Τραγωδία στο Μαλί: Τροχαίο με 14 νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Διαβάζεται σε 2'
Τραγωδία στο Μαλί: Τροχαίο με 14 νεκρούς και πολλούς τραυματίες
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Λεωφορείο και φορτηγό συγκρούστηκαν χθες Πέμπτη στο Μαλί με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 29.

Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες Πέμπτη (29/8) στο Μαλί, όταν ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό. Ως αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν, εννιά εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών του κράτους της Αφρικής.

Το δυστύχημα, που έγινε περί τις 06:00 (τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας) στην εθνική οδό 6, κοντά στη Φανά στα κεντρικά της χώρας, προκάλεσε επίσης μεγάλες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το λεωφορείο είχε μόλις αναχωρήσει από τη Φανά για την πρωτεύουσα Μπαμακό και το φορτηγό κινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση, πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Όλα τα θύματα διακομίστηκαν σε κέντρο υγείας στη Φανά.

Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών του στρατιωτικού καθεστώτος.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στο Μαλί· αποδίδονται γενικά στην άσχημη κατάσταση των δρόμων και των οχημάτων ή σε ανθρώπινα λάθη.

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Ιούλιο σε σύγκρουση δυο λεωφορείων. Και αυτό το δυστύχημα έγινε στο κεντρικό τμήμα της χώρας του Σαχέλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα