Ariel ο τρομερός – Ξαναπήγε στο μουσείο ο 4χρονος που έσπασε αγγείο 3.500 ετών

Διαβάζεται σε 2'
Ο 4χρονος Ariel Geller
Ο 4χρονος Ariel Geller X@SkyNews

Μία ξενάγηση στο μουσείο Hecht της Χάιφα στο Ισραήλ απόλαυσε ο 4χρονος Ariel Geller και η οικογένειά του, λίγες ημέρες αφότου έκανε θρύψαλα ένα από τα εκθέματα.

Στον “τόπο του εγκλήματος” επέστρεψε ο 4χρονος Ariel Geller, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έσπασε κατά λάθος ένα βάζο ηλικίας 3.500 χρόνων σε μουσείο του Ισραήλ.

Η οικογένεια του Ariel Geller προσκλήθηκε για μια ξενάγηση στο Μουσείο Hecht της Χάιφα στο Ισραήλ, εκεί όπου ο μικρός έκανε θρύψαλα ένα αγγείο, το οποίο χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού, μεταξύ 2200 και 1500 π.Χ. – ένα σπάνιο αντικείμενο επειδή ακριβώς ήταν τόσο άθικτο.

Το πιθάρι ήταν ένα από τα αντικείμενα που διατηρούνταν σε ανοιχτό χώρο, μέρος του οράματος του μουσείου να επιτρέπει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το παρελθόν χωρίς προστατευτικό τζάμι ή άλλα εμπόδια.

Το πιθάρι πιθανότατα προοριζόταν αρχικά για τη μεταφορά τοπικών προμηθειών, όπως κρασί και ελαιόλαδο. Προηγήθηκε της εποχής του βιβλικού βασιλιά Δαβίδ και του βασιλιά Σολομώντα και είναι χαρακτηριστικό της περιοχής της Χαναάν στην ανατολική ακτή της Μεσογείου.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τον μικρό και την οικογένειά του να απολαμβάνουν την ξενάγηση στο μουσείο με τon Ariel να βλέπει επιτέλους από κοντά τι βρισκόταν στο εσωτερικό του σπασμένου αγγείου και να παρακολουθεί τις διαδικασίες αποκατάστασης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα