Η πρόταση Γεροβασίλη πηγαίνει πέρα από το όριο των 87 – “Πονοκέφαλος” για Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'
Η πρόταση Γεροβασίλη πηγαίνει πέρα από το όριο των 87 – “Πονοκέφαλος” για Κασσελάκη
Όλγα Γεροβασίλη και Νίκος Παππάς EUROKINISSI

Εκ νέου προσφυγή στη βάση ή όχι; Αυτό είναι το δίλημμα που υπάρχει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, οκτώ ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στον αστερισμό της πρότασης για προσφυγή (εκ νέου) στη βάση για την εκλογή προέδρου κινείται από την Τετάρτη ο πλανήτης ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της επεισοδιακής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τρίτη και την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά.

Ο πρώην, μάλιστα, επικεφαλής της ΚΟ δήλωσε θετικός (στο Πρώτο Πρόγραμμα). Και αυτό αν μην τι άλλο είναι αξιοσημείωτο διότι μέχρι πρότινος ο βουλευτής Θεσσαλονίκης θεωρούνταν συνομιλητής του Στέφανου Κασσελάκη.

Η πρόταση (από την Όλγα Γεροβασίλη) φαίνεται έτσι ότι έχει “οπαδούς” και πέραν της κίνησης των 87 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μάχη της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο κατά το οποίο τα σπαθιά και βγουν και πάλι από τα θηκάρια για μία ακόμη σκληρή εσωκομματική αναμέτρηση.

Υποστηρικτής της εν λόγω λύσης δήλωσε την Πέμπτη και ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης, που εκλέχθηκε πρόσφατα ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε αυτός ανήκει στους 87 και ίσως γι’ αυτό εισέπραξε αρκετό διαδικτυακό “ξύλο” από τα τρολ που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη στα social media.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος απόψε παντρεύεται τον Τάιλερ Μακμπέθ στα Χανιά, φαινομενικά σηκώνει το γάντι. “Οποιος θέλει ας με προκαλέσει” δήλωσε έτσι και αλλιώς στη συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο Mega.

Ανθρωποι, όμως, που τον στηρίζουν δεν εκφράζουν την ίδια άποψη. “Ο κόσμος μάς δηλώνει ήδη απογοητευμένος. Μία προσφυγή σε κάλπες τώρα, ένα χρόνο μετά την προηγούμενη εκλογή θα τον απογοητεύσει ακόμη περισσότερο, ίσως, δε, τον εξοργίσει” τόνισε στο NEWS 24/7 στέλεχος-υποστηριχτής του Κασσελάκη. Δεν είναι παράλογη αυτή η σκέψη και προφανώς περνά από το μυαλό των μελών του προεδρικού επιτελείου.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις (Κασσελακικοί και 87 κατά κύριο λόγο) θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στην ΚΕ του μεθεπόμενου Σαββατοκύριακου η οποία αναμένεται να έχει εντάσεις και διαξιφισμούς.

Ο Κασσελάκης επιθυμεί να πάρει αυτή τη μάχη έτσι ώστε να μεταβεί χωρίς περισσότερες σκοτούρες στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου για την πρώτη παρουσία του ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί, κυρίως στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς αλλά και στη συνέντευξη Τύπου, θα επιχειρήσει να χτίσει ηγετικό προφίλ και να πείσει ότι το κόμμα του και ο ίδιος έχουν αφήσει πίσω την περίοδο της διαρκούς εσωστρέφειας.

Η αλήθεια είναι όμως ότι πολύ δύσκολα θα το πετύχει. Ακόμα και τα κουκιά της ΚΕ θα χρειαστεί κόπο και χρόνο (από τους Παππά και Πολάκη κατά κύριο λόγο) για να τα ελέγξει έτσι ώστε να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα