Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν το αεροσκάφος του Μαδούρο

Διαβάζεται σε 2'
Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν το αεροσκάφος του Μαδούρο
AP

Στην κατοχή των ΗΠΑ το βενεζουελάνικο προεδρικό αεροσκάφος. Κατασχέθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία. “Πρωτόγνωρη ενέργεια”.

Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν το αεροπλάνο του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, αφού διαπίστωσαν ότι η απόκτησή του παραβίαζε τις αμερικανικές κυρώσεις, το κατέσχεσαν και το μετέφεραν στη Φλόριντα τη Δευτέρα.

Είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη σε μια από καιρό παγωμένη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας και σηματοδοτεί μια κλιμάκωση καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να διερευνούν ποιες θεωρούν ως πρακτικές διαφθοράς από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Το αεροπλάνο έχει περιγραφεί από αξιωματούχους ως αντίστοιχο με το Air Force One και έχει απεικονιστεί σε προηγούμενες κρατικές επισκέψεις του Μαδούρο σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό στέλνει ένα μήνυμα μέχρι την κορυφή», είπε ένας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους στο CNN. «Η κατάσχεση του αεροπλάνου ξένου αρχηγού κράτους για ποινικές υποθέσεις είναι πρωτόγνωρη. Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα εδώ ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, κανείς δεν είναι πάνω από την εμβέλεια των αμερικανικών κυρώσεων».

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είχε αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείπουψουν τη χώρα, πολλοί από τους οποίους έχουν επιλέξει να μεταναστεύσουν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Το αεροπλάνο – ένα Dassault Falcon 900, σύμφωνα με τα αρχεία πτήσης, εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια – βρισκόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία τους τελευταίους μήνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα