Ένταση στο Σύνταγμα – Έπεσαν χημικά, 33 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ

Διαβάζεται σε 2'
Ένταση στο Σύνταγμα – Έπεσαν χημικά, 33 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Παρά την απαγόρευση συναθροίσεων από την ΕΛ.ΑΣ, μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση-Άμεση Δημοκρατία» συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Σκηνικό έντασης με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ένταση σημειώθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, στο Σύνταγμα, όταν μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση-Άμεση Δημοκρατία» πραγματοποίησαν συγκέντρωση, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων για σήμερα που είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, ορισμένα από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί, ξαφνικά πέταξαν διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες στη συνέχεια τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έως αυτή την ώρα, έχουν γίνει 33 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, είχε απαγορευτεί η διεξαγωγή δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 12:00, στην πλατεία Συντάγματος από τα μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία», καθώς και προσυγκέντρωσης από την «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» στις 10:30.

Η απαγόρευση ίσχυε από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, για την περιοχή που περικλείεται από τις κεντρικές οδούς και λεωφόρους της Αθήνας, όπως Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Ανδρέα Συγγρού, Πειραιώς, και Πατησίων.

Όπως ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της, η απαγόρευση επιβλήθηκε επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους στην αρμόδια αστυνομική αρχή και λόγω του ότι υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα