Φουρνιέ: Συμφώνησε ο Ολυμπιακός με τον Γάλλο σταρ, σκάει η βόμβα της χρονιάς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Διαβάζεται σε 2'
Φουρνιέ: Συμφώνησε ο Ολυμπιακός με τον Γάλλο σταρ, σκάει η βόμβα της χρονιάς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ
AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Το deal έκλεισε και ο Εβάν Φουρνιέ επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 12 χρόνια για να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν το μεγάλο κόλπο του καλοκαιριού, ο Εβάν Φουρνιέ θα είναι όμως η βόμβα της offseason στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Σύμφωνα με το SPORT24, ο 32χρονος Γάλλος περιφερειακός έδωσε τα χέρια με τον Ολυμπιακό για συμβόλαιο διετούς διάρκειας και μετά από 12 σεζόν στο NBA με Νάγκετς, Μάτζικ, Σέλτικς, Νικς, Πίστονς περνάει τον Ατλαντικό με στόχο να κυριαρχήσει στη EuroLeague.

Οι Πειραιώτες είχαν ξεχωρίσει εδώ και πολλούς μήνες την περίπτωση του Φουρνιέ, είχαν επαφή μαζί του στα τέλη Ιουνίου, έκαναν υπομονή και δικαιώνονται όπως αποκάλυψε ο Παντελής Διαμαντόπουλος στην Game Night της Κυριακής (1/9), με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να ετοιμάζεται να διαχειριστεί ένα εκπληκτικό ρόστερ.

Στην καριέρα του στο NBA ο Γάλλος μέτρησε 13.6 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά 27.7 λεπτά σε 704 αγώνες κανονικών περιόδων, ενώ στην καλή του οκταετία (2014-2022) είχε 15.8 πόντους με 38% στο τρίποντο, 2.9 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 31.2 λεπτά σε 531 αγώνες (489 φορές πενταδάτος).

Με την απόκτηση του Φουρνιέ ο Ολυμπιακός φαίνεται πως θα προχωρήσει και σε μία, κατά κάποιον τρόπο, αποσυμφώρηση του ρόστερ, χωρίς πάντως να υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση για αποχώρηση κάποιου.

Το πιο λογικό σενάριο είναι πάντως να παραχωρηθεί δανεικός ο Φιλίπ Πετρούσεβ στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς με τους Παπανικολάου – Φουρνιέ στο τρία, δεν θα υπάρχουν χώρος και χρόνος για να κατέβει εκεί ένας εκ των Βεζένκοβ – Πίτερς – Πετρούσεβ ώστε να έχουν όλοι ενεργό ρόλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα