Kαι ο Τζάκ Γουάιτ απαγόρευσε στην εκστρατεία Τραμπ την χρήση τραγουδιού του

Διαβάζεται σε 2'
Kαι ο Τζάκ Γουάιτ απαγόρευσε στην εκστρατεία Τραμπ την χρήση τραγουδιού του
Jack White AP Photo

Απείλησε με μήνυση ο τραγουδιστής των White Stripes, εξαιτίας της μη αδειοδοτούμενης χρήσης τραγουδιού του από το επιτελείο του Τραμπ.

«Φασίστες» αποκάλεσε ο Τζακ Γουάιτ, τον Τραμπ και την ομάδα του, καθώς εξοργίστηκε από την ανάρτηση της βοηθού του στα social media, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ως μουσικό χαλί” η μεγάλη επιτυχία των White Stripes, “Seven Nation Army”. Ο γνωστός τραγουδιστής απείλησε με μήνυση.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας του Τραμπ, Μάργκο Μάρτιν, “μοιράστηκε” με τους ακόλουθούς της ένα σύντομο βίντεο 10 δευτερολέπτων με τον Τραμπ να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο για τις εκδηλώσεις της εκστρατείας με το Seven Nation Army ως υπόκρουση.

Η κίνηση εξόργισε τον Γουάιτ, ο οποίος προστέθηκε γρήγορα σε μια μακρά σειρά αγανακτισμένων καλλιτεχνών, των οποίων η μουσική χρησιμοποιήθηκε ως “soundtrack” στην προσπάθεια του Τραμπ να ανακαταλάβει τον Λευκό Οίκο.

Στο Instagram ο Γουάιτ σχολίασε: «Μην σκέφτεστε καν να χρησιμοποιήσετε τη μουσική μου, φασίστες. Έρχεται μήνυση από τους δικηγόρους μου σχετικά με αυτό (για να προσθέσω στις 5 χιλιάδες άλλες που σας έχουν κάνει.) Να έχετε μια υπέροχη μέρα στη δουλειά σήμερα, Μάργκο Μάρτιν.»

Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες έχουν έρθει σε “ρήξη” με την εκστρατεία Τραμπ

Ο εκνευρισμός του Γουάιτ έρχεται να συμπληρώσει τις παρόμοιες αντιδράσεις άλλων καλλιτεχνών για την επίσης μη αδειοδοτούμενη χρήση τραγουδιών τους στην εκστρατεία του Τραμπ. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το σουηδικό συγκρότημα Abba ζήτησε από τον Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική του, αφού πολλά από τα τραγούδια τους και πλάνα του γκρουπ χρησιμοποιήθηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση.

Άλλοι κορυφαίοι καλλιτέχνες που έχουν αντιταχθεί στο ότι ο Τραμπ ή το επιτελείο του χρησιμοποιεί τη δουλειά τους είναι η Σελίν Ντιόν, ο Τζόνι Μαρ των Σμιθ, η οικογένεια του αείμνηστου τραγουδιστή της σόουλ Άιζακ Χέις και οι κληρονόμοι της αείμνηστης Ιρλανδής ποπ σταρ Σινέντ Ο’Κόνορ. Παράλληλα, ενώ η Μπιγιόνσε υποστηρίζει ανοιχτά τους Δημοκρατικούς με την Κάμαλα Χάρις, η εκστρατεία του Τραμπ χρησιμοποίησε τη μουσική της κατά τη διάρκεια τουλάχιστον μιας συγκέντρωσης αυτό το καλοκαίρι, προκαλώντας δυσαρέσκεια στην γνωστή ποπ σταρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα