Κακοκαιρία: Προβλήματα στην Αττική – Ποτάμια οι δρόμοι και διακοπές ρεύματος

Διαβάζεται σε 3'
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία EUROKINISSI

Η επέλαση της κακοκαιρίας από την Αττική δημιούργησε προβλήματα σε αρκετές περιοχές. Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική.

Σοβαρά προβλήματα στην Αττική δημιούργησε η κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα, με την Πυροσβεστική να είναι σε επαγρύπνηση και να ανταποκρίνεται σε δεκάδες κλήσεις.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, η αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει πλημμυρίσει και θυμίζει περισσότερο λίμνη παρά σχολικό προαύλιο. Παρόμοια είναι βέβαια και η εικόνα εκτός του σχολείου.

Καθίζηση οδοστρώματος λόγω της βροχόπτωσης – Παρασύρθηκε αυτοκίνητο

Η βροχόπτωση προκάλεσε καθίζηση οδοστρώματος στην οδό Χαλκίδος στα Άνω Πατήσια με αποτέλεσμα να παρασυρθεί κι ένα αυτοκίνητο.

Από τον Δήμο Αθηναίων κάνουν λόγο για άμεση παρέμβαση και αναφέρουν πως στο σημείο αυτό είχαν πραγματοποιηθεί πρόσφατα εργασίες από συνεργείο Οργανισμού Κοινής Ωφέλειας.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Οδοποιίας του Δήμου Αθηναίων έσπευσαν αμέσως στο σημείο, οριοθετώντας τον χώρο για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων. Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία με την εταιρεία που εκτέλεσε τις εργασίες προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωση του πολίτη, του οποίου το αυτοκίνητο παρασύρθηκε», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε σχετική ανακοίνωση.

Από τον Δήμο επισημαίνουν ακόμα πως έχουν καταγράψει σε χάρτη GIS περίπου 200 σημεία που παρουσιάζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα και παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην πόλη μέσω επιτόπιων ελέγχων, drones και κλιμακίων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτουν πως ο έγκαιρος καθαρισμός των φρεατίων της πόλης περιόρισε τα προβλήματα, καθώς από την αρχή του έτους έχουν καθαριστεί 14.700 φρεάτια και οι εργασίες συνεχίζονται καθημερινά σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στους Αγίους Αναργύρους όπου, σύμφωνα με το Mega, τα βουλωμένα φρεάτια της περιοχής δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν το νερό της βροχής με αποτέλεσμα οι δόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και το νερό να εισχωρήσει ακόμα και σε κάποια σπίτια. Οι κάτοικοι προσπάθησαν να καθαρίσουν τα φρεάτια με τα χέρια τους ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος. Έντονη ήταν η χαλαζόπτωση και στο Ίλιον ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στο Γαλάτσι, στη Νέα Ερυθραία, στην Πετρούπολη και στο Μαρούσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα