Δάνης Κατρανίδης: Οι τρεις γάμοι και η σχέση ζωής με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Διαβάζεται σε 5'
Ο Δάνης Κατρανίδης με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου
Ο Δάνης Κατρανίδης με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ/PAPADAKIS PRESS

Οι τρεις γάμοι του καταξιωμένου ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη και η “σχέση-σταθμός” με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η οποία συνεχίστηκε ακόμα και μετά τον χωρισμό τους.

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του πολύ επιτυχημένου ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη, σε ηλικία 75 ετών, ο οποίος ξεχώρισε μέσα από μία ευρεία γκάμα ρόλων στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Υπηρέτησε ως ηθοποιός για περισσότερα από 40 χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στον χώρο του θεάματος.

Αν και υπήρξε πάντα πολύ διακριτικός σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή, προτιμώντας να την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αυτό που γνωρίζουμε σήμερα είναι ότι είχε πραγματοποιήσει τρεις γάμους και είχε πάρει τρία διαζύγια.

Ο πρώτος γάμος – σταθμός, όπως τον είχε ο ίδιος χαρακτηρίσει, ήταν με την αγαπημένη ηθοποιό και συμμαθήτριά του στη Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

“Ήταν σχέση ζωής – Χρωστάω πολλά στη Μίρκα”

Μιλώντας στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή “Τετ α Τετ” τον Οκτώβριο του 2021, ο Δάνης Κατρανίδης είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων και στη σχέση του με την ηθοποιό Μίρκα Παπακωνσταντίνου, από την οποία όπως είχε επισημαίνει “δεν κρατάω ένα πράγμα μονάχα, είναι πάρα πολλά”. “Χρωστάω πολλά στη Μίρκα” είχε τονίσει.

“Συναντηθήκαμε με τη Μίρκα σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου και ήταν φάρος και οδηγός. Αυτό τα λέει όλα. Δύσκολη λόγω πολλών πραγμάτων, απώλειας των γονέων μου, δυσκολίες στη ζωή, που είναι και πολύ εύκολο να λοξοδρομήσεις, να κοιτάς αλλού και να πηγαίνεις αλλού, έχει σημασία, είναι και θέμα συγκυρίας, με ποιον θα βρεθείς, πότε και πού” είχε αναφέρει, προσθέτοντας,

“Με την Μίρκα δεν ήμασταν απλώς γιατί ερωτευμένοι, μοιραστήκαμε πολλά πράγματα και για τη ζωή και για τη δουλειά. Σεβόμασταν από μικροί ο ένας τον άλλον, και την και την οντότητά του και την ακεραιότητά του και την επαγγελματική του πορεία. Δεν πηγαίναμε ποτέ μαζί στις δουλειές, πήγαινε ο καθένας στη δουλειά του, ούτε απαραίτητα συνόδευε ο ένας τον άλλον “ήρθα με τη γυναίκα μου” ή “ήρθα με τον άνδρα μου”.

“Έχουμε μια σχέση ζωής με τη Μίρκα, που είναι έξω από τα προσωπικά του καθενός [..] έχουμε περάσει από σαράντα κύματα”, είχε δηλώσει ακόμα, περιγράφοντας τις άριστες σχέσεις που διατηρούν ακόμα και μετά τον χωρισμό τους. “Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν μία σχέση κενού περιεχομένου, δεν ήταν απλώς μία συνάντηση”.

Σχετικά με τις επόμενες σχέσεις του ηθοποιού, ο ίδιος αποκάλυψε πως “η Μίρκα φρόντιζε να γίνει φίλη, τις είχε φίλες όλες [..] Και την αγαπούσαν πάρα πολύ, και εκείνες την αγαπούσαν”.

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: “Ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου”

Τον Ιανουάριο του 2022 μιλώντας πάλι στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος “Τετ α Τετ” η αγαπημένη ηθοποιός, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, είχε περιγράψει τις πρώτες της στιγμές με τον ηθοποιό Δάνη Κατρανίδη στη σχολή θεάτρου, όπου φοιτούσαν, ενώ αποκάλυψε και τον λόγο που οδηγήθηκαν στον χωρισμό.

“Κάναμε παρέα με τον Δάνη, πάρα πολύ. Μιλούσαμε, γελούσαμε, γιατί ήμασταν παιδιά. Είχαμε κάτι φλερτ και ανταλλάσσαμε τις απόψεις μας, παρέα. Δεν είχαμε κάποια βλέψη ούτε εκείνος ούτε και εγώ, αλλά περνάγαμε όλο και περισσότερες ώρες μαζί χωρίς να υπάρχει κάτι ερωτικό. Κάποια στιγμή εκείνος έφυγε, για τρεις μήνες με ένα θίασο και νιώθοντας την έλλειψη, θυμάμαι τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, δεν ξέρω αν θυμάσαι τον Νουρέγιεφ και τη Φοντέιν σε αυτή την υπέροχη παράσταση χορευτικά που σταματάνε όλοι γύρω κι είναι δύο πλάσματα και κοιτιούνται και δεν υπάρχει τίποτα γύρω, έτσι συνέβη όταν γύρισε από την περιοδεία Μέσα στο δρόμο. Δεν υπήρχαν ούτε τα τρόλεϊ ούτε η φασαρία. Ήταν εκείνος και εγώ. Ήταν υπέροχο κι από τότε συνεχίστηκε”, περιέγραψε.

“Ήμασταν αρκετά χρόνια μαζί και μετά που παντρευτήκαμε και χωρίσαμε. Αργήσαμε να πάρουμε διαζύγιο γιατί “να’ το συνεχίζει” κι εξακολουθεί να είναι, όχι με αυτήν τη μορφή, αλλά είναι πολύ σημαντικό στη ζωή σου να εκτιμάς, να αγαπάς βαθιά και να έχουν περάσει και τα χρόνια και να είναι δοκιμασμένες οι σχέσεις. Ο Δάνης είναι ένας από τους ανθρώπους πολύ ουσιαστικός στη ζωή μου, πρόσθεσε στη συνέχεια.

“Το διαζύγιο ήρθε γιατί ήθελε να παντρευτεί ξανά. Κάνε μου τη χάρη σε παρακαλώ. Συνέχιζε, συνέχιζε, συνέχιζε και δεν ήταν ερωτική η σχέση μας και με τον χωρισμό συνέχιζε” ανέφερε ακόμη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων πως, ο Δάνης τις επόμενες συζύγους μού τις κληρονόμησε γιατί χωρίζοντας έπαιρναν εμένα τηλέφωνο. Δεν θα πάμε παρακάτω γιατί είναι δραματικές ιστορίες”.

Νωρίτερα φέτος η αγαπημένη ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, “Στούντιο 4”, μιλώντας για τον Δάνη Κατρανίδη, τον χαρακτήρισε ως τον “άνθρωπο της ζωής” της.

Μετά τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου ο Δάνης Κατρανίδης προχώρησε σε δύο ακόμη γάμους, ένας εξ αυτών με την χορογράφο Ελίζα Πάλλη, η οποία, σήμερα, Κυριακή (1/9), τον αποχαιρέτησε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Αυτό ήταν Δάνη. Γολγοθάς. Σε ευχαριστώ που επέλεξες να είμαι κοντά σου τα δύο τρία τελευταία χρόνια. Σε ευχαριστώ για τα σχεδόν 10 χρόνια σχέση… για τον γάμο μας… Σ’ αγαπώ πάντα. Ένα φιλάκι για το δρόμο και καλή αντάμωση. Ο Δάνης ανήκει σε πολλούς.. αυτό είναι το δικό μου κομμάτι. RIP babe”, έγραψε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα