Σοκ στη Μαλαισία: Άνοιξε η γη και “κατάπιε” 48χρονη – Βίντεο

Διαβάζεται σε 4'
Σοκ στη Μαλαισία: Άνοιξε η γη και “κατάπιε” 48χρονη – Βίντεο
Διασώστες επιχειρούν για την αναζήτηση γυναίκας στην Κουάλα Λουμπούρ Associated Press

Γυναίκα έπεσε σε καταβόθρα 8 μέτρων ενώ περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία. Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση μίας 48χρονης Ινδής γυναίκας στην Κουάλα Λουμπούρ, όταν άνοιξε, κυριολεκτικά, η γη και έπεσε σε καταβόθρα βάθους οκτώ μέτρων.

Οι αρχές διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για όγδοη συνεχή ημέρα, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να την εντοπίσουν. Πλέον, υποστηρίζουν πως είναι επικίνδυνο να συνεχίσουν, καθώς δύτες, πυροσβέστες και διασώστες έρχονται αντιμέτωποι με ισχυρά υπόγεια υδάτινα ρεύματα, με τις ελπίδες για τη 48χρονη να σβήνουν.

Σύμφωνα με το BBC, η υπόθεση εξαφάνισης της 48χρονης έχει συγκλονίσει τη Μαλαισία. Περίπου 110 διασώστες εργάζονται νυχθημερόν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα για τον εντοπισμό της Ινδής, ονόματι Vijaya Lakshmi Gali. Όμως, εκτός από ένα ζευγάρι παντόφλες που βρέθηκαν εντός των 17 πρώτων ωρών, έκτοτε κανένα άλλο στοιχείο ή ίχνος της 48χρονης δεν έχει εντοπιστεί.

Πλέον, οι διασώστες και οι δύτες που επιχειρούν τουλάχιστον 8 μέτρα κάτω από τη γη, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, με τις αρχές να φαίνεται πως σταδιακά θα “κλείσουν” την έρευνα.

H στιγμή που καταβόθρα “καταπίνει” τη 48χρονη:

Όπως επισημαίνει το BBC, δύο δύτες που εισήλθαν μέσω ενός δικτύου αποχέτευσης στην καταβόθρα που κατάπιε την 48χρονη, δήλωσαν πως ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρά υπόγεια υδάτινα ρεύματα ενώ σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της υπηρεσίας Nor Hisham Mohammad, έπρεπε να ξαπλώσουν εντός του εδάφους, καθώς ο χώρος ήταν εξαιρετικά στενός. Την επιχείρηση δυσχεραίνουν επίσης και τα ιδιαίτερα σκληρά υπόγεια συντρίμμια.

“Διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατο, εξαιρετικά δύσκολο, να τα σπάσουμε, είναι σαν τσιμεντόλιθοι”, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή (30/8) ο κ. Nor Hisham Mohammad. “Ακόμα και όταν οκτώ άτομα προσπάθησαν να τα τραβήξουμε με σχοινιά, δεν τα κατάφεραν” πρόσθεσε.

Οι δύτες που κατέβηκαν στον υπόνομο με πλήρη εξοπλισμό κατάδυσης, δήλωσαν ότι έπρεπε να καταπολεμήσουν τη μηδενική ορατότητα και τη δυνατή βροχή.

“Όταν κατέβηκα στην τρύπα… ήταν πραγματικά τρομακτικό, αλλά αυτό είναι πράγματι το καθήκον ενός πυροσβέστη- πρέπει να ξεπεράσουμε τον φόβο και να παραδοθούμε στον Θεό”, δήλωσε ο πυροσβέστης Alimaddia Bukri στην τοπική εφημερίδα Simar Harian νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

“Είναι πίσσα σκοτάδι σε αυτόν τον αγωγό”, δήλωσε ένας άλλος δύτης στους Straits Times την Τετάρτη. “Δεν θέλεις να ξέρεις τι υπάρχει εκεί μέσα. Είναι γεμάτος από ανθρώπινα απόβλητα και άλλα σκουπίδια” σημείωσε.

Άκαρπες οι έρευνες μέχρι στιγμής

Η 48χρονη φέρεται να κατευθυνόταν προς έναν κοντινό ναό με την οικογένειά της, όταν την κατάπιε η καταβόθρα βάθους 8 μέτρων στο δρόμο Jalan Masjid India. Εκσκαφείς αναπτύχθηκαν αμέσως μετά το περιστατικό για να σκάψουν την περιοχή γύρω από την καταβόθρα, ενώ οι διασώστες χρησιμοποίησαν σκύλους ανιχνευτές και κάμερες ερπυστριοφόρου – ρομποτικές κάμερες που χρησιμοποιούνται για την επιθεώρηση σωλήνων – για να αποκτήσουν καλύτερη αίσθηση του τι συνέβαινε κάτω από το έδαφος.

Προσπάθησαν επίσης να διαλύσουν τα σκληρά συντρίμμια χρησιμοποιώντας πίδακες νερού υψηλής πίεσης, σιδερένιους γάντζους και σχοινί. Την Τρίτη, οι αξιωματούχοι μετέφεραν στην περιοχή μια συσκευή ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος, για να τους βοηθήσει να εντοπίσουν τις αλλαγές στην πυκνότητα του υλικού στο υπέδαφος. Μέχρι στιγμής οι επίμονες προσπάθειες πυροσβεστών και δυτών έχουν αποβεί άκαρπες.

Η περιοχή, που συνήθως είναι δημοφιλής στους τουρίστες, έχει γίνει ασυνήθιστα ήσυχη τις τελευταίες ημέρες. Η κυβέρνηση της Μαλαισίας παράτεινε τις βίζες της οικογένειας της 48χρονης για ένα μήνα, καθώς θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Ινδία το περασμένο Σάββατο. Το δημαρχείο της Κουάλα Λουμπούρ ακύρωσε επίσης τους εορτασμούς για την εθνική επέτειο από σεβασμό προς την οικογένεια.

Όπως αναφέρεται, το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει φόβο και στους Μαλαισιανούς, πολλοί από τους οποίους αναρωτιούνται τι μπορεί να προκάλεσε την καταβόθρα.

Οι αρχές δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν «έλεγχο ακεραιότητας» για να προσδιορίσουν την αιτία. Αξιωματούχος του Τμήματος Ορυκτών και Γεωεπιστημών δήλωσε από την πλευρά του ότι οι αρχικές παρατηρήσεις υποδηλώνουν ότι αυτό το αιφνιδιαστικό άνοιγμα της γης, θα μπορούσε να οφείλεται σε συνδυασμό ανθρώπινων δραστηριοτήτων και κλιματικής αλλαγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα