Ιαπωνία: Βουτιά θανάτου για έφηβη, σκότωσε περαστική

Διαβάζεται σε 3'
Ιαπωνία:  Βουτιά θανάτου για έφηβη, σκότωσε περαστική
iStock

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Yokohama της Ιαπωνίας, αφού μια 17χρονη πήδηξε από μπαλκόνι εμπορικού κέντρου και προσγειώθηκε πάνω σε πεζή.

Μια 17χρονη μαθήτρια λυκείου πήδηξε από ένα κτίριο σε μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή στη Yokohama της Ιαπωνίας, χτυπώντας μια 32χρονη που ήταν έξω με τις φίλες της το βράδυ του Σαββάτου (31/8), με αποτέλεσμα και οι δύο κοπέλες να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το BBC, οι δυο τους μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο γύρω στις 18:00 τοπική ώρα, όπου το κορίτσι πέθανε μία ώρα μετά. Λίγο αργότερα πέθανε και η γυναίκα. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί μπορεί να αυτοκτόνησε η νεαρή κοπέλα.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν υποδείξει καμία ενοχή σε σχέση με τους θανάτους το βράδυ του Σαββάτου.

Οι αυτοκτονίες νέων στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, είναι συχνό φαινόμενο οι έφηβοι να αυτοκτονούν λίγο πριν από τη νέα σχολική περίοδο.

Πέρυσι, 513 παιδιά αυτοκτόνησαν στην Ιαπωνία, με τα «προβλήματα στον σχολικό χώρο» να αναφέρονται ως ο πιο συνηθισμένος παράγοντας. Οι μαθητές που δεν θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο είναι γνωστοί ως “futoko”, ή «άτομα που δεν πηγαίνουν στο σχολείο».

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι “futoko” αποφεύγουν το σχολείο περιλαμβάνουν οικογενειακές συνθήκες και προσωπικά ζητήματα με φίλους και εκφοβισμό, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Παιδείας. Τα τελευταία χρόνια, οι αρχές και οι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές αυτή την εποχή του χρόνου.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ιαπωνίας, NHK, για παράδειγμα, διοργάνωσε μια καμπάνια στο Twitter που ονομάζεται «τη νύχτα της 31ης Αυγούστου».

Το πιο πρόσφατο περιστατικό στη Γιοκοχάμα ήταν το 2020, όταν ένα 17χρονο αγόρι πήδηξε από τη στέγη ενός εμπορικού κέντρου, σκοτώνοντας μια 19χρονη φοιτήτρια σε μια πολυσύχναστη συνοικία της Οσάκα. Τότε, το αγόρι κατηγορήθηκε μετά θάνατον για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πράγμα που σημαίνει ότι η οικογένειά του όφειλε αποζημίωση στην οικογένεια της 19χρονης φοιτήτριας. Ωστόσο, η κατηγορία αποσύρθηκε λίγο αργότερα.

Ενώ το ποσοστό αυτοκτονιών στην Ιαπωνία μειώνεται αργά μεταξύ του γενικού πληθυσμού, αυξάνεται στους νέους Ιάπωνες. Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα της G7 όπου η αυτοκτονία είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους εφήβους. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα