Γάζα: Παραδόθηκαν 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας

Διαβάζεται σε 2'
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας (AP Photo/Fatima Shbair)

Πάνω από 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας έχουν ήδη παραδοθεί στη Λωρίδα της Γάζας. Την Κυριακή ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας έχουν ήδη παραδοθεί στη Λωρίδα της Γάζας ενόψει της έναρξης της εκστρατείας για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Περίπου 400.000 επιπρόσθετες δόσεις είναι καθ΄όδον προς την περιοχή, δήλωσε ο Ροκ Πίπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ανθρωπιστικές παύσεις του πυρός για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας

Υπενθυμίζεται πως χθες οι ισραηλινές αρχές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια σειρά «ανθρωπιστικών παύσεων» του πυρός, διάρκειας τριών ημερών η καθεμία, στην κεντρική, νότια και βόρεια Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να ξεκινήσει την Κυριακή η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας.

«Αυτό που συζητήσαμε και έγινε δεκτό είναι ότι η εκστρατεία θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα υπάρξει ανθρωπιστική παύση» για πολλές ώρες καθημερινά, είπε ο Ρικ Πίπερκορν, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γάζα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πίπερκορν είπε ότι το ίδιο προβλέπεται στη συνέχεια να γίνει στο νότιο και το βόρειο τμήμα του θύλακα.

Επειδή οι δρόμοι έχουν καταστραφεί και ο πληθυσμός έχει εκτοπιστεί οι υπηρεσίες του ΟΗΕ ενδέχεται να χρειαστούν μία επιπλέον ημέρα για κάθε ζώνη. Η συμφωνία προβλέπει ότι σε αυτήν την περίπτωση η ανθρωπιστική παύση θα παραταθεί. Η κατάπαυση του πυρός σε κάθε ζώνη θα διαρκεί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα