις έχει λάβει η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Βόλου. “Τουριστικό λιμάνι στην Ελλάδα πλημμύρισε με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια” γράφει ο Guardian.

Τις πρωτοφανείς εικόνες και την τεράστια οικολογική καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι του Βόλου το οποίο έχει κατακλυστεί από νεκρά ψάρια μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

«Τουριστικό λιμάνι στην Ελλάδα πλημμύρισε με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια» γράφει ο Guardian ο οποίος επικαλείται ρεπορτάζ του Reuters και του AFP.

«Τα πτώματα των ψαριών που επιπλέουν σχημάτισαν ένα ασημί στρώμα πάνω από το λιμάνι και η έντονη δυσοσμία ανησύχησε τους κατοίκους και τις αρχές, που έσπευσαν να τα συλλέξουν πριν η οσμή φτάσει στα κοντινά εστιατόρια και ξενοδοχεία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η περιοχή εκτείνεται σε χιλιόμετρα. Δεν είναι μόνο κατά μήκος της ακτής, αλλά και στο κέντρο του Παγασητικού Κόλπου», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Λιμνιός στο Reuters.

Την Τετάρτη, μηχανότρατες τράβηξαν δίχτυα για να συλλέξουν τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ξεφορτώθηκαν στο πίσω μέρος φορτηγών. Οι αρχές ανέφεραν ότι πάνω από 40 τόνοι έχουν συλλεχθεί τις τελευταίες 24 ώρες.

To Reuters επισημαίνει και την πληγή στον τουρισμό της περιοχής. «Ο Δημοσθένης Μπακογιάννης, 33 ετών, που είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου σε παραλία 10 χλμ από τον Βόλο, αναφέρει ότι ο τζίρος του μειώθηκε κατά 80% αυτό το καλοκαίρι, καθώς λιγότεροι τουρίστες ήθελαν να επισκεφθούν την περιοχή μετά τις πλημμύρες» γράφει.

«Το να κλείσουμε το φράγμα τώρα δεν βοηθά», δήλωσε. «Τώρα είναι πολύ αργά, η τουριστική σεζόν έχει τελειώσει».

«Η κατάσταση με αυτά τα νεκρά ψάρια θα είναι η καταστροφή μας», δήλωσε επίσης ο Στέφανος Στεφάνου, πρόεδρος του τοπικού συλλόγου εστιατορίων και μπαρ. «Ποιος επισκέπτης θα έρθει στην πόλη μας μετά από αυτό;»

Το λιμάνι του Βόλου στην κεντρική Ελλάδα έχει καλυφθεί από νεκρά ψάρια γλυκού νερού, αφού εκτοπίστηκαν κατά τη διάρκεια έντονων πλημμυρών πέρυσι γράφει το BBC και παραθέτει βίντεο από την περιοχή.

«Χιλιάδες ασημένια σώματα κάλυψαν το λιμάνι, δημιουργώντας μια δυσοσμία που έχει ανησυχήσει τους κατοίκους και τις αρχές» γράφει το ΒΒΨ.

Υπενθυμίζεται ότι επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε αυτεπάγγελτα η προϊσταμένη Εισαγγελίας που ανέθεσε σε εισαγγελέα που θα εποπτεύσει την έρευνα, η οποία ανατέθηκε στο Λιμεναρχείο Βόλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα