ΚΝΕ: Φέρνει στην Ελλάδα τους θρύλους της χιπ χοπ, Dead Prez

Διαβάζεται σε 2'
ΚΝΕ: Φέρνει στην Ελλάδα τους θρύλους της χιπ χοπ, Dead Prez
ΚΝΕ

Οι θρυλικοί Αμερικανοί hip-hopers “Dead Prez” θα δώσουν εφέτος το παρόν στον φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η ΚΝΕ φέρνει στην Ελλάδα το θρυλικό χιπ χοπ συγκρότημα “Dead Prez”, στις εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή όπως η ίδια ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως οι Dead Prez είναι ένα από τα πιο πολιτικοποιημένα hip hop σχήματα όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε όλο τον πλανήτη. Το 2000 το άλμπουμ τους “Lets get free” χαρακτηρίστηκε ως “το πιο οργισμένο, γνωστό και καυστικό πολιτικό σχόλιο που έκανε το hip hop στις ΗΠΑ” μετά το Fear of a black planet των Public Enemy.

Αναλυτικά

Οι Dead Prez, το θρυλικό δίδυμο του πολιτικοποιημένου hip hop από τις ΗΠΑ, έρχονται με τον αφοπλιστικό τους στίχο και την εκρηκτική μουσική τους στο 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, οι Dead Prez δίνουν σε κάθε beat και κάθε στίχο έναν σκοπό: να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να εμπνεύσει, διατηρώντας πάντα την ενέργεια στα ύψη. Η μουσική τους δεν είναι απλώς επιτυχημένη, αλλά βαθιά συναισθηματική και αληθινή, αναδεικνύοντας θέματα όπως η φυλετική ανισότητα, η εκμετάλλευση, η ανάγκη για αγωνιστικότητα και οργάνωση των καταπιεσμένων.

Το πάθος τους για την ανατροπή και την κοινωνική δικαιοσύνη ενσωματώνεται σε κάθε κομμάτι που δημιουργούν, κάνοντας τη μουσική τους κάτι περισσότερο από απλή διασκέδαση. Όπως οι ίδιοι λένε με τους στίχους τους, αυτά τα ζητήματα “είναι μεγαλύτερα από το hip hop” και φυσικά, διαχρονικά, αυτό το hip hop έχει θέση στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα