Άγνωστες κλείδωσαν νήπιο σε τουαλέτα αεροπλάνου επειδή έκλαιγε

Διαβάζεται σε 3'
Νήπιο
iStock

Κατά τη διάρκεια μίας πτήσης στην Κίνα, δύο γυναίκες κλείδωσαν ένα νήπιο στην τουαλέτα του αεροπλάνου επειδή έκλαιγε.

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση στην Κίνα, όπου δύο γυναίκες κλείδωσαν ένα νήπιο στην τουαλέτα του αεροπλάνου επειδή έκλαιγε. 

Το περιστατικό έγινε viral στο διαδίκτυο αφού η μία από τις δύο γυναίκες, η Γκου Τινγκτίνγκ, ανάρτησε βίντεο όπου φαίνεται να κουβαλά το κοριτσάκι μέσα στην τουαλέτα. Στην ανάρτησή της, η ίδια ανέφερε πως με αυτή της την κινήση προσπαθούσε να βοηθήσει τους υπόλοιπους επιβάτες, αλλά γρήγορα δέχτηκε σφοδρή κριτική.

Σύμφωνα με το ΒΒC, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η γιαγιά του κοριτσιού είχε δώσει άδεια στις δύο γυναίκες να «νουθετήσουν» το κοριτσάκι. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου σε πτήση της Juneyao Airlines από την πόλη Γκουιγιάνγκ προς τη Σαγκάη.

Το νήπιο, που ταξίδευε με τη γιαγιά του, άρχισε να κλαίει κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της δύο ημέρες μετά το περιστατικό ότι η γιαγιά είχε συμφωνήσει να πάρουν οι δύο γυναίκες το κοριτσάκι στην τουαλέτα. Σε βίντεο που ανάρτησε η Γκου στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται η άλλη γυναίκα να λέει στο κοριτσάκι ότι θα μπορούσε να βγει από την τουαλέτα μόνο αν σταματούσε να κλαίει. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η μικρή είναι μόλις ενός έτους, αν και η αεροπορική εταιρεία δεν επιβεβαίωσε αυτή τη λεπτομέρεια.

Λίγο μετά την ανάρτηση του βίντεο, η Γκου δέχθηκε σφοδρή κριτική με πολλούς να την κατηγορούν για έλλειψη ενσυναίσθησης και «εκφοβισμό» του παιδιού. Απαντώντας σε αυτά τα σχόλια, η ίδια δήλωσε ότι «προτιμά να αναλαμβάνει δράση παρά να παραμένει θεατής». «Ήθελα απλώς να ηρεμήσω το παιδί και να αφήσω τους υπόλοιπους να ξεκουραστούν», έγραψε στην πλατφόρμα Douyin, το κινεζικό ισοδύναμο του TikTok.

Εξήγησε, επίσης, ότι μερικοί επιβάτες είχαν «μετακινηθεί στο πίσω μέρος του αεροπλάνου γιατί δεν άντεχαν από τον θόρυβο», ενώ άλλοι είχαν βάλει χαρτομάντιλα στα αυτιά τους. Ο λογαριασμός της Γκου έκτοτε έχει γίνει ιδιωτικός.

«Τα παιδιά δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους όταν είναι ενός ή δύο ετών. Τι κακό υπάρχει στο να κλαίνε; Δεν κλαίγατε κι εσείς όταν ήσασταν μικρή;», έγραψε ένας χρήστης στο Weibo. Ένας άλλος εξέφρασε ανησυχία για τον ψυχολογικό αντίκτυπο της πράξης αυτής στο κοριτσάκι, λέγοντας: «Θα έπρεπε να σκεφτόμαστε πώς οι δημόσιοι χώροι μπορούν να γίνουν πιο φιλόξενοι και κατάλληλοι για μικρά παιδιά».

Ωστόσο, υπήρχαν και αυτοί που υπερασπίστηκαν τις γυναίκες, λέγοντας ότι η πράξη τους ήταν δικαιολογημένη, αφού η γιαγιά του κοριτσιού είχε δώσει τη συγκατάθεσή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα