Θάσος: Οργή για τον θάνατο πυροσβέστη σε τροχαίο – Καταγγελίες για υπερωρίες

Διαβάζεται σε 3'
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI

Συμβασιούχος πυροσβέστης σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θάσο λίγο πριν αναλάβει υπηρεσία. Συνάδελφοί του καταγγέλλουν ότι “ήταν ορισμένος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση”.

Την οργή εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει προκαλέσει ο θάνατος του 50χρονου συμβασιούχου πυροσβέστη Ανδρέα Ανδρεάδη, την Πέμπτη (29/8), σε τροχαίο στον Λιμένα της Θάσου.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο 50χρονος φέρεται να εργαζόταν επί 24 ώρες, κατά παράβαση των κανονισμών της σύμβασης εργασίας.

Μάλιστα, το Πυροσβεστικό Κέντρο Θάσου φέρεται να έχει προχωρήσει σε μια σειρά από σχετικές παραβάσεις, με το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών να ενημερώνει πως εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει και επίσημη καταγγελία, μαζί με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Να σημειωθεί πως ο 50χρονος έχασε τη ζωή του λίγο πριν αναλάβει εκ νέου υπηρεσία, όταν προσέκρουσε με τη μηχανή του σε ΙΧ όχημα.

“34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση”

Οι “Εποχικοί Πυροσβέστες” αναφέρουν με σχετική ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως, “Η συλλογική σύμβαση εργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών είναι ξεκάθαρη. Ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες θα πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση. Ο συνάδελφος μας στην Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμένος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών. (ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία)

“Για όλα αυτά εννοείται πως υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία. Ο θάνατος του συναδέλφου βαραίνει τη διοίκηση του Π.Κ ΘΑΣΟΥ καθώς υπάρχει σορεία παραβάσεων ωραρίων. Πλέον έχουν ανοίξει τα στόματα και μαθαίνουμε τα μύρια οσα για όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κλιμάκιο” επισημαίνουν ακόμα.

Έρευνα για παραβάσεις ωραρίων στο Πυροσβεστικό Κέντρο Θάσου

Παράλληλα, και το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών με ανάρτησή του ενημερώνει πως ήδη από τη στιγμή της είδησης θανάτου του 50χρονου πυροσβέστη, “έφτασαν στο Σωματείο μας καταγγελίες που αφορούσαν κατά κύριο λόγο το ωράριο εργασίας των συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών στη Θάσο. Διασταυρώνοντας τις συγκεκριμένες καταγγελίες και έχοντας πια στα χέρια μας επίσημα έγγραφα από το συγκεκριμένο Π.Κ. διαπιστώσαμε πως η διοίκηση έχει προχωρήσει σε σωρεία παραβάσεων, κυρίως σχετικά με τα ωράρια εργασίας”.

Όπως αναφέρουν “έχουμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με την επιθεώρηση εργασίας αλλά και με τη νομική ομάδα του Σωματείου μας. Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε επίσημη καταγγελία συμπεριλαμβανομένων όλων των αποδεικτικών στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε η υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει άπαντες στη μεγάλη οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος, να ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα