Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Αθώοι οι 4 κατηγορούμενοι

Διαβάζεται σε 1'
Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Αθώοι οι 4 κατηγορούμενοι
EUROKINISSI

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για τις περισσότερες από 22 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην αθώωση των τεσσάρων κατηγορούμενων, στη δίκη για τις περισσότερες από 22 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη την περίοδο 2013-2014, προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

«Αθώος ο πρώτος κατηγορούμενος καθώς δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος απιστίας. Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. Αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα του αδικήματος» είπε ο πρόεδρος της έδρας αναφερόμενος στον πολιτευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή, και στους συγκατηγορούμενους του: Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (σύζυγος), Αικατερίνη Πολύζου (πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ) και Θεόδωρο Παπαδημητρίου (πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ).

Στους τέσσερις είχε αποδοθεί το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας κατ’ εξακολούθηση.

Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορούμενων, με το σκεπτικό ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ επιβαρύνθηκε από τις συγκεκριμένες προσλήψεις ζημιώνοντας τα δημόσια ταμεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα