Το group sex στην Αθήνα istockphoto

ΤΟ GROUP SEX ΑΝΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΟ NEWS 24/7

Tρεις μαρτυρίες που αναδεικνύουν την πολυδιάστατη φύση του group sex στην Αθήνα. Πάθος, απόλαυση και κοινωνικά ταμπού.

Τα τελευταία χρόνια, η Αθήνα φαίνεται να ζει μια νέα σεξουαλική επανάσταση, καθώς η συζήτηση γύρω από το group sex αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική. Παρόλο που πρόκειται για ένα θέμα ταμπού για πολλούς, αρκετοί κάτοικοι της πρωτεύουσας αρχίζουν να μιλούν πιο ανοιχτά γι’ αυτό, εξερευνώντας την επιθυμία τους μέσα από κλειστά πάρτι και events που διοργανώνονται για εκείνους που αναζητούν περισσότερη ελευθερία στην ερωτική τους ζωή.

Το group sex, ένα θέμα που συχνά αποφεύγεται στις δημόσιες συζητήσεις λόγω των κοινωνικών ταμπού, φαίνεται να αποκτά αυξανόμενη δημοτικότητα στην Αθήνα. Παρόλο που η ελληνική κοινωνία συχνά χαρακτηρίζεται από συντηρητικές αντιλήψεις γύρω από την ερωτική ζωή, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει μια ομάδα ατόμων που αναζητά διαφορετικές μορφές σεξουαλικής έκφρασης.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που φαίνεται να ελκύουν τους ανθρώπους στην κοινότητα του group sex είναι η διατήρηση της ανωνυμίας και η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των συμμετεχόντων. Η αίσθηση ότι μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες χωρίς να εκτίθενται ή να κριθούν, προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας και ελευθερίας. Οι συμμετέχοντες, είτε σε ιδιωτικά πάρτι είτε σε κλειστές λέσχες, γνωρίζουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον και να εξερευνήσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες χωρίς τον φόβο της κοινωνικής απομόνωσης.

Αυτός ο χώρος λειτουργεί ως ένα καταφύγιο για άτομα που επιθυμούν να αποδεσμευτούν από τα παραδοσιακά σεξουαλικά πρότυπα. Παράλληλα, η κοινωνική διάσταση αυτού του φαινομένου δείχνει ότι υπάρχει μια σταδιακή αλλαγή στην προσέγγιση της σεξουαλικότητας. Πολλοί άνθρωποι, ειδικά στις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, αρχίζουν να αποδέχονται περισσότερο τη ρευστότητα της σεξουαλικόητητας και επιτρέπουν στους εαυτούς τους να πειραματιστούν ερωτικά.

Μέσα από τρεις μαρτυρίες, το NEWS 24/7 επιχειρεί να ρίξει φως σε αυτό το φαινόμενο, παρουσιάζοντας τις προσωπικές εμπειρίες αυτών των ανθρώπων.

ΤΟ GROUP SEX ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΤΡΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Άρια, 28 ετών: Η ελευθερία μέσα από την εξερεύνηση του group sex

Η Άρια είχε πάντα ενδιαφέρον για την εξερεύνηση των σεξουαλικών της επιθυμιών, αλλά για πολλά χρόνια το group sex της φαινόταν μια ιδέα απαγορευμένη. “Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πολύ αυστηρές αντιλήψεις για τη σεξουαλικότητα”, λέει η ίδια. “Ήταν κάτι που δεν συζητιόταν, και όταν ακουγόταν κάτι σχετικό με το σεξ, πάντα υπήρχε μια αίσθηση ντροπής γύρω από το θέμα.”

Μετά την ηλικία των 26, η ίδια αποφάσισε να αλλάξει στάση και να πειραματιστεί με την ερωτική της ζωή. “Ένιωσα ότι η σεξουαλικότητά μου ήταν περιορισμένη, όχι επειδή δεν είχα εμπειρίες, αλλά επειδή δεν ήξερα πώς να ανακαλύψω το πραγματικό βάθος των επιθυμιών μου.”

Η πρώτη της επαφή με το group sex ήρθε μέσω μιας στενής φίλης που της μίλησε για ένα ιδιωτικό πάρτι σε έναν χώρο στην Αθήνα. “Η φίλη μου είχε πάρει μέρος σε group sex και μου εξήγησε τους κανόνες και τις πρακτικές. Όλα βασίζονταν στην αμοιβαία συναίνεση και στην εχεμύθεια.”

Όπως σημειώνει η Άρια, οι συμμετέχοντες είναι προσεκτικοί ως προς την ασφάλεια και την προστασία. “Η χρήση προφυλάξεων είναι αυστηρά απαραίτητη,” τονίζει. “Φοβάμαι πολύ τα ΣΜΝ, γι’ αυτό είναι καθοριστικό να διασφαλίσουμε ότι όλοι ακολουθούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής και προστασίας. Η αίσθηση ασφάλειας είναι πολύ σημαντική για μένα.”

Sex
Sex και σχέσεις istockphoto

Η Άρια αποφάσισε να συμμετάσχει και η εμπειρία για την ίδια ήταν απελευθερωτική. “Η πρώτη φορά ήταν αρκετά αμήχανη“, λέει η ίδια. “Είναι δύσκολο να αφήσεις στην άκρη τα ταμπού και τις προκαταλήψεις που κουβαλάς για χρόνια. Αλλά όταν συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν κι άλλοι που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, νιώθεις απίστευτη αίσθηση ελευθερίας.”

Η Άρια σημειώνει ότι αυτή η εμπειρία της έδωσε μια νέα προοπτική για την ερωτική της ζωή. “Αυτό που βρήκα είναι κάτι παραπάνω από τη φυσική, σωματική εμπειρία. Είναι μια ψυχολογική ελευθερία, το αίσθημα ότι μπορώ να αποδεχθώ όλες τις πτυχές του εαυτού μου χωρίς να φοβάμαι την κριτική ή την απόρριψη.”

Μάλιστα, η Άρια αποφάσισε να συμμετάσχει και σε LGBTQ+ group sex. “Ήταν μια νέα διάσταση που δεν είχα εξερευνήσει πριν. Η αλληλεπίδραση με άτομα από την κοινότητα αυτή μου άνοιξε νέους ορίζοντες. Ειδικά η αίσθηση της ελευθερίας να πειραματίζομαι με διαφορετικούς ρόλους και ταυτότητες μου έδωσε μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Στην πατριαρχική κοινωνία που ζούμε, είναι πολύ απελευθερωτικό να βρίσκεσαι σε έναν χώρο που δεν έχει μεγάλη σημασία το φύλο, σε έναν πλαίσιο στο οποίο οι άνδρες δεν φοβούνται να δείξουν μια πιο θηλυκή πλευρά, που οι άνθρωποι πειραματίζομαι χωρίς τύψεις. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν μετράει η δυναμική του φύλου και της σεξουαλικότητας. Περισσότερο μετράει το να νιώθεις άνετα με το σώμα σου, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το σεξ.”

Για την Άρια, το group sex έγινε ένα κομμάτι της ερωτικής της ζωής, αλλά όχι το κέντρο της. “Δεν είναι κάτι που κάνω συνέχεια, αλλά είναι κάτι που κάνω όποτε νιώθω ότι το χρειάζομαι. Έχω μάθει να ακούω τις επιθυμίες μου και να καταλαβαίνω καλύτερα τι χρειάζομαι για να νιώθω πλήρης.”

Γιώργος, 34 ετών: Η αναγέννηση μιας μακροχρόνιας σχέσης

Ο Γιώργος, 34 ετών, είναι παντρεμένος εδώ και 8 χρόνια με την 32χρονη σύζυγό του. “Όταν είσαι σε μια σχέση για τόσο πολύ καιρό, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται προβλέψιμα,” λέει ο ίδιος. “Αγαπώ τη γυναίκα μου, αλλά φτάσαμε σε ένα σημείο που και οι δύο νιώθαμε ότι κάτι λείπει από την ερωτική μας ζωή.”

Η ιδέα του group sex προέκυψε αρχικά από τη γυναίκα του, κάτι που τον εξέπληξε. “Δεν το περίμενα από εκείνη. Πάντα τη θεωρούσα πιο συντηρητική από εμένα, αλλά όταν μου το πρότεινε, συνειδητοποίησα ότι και εκείνη ένιωθε την ανάγκη για κάτι διαφορετικό.”

Η απόφαση να πειραματιστούν ήταν κοινή, αλλά μέσα σε αυτή τη συνθήκη υπήρχαν προκλήσεις. “Στην αρχή, φοβόμασταν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστρέψει τη σχέση μας. Τι θα γινόταν αν ζήλευα ή αν εκείνη ένιωθε αμηχανία; Ήταν μια τολμηρή απόφαση, αλλά συμφωνήσαμε ότι θα το δοκιμάσουμε μόνο αν υπήρχε απόλυτη ειλικρίνεια και επικοινωνία.”

Το πρώτο τους group sex έγινε σε ένα σπίτι με ακόμη δύο ζευγάρια. “Η εμπειρία ήταν ομαλή. Δεν υπήρχαν πιέσεις. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν πολύ ανοιχτοί, αλλά και πολύ προσεκτικοί στο να σεβαστούν τα όρια του καθενός. Τους βρήκαμε μέσω ιστοσελίδας που ψάχνονται για swingers. Εκείνοι το είχαν κάνει και στο παρελθόν. Για εμάς ήταν η πρώτη φορά.”

Sex
Sex και σχέσεις istockphoto

Για τον Γιώργο και τη σύζυγό του, η εμπειρία αυτή έφερε νέα πνοή στη σχέση τους. “Ήταν σαν να ξαναβρήκαμε ο ένας τον άλλον. Δεν ήταν μόνο το σεξουαλικό κομμάτι, αλλά η όλη διαδικασία της επικοινωνίας και της εμπιστοσύνης μας έδεσε ακόμα περισσότερο. Και επίσης περάσαμε και πολύ όμορφα. Δεν θα κρύψω ότι ήταν μια πολύ καυτή κατάσταση και για μένα και για τη γυναίκα μου.”

Οι ίδιοι συνεχίζουν να πειραματίζονται και απολαμβάνουν το group sex, εντούτοις ο Γιώργος τονίζει ότι το group sex δεν ταιριάζει απαραίτητα σε κάθε ζευγάρι. “Πιστεύω πως πρέπει να έχεις μια γερή βάση στη σχέση για να το διαχειριστείς. Αν υπάρχουν ήδη προβλήματα, το group sex δεν θα τα λύσει. Αντιθέτως, μπορεί να τα επιδεινώσει. Αν υπάρχει ζήλια, κόμπλεξ και απωθημένα, είναι πολύ πιθανό να βγουν εκεί ή να υπάρχουν παράλογα ξεσπάσματα. Οι δυναμικές είναι στo όριo σε αυτές τις καταστάσεις. Οπότε, αν θεωρείτε πως δεν μπορείτε να δείτε τον/την σύντροφό σας να κάνει σεξ με κάποιον άγνωστο, ίσως είναι καλύτερα να μην το δοκιμάσετε. Προσωπικά, το θέαμα με εξιτάρει. Νιώθω ότι η γυναίκα μου απολαμβάνει το σώμα της χωρίς ενοχές. Κι αυτό είναι κάτι που με ανάβει. Το ίδιο ισχύει και για μένα βέβαια, όταν κάνω σεξ με κάποια άλλη και βρίσκεται η γυναίκα μου στον ίδιο χώρο, χωρίς να νιώθει ότι της ανήκω.”

Ελένη, 29 ετών: Η ζωή σε διπλή πραγματικότητα

Η Ελένη, 29 ετών, μιλά για την εμπειρία της με το group sex σαν κάτι που υπάρχει σε μια κρυφή πλευρά, πίσω από τη “συνηθισμένη” ζωή της. “Οι περισσότεροι φίλοι και συνάδελφοί μου δεν έχουν ιδέα ότι το κάνω. Για αυτούς, είμαι απλώς η Ελένη που δουλεύει σε γραφείο, βγαίνει για ποτό το Σαββατοκύριακο και μιλάει για ταινίες και θέατρο. Δεν το έχω πει σε κανέναν που δεν εμπιστεύομαι, γιατί ξέρω πως πρόκειται για κάτι που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής. Κυρίως, όσον αφορά τις γυναίκες, λόγω της πατριαρχικής κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Η διπλή αυτή ζωή είναι κάτι που η Ελένη έμαθε να χειρίζεται με τον καιρό. “Η πραγματικότητα είναι ότι δεν θέλω να αντιμετωπίσω τις πιθανές κρίσεις ή τις προκαταλήψεις που μπορεί να προκύψουν αν αποκαλύψω αυτό το κομμάτι της ζωής μου.”

Η Ελένη μπήκε για πρώτη φορά στην κοινότητα του group sex μέσω ενός πρώην συντρόφου της. “Ήταν κάτι που τον ενδιέφερε, και στην αρχή, για να είμαι ειλικρινής, το έκανα κυρίως για εκείνον. Ήμουν διστακτική και κάπως φοβισμένη, γιατί όλα αυτά μου φαινόντουσαν πολύ μακρινά από τη δική μου πραγματικότητα. Η πρώτη μου εμπειρία ήταν αρκετά αμήχανη, γιατί δεν ήξερα τι να περιμένω, πώς να συμπεριφερθώ και τι όρια να θέσω.

Παρόλο που η σχέση με τον σύντροφό της ολοκληρώθηκε, η Ελένη συνέχισε να συμμετέχει σε group sex. “Στην αρχή, όταν τελείωσε η σχέση μας, αναρωτήθηκα αν το έκανα μόνο για εκείνον. Όμως, συνειδητοποίησα ότι αυτή η εμπειρία μου προσέφερε κάτι περισσότερο από απλή σεξουαλική εκτόνωση. Ήταν μια εμπειρία απελευθέρωσης, όπου μπορούσα να εκφράσω την πιο ανοιχτή, σεξουαλική πλευρά μου χωρίς να κριτικάρω τον εαυτό μου. Και είχα ανάγκη να το κάνω αυτό.”

σεξ
Sex και σχέσεις istockphoto

Σύμφωνα με την Ελένη, τα group sex parties στα οποία συμμετέχει, γίνονται σε οργανωμένους χώρους, ύστερα από συνεννόηση σε διαδικτυακά forums. “Δεν πρόκειται για κάτι ανεξέλεγκτο, όπως ίσως θα σκεφτόταν κάποιος που δεν έχει καμία επαφή με αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, και όλοι γνωρίζουν τα όρια και τα δικαιώματα των άλλων. Υπάρχουν όρια και αλληλοσεβασμός. Είναι πολύ εύκολο να πεις “όχι, δεν θέλω να το κάνω αυτό” και να γίνει σεβαστό αμέσως.”

Παρότι η Ελένη απολαμβάνει τις εμπειρίες αυτές, παραδέχεται ότι το να ζει σε δύο διαφορετικούς κόσμους δεν είναι πάντα εύκολο. “Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα ποτέ να είμαι ανοιχτή με τους φίλους ή την οικογένειά μου για αυτό το κομμάτι της ζωής μου. Σκέφτομαι ότι αν κάποιος το μάθαινε, ίσως θα με έκρινε αρνητικά. Όμως, ένα κομμάτι της κοινωνίας δεν είναι ακόμα έτοιμο να αποδεχτεί τέτοιες μορφές σεξουαλικής ελευθερίας.”

Η Ελένη πιστεύει ότι το group sex της έχει δώσει μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού και των αναγκών της. “Αυτό που έμαθα μέσα από το group sex είναι ότι δεν υπάρχει μια ενιαία φόρμουλα για το πώς πρέπει να βιώνουμε τη σεξουαλικότητά μας. Είναι ένα προσωπικό ταξίδι, και για μένα αυτός ο κόσμος έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος αυτού του ταξιδιού.”

Τέλος, η ίδια τονίζει πως δεν πρόκειται μόνο για μια σεξουαλική πράξη, αλλά για μια ολόκληρη φιλοσοφία που συνδέεται με την ελευθερία και την αποδοχή του εαυτού. “Η κοινωνία μας επιβάλλει πολλές φορές να ακολουθούμε συγκεκριμένα πρότυπα και να κρύβουμε κομμάτια του εαυτού μας που δεν ταιριάζουν με τα στερεότυπα. Μέσα από το group sex, κατάφερα να αποδεχτώ ότι η σεξουαλικότητά μου είναι δική μου και πως θα πρέπει να την απολαμβάνω χωρίς τύψεις.”

Ώρα να δοκιμάσεις ή όχι;

Οι τρεις αυτές μαρτυρίες αναδεικνύουν την πολυδιάστατη φύση του group sex στην Αθήνα. Ενώ για κάποιους είναι μια ευκαιρία να ανανεώσουν μακροχρόνιες σχέσεις, για άλλους είναι ένας τρόπος να εξερευνήσουν βαθύτερες πτυχές της σεξουαλικότητάς τους και να ανακαλύψουν μια κοινότητα που τους αποδέχεται χωρίς κριτική.

Από τη μία, ο φόβος για τις προκαταλήψεις και τα κοινωνικά ταμπού, από την άλλη η ανωνυμία και η εμπιστοσύνη που χαρακτηρίζουν αυτές τις συναντήσεις, που δίνουν στους συμμετέχοντες την ασφάλεια να εξερευνήσουν τη σεξουαλική τους ζωή με τρόπο που τους γεμίζει και τους βοηθά να ανακαλύψουν νέες πτυχές της προσωπικότητάς τους.

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται μόνο για σεξ, αλλά για μια πολυεπίπεδη διαδικασία που σε κάνει να αναλογιστείς αν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου σε μια κοινωνία που περιορίζει το δικαίωμα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα