40 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΥΛΑΙΑ – ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΣΕΙΣ

40 και πλέον παραστάσεις επιστρέφουν στο σανίδι τη σεζόν 2024-2025 και εμείς παρουσιάζουμε όσες πιστεύουμε πως αξίζει να δείτε αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα.

Αν κάποιος επιχειρήσει να συγκεντρώσει τις παραστάσεις που επιστρέφουν τη σεζόν 2024-2025 στο θεατρικό σανίδι λόγω της μεγάλης τους επιτυχίας θα χάσει το μέτρημα, καθώς είναι κυριολεκτικά δεκάδες… Εμείς ξεχωρίσαμε 40 και πλέον παραστάσεις που πιστεύουμε πως αξίζει να δείτε αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα.

Αναλυτικά οι παραστάσεις:

The Doctor (σκην. Κατερίνα Ευαγγελάτου)

The Doctor- Κατερίνα Ευαγγελάτου
Vasia Anagnostopoulou

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί για δεύτερη σεζόν στο ιστορικό Αμφιθέατρο στην Πλάκα το The Doctor” την πολύ ελεύθερη διασκευή του Robert Icke του θεατρικού έργου του Arthur Schnitzler “Professor Bernhardi”.
Μία έξοχη επιλογή κειμένου, μία νευρώδης σκηνοθεσία από την Κατερίνα Ευαγγελάτου και ένα φοβερό ensemble 11 ηθοποιών με προεξάρχουσα τη Στεφανία Γουλιώτη. Ένα έργο λόγου μετατρέπεται σε ένα επί σκηνής θρίλερ, που απευθύνεται σε όλα τα είδη κοινού και το φέρνει αντιμέτωπο με τις βεβαιότητές του.

Η άνοδος του Αρτούρο Ούι (σκην. Άρης Μπινιάρης)

Patroklos_Skafidas

Είναι η παράσταση που συζητήθηκε όσο καμία με τα εισιτήριά της να είναι ανάρπαστα για δύο ολόκληρες σεζόν.Καθόλου τυχαίο, καθώς λειτούργησε σαν συγκλονιστική υπόμνηση της σύγχρονης ανόδου του φασισμού και του δυστοπικού κλίματος μέσα στο οποίο ζούμε.
Ο “Αρτούρο Ούι” επιστρέφει έτσι στο θέατρο Ark στην Κυψέλη. Υπό τη σκηνοθετική οπτική του Άρη Μπινιάρη, με τον Γιώργο Χρυσοστόμου στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του και με ένα κορυφαίο υποκριτικό ανσάμπλ.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι (σκην. Θάλεια Ματίκα) και Τζούλια (σκην. Τάσος Ιορδανίδης)

Θέλω να σου κρατώ το χέρι
Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης Elina Giounanli

Το “Θέλω να σου κρατάω το χέρι” του Τάσου Ιορδανίδη συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του από τις 20 Σεπτεμβρίου για τέταρτη χρονιά στο Θέατρο Άλφα – “Ληναίος-Φωτίου” με το δίδυμο Τάσος Ιορδανίδης – Θάλεια Ματίκα να σαρώνει επί σκηνής.
Ένας άντρας και μία γυναίκα έρχονται αντιμέτωποι στην “ουδέτερη ζώνη” ενός ξενοδοχείου ημιδιαμονής και εκεί έρχεται η κάθαρση. Η ευαίσθητη και ταυτόχρονα ρεαλιστική σκηνοθετική ματιά της Θάλειας Ματίκα ανατέμνει ουσιαστικά τις ανθρώπινες σχέσεις.

3 μέρες μετά, από τις 23 Σεπτεμβρίου δηλαδή θα επαναληφθεί η «Τζούλια», η παράσταση που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Πρόκειται για ένα νέο θεατρικό κείμενο που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Τάσος Ιορδανίδης βασισμένο στην «Δεσποινίδα Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ.

Η Καρδιά του Σκύλου (σκην. Έφη Μπίρμπα)

Η Καρδιά του Σκύλου
Γιώργος Καπλανίδης

Η Καρδιά του Σκύλου της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη που μετά της ευρεία αποδοχή της από κοινό και κριτικούς – η παράσταση σημείωσε αλλεπάλληλα sold out- θα συνεχίσει να χτυπά δυνατά για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Κιβωτός φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τους ίδιους μας τους εαυτούς και με τα πιο βαθιά μας ερωτήματα.

Η Έφη Μπίρμπα με όπλο τις υψηλού επιπέδου ερμηνείες του δίδυμου Σερβετάλη – Μυριαγκού- σκηνοθετεί με τον μοναδικό ιδιοσυγκρασιακό της ύφος μια εμβυθιστική παράσταση “εκθέτοντας” τους μηχανισμούς της εξουσίας και την αγελαία αισθητική που προτάσσουν, ενώ ταυτόχρονα καταδύεται στον ανθρώπινο πυρήνα που προσπαθεί να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την ατομικότητα και ταυτότητά του.

 

Έγκλημα και Τιμωρία (σκην. Δημήτρης Τάρλοου) και Περλιμπλίν και Μπελίσα (σκην. Δημήτρης Τάρλοου) στο Θέατρο Πορεία

Μαρίζα Καψαμπέλη

Ο Δημήτρης Τάρλοου από τις 25 Σεπτεμβρίου σκηνοθετεί για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Πορεία το κορυφαίο ψυχογράφημα της ανθρώπινης ύπαρξης και ηθικής, το Έγκλημα και Τιμωρία του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στη διασκευή του Θανάση Τριαρίδη.
Μια παράσταση όμορφα ενορχηστρωμένη που πατά σε ένα κείμενο που σέβεται το πρωτότυπο φωτίζοντας πολλές σύγχρονες προεκτάσεις του, με εξαιρετικές ερμηνείες και προεξάρχοντες τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές του, τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και τον Δημήτρη Ήμελλο.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε τη σεζόν που μας πέρασε, η παράσταση «Περλιμπλίν και Μπελίσα», επιστρέφει για 8 μόνο παραστάσεις – Από 28 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2024 – στο θέατρο Πορεία με τον Χρήστο Σαπουντζή και τις Μαριάννα Πουρέγκα | Φαίδρα Αγγελάκη σε διπλή διανομή.

Τι είναι αλήθεια, τι είναι ψέματα; Τι είναι όνειρο και τι πραγματικότητα; Τι είναι ποίηση και τι πεζή αναγκαιότητα; Τι μένει κρυφό και τι έρχεται στο φως; Τι είναι τελικά ο έρωτας – κάτι απτό ή κάτι φαντασιακό; Ο λατρεμένος του ελληνικού κοινού Ισπανός ποιητής και δραματουργός επανέρχεται με αυτό το έργο του 1929 στο αγαπημένο θέμα του, τον ανεκπλήρωτο έρωτα, και παραδίδει μια ιστορία τρυφερή και οδυνηρή από την αρχή μέχρι το τέλος της, γραμμένη στη μοναδική, τη γεμάτη ονειρικές εικόνες και λυρισμό γλώσσα του.

Goodbye Lindita (σκην. Μάριο Μπανούσι)

Από την παράσταση Goodbye, Lindita του Μάριο Μπανούσι Copyright 2023. All rights reserved.

Η βραβευμένη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Goodbye, Lindita σε σκηνοθεσία Μάριο Μπανούσι, μετά τα διαδοχικά sold out που σημείωσε τις τελευταίες δυο θεατρικές σεζόν, επιστρέφει από τις 16 Οκτωβρίου, πλέον στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην Αθήνα, ενώ συνεχίζει την ευρωπαϊκή περιοδεία της.

Το Goodbye, Lindita εστιάζει σε μια αρχέγονη ανθρώπινη εμπειρία, αυτή της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Σε ένα σπίτι, μια οικογένεια πενθεί βυθισμένη στη σιωπή, ώσπου μια σειρά από παράδοξα γεγονότα ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν κόσμο όπου η ανάμνηση μπλέκεται με τη φαντασίωση και η πραγματικότητα με το όνειρο.

Sexy laundry (σκην. Σπύρος Παπαδόπουλος)

Sexy Laundry Πάνος Γιαννακόπουλος

Δύο χρονιές τώρα η θεατρική τους συνάντηση συνεπαίρνει το κοινό κ. Ήταν, λοιπόν, αδύνατον να μη βγάλουν για ακόμη μια χρονιά τα συζυγικά τους άπλυτά τους στη φόρα. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Ρένια Λουιζίδου “ξαναπαντρεύονται” τη σεζόν 2024-2025 και πασχίζουν να διατηρήσουν ζωντανή την ερωτική τους επιθυμία στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα.

Το πάρτυ της ζωής μου (σκην. Ελένη Ράντου)

“Το Πάρτυ της Ζωής μου”
“Το Πάρτυ της Ζωής μου” Γιώργος Καλφαμανώλης

Η παράσταση σταθμός, «Το Πάρτυ της Ζωής μου» με την Ελένη Ράντου σ’έναν ρόλο ζωής και σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, μετά από 2 σεζόν απόλυτων sold out,  δίνει ραντεβού από την 1η Νοέμβρη στο θέατρο Διάνα για τρίτη χρονιά με ανανεωμένη διάθεση και σύνθεση, με τη Μιρέλα Πάχου σε τραγούδι και ακορντεόν και τον Αλέξανδρο Ιακώβου στο βιολί.
Ένα έργο τρυφερό, ξεκαρδιστικό, συγκινητικό και γεμάτο αισιοδοξία. Γιατί ο καθένας από εμάς έχει ανάγκη από μικρή ώθηση, για να πάρει φόρα για το Πάρτυ της Ζωής του και να (ξανα-)βρει τις μικρές χαρές της ζωής, αυτές που τελικά… είναι και οι πιο μεγάλες.

170 τετραγωνικά (MOONWALK) (σκην. Γιωργής Τσουρής)

170 Τετραγωνικά

Από τις 14 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ θα παρουσιαστούν μετά από 4 χρόνια αλλεπάλληλων SOLD-OUT και πάλι τα «170 τετραγωνικά (MOONWALK)».
Τα «170 τετραγωνικά (MOONWALK)», με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.

Τρεις ψηλές γυναίκες (σκην. Ρόμπερτ Ουίλσον)

Τρεις Ψηλές Γυναίκες
Julian-Mommert

Τρεις Ψηλές Γυναίκες: Μία από τις ωραιότερες και αρτιότερες παραστάσεις των τελευταίων ετών και τρεις υπέροχες ερμηνείες από τρεις Ελληνίδες πρωταγωνίστριες, τη Ρένη Πιττακή, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τη Λουκία Μιχαλοπούλου. Μία σπάνια θεατρική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε τώρα που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, στο Θέατρο «Ολύμπια». Θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής, από τις 16 έως και τις 24 Ιανουαρίου..

Humans (σκην. Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης)

THE HUMANS
Ελίνα Γιουνανλή

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης πήρε το ρίσκο να συστήσει στο ευρύ κοινό το “Humans” του Stephen Karam, ένα έργο που ανατέμνει την οικογένεια, τις ανθρώπινες σχέσεις και τον ίδιο τον άνθρωπο με τρόπο εξαιρετικά σύγχρονο. Και έκανε πολύ καλά. Η παράσταση γνώρισε ξεχωριστή επιτυχία και επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Μουσούρη.

Λάμπουν οι υπέροχες ερμηνείες έξι ηρώων/ηθοποιών (Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Θέμις Μπαζάκα, Ειρήνη Μακρή, Μαρία Πετεβή). Στο γιορτινό τραπέζι, όταν πιάνουν ο ένας το χέρι του άλλου, φέρνουν στο μυαλό ανθρώπους που κατάφεραν να επιβιώσουν μίας ολοκληρωτικής καταστροφής. Όπλο τους; Η ανθρώπινη υπόσταση και ανάγκη τους για αγάπη.

39 Σκαλοπάτια (σκην. Μάκης Παπαδημητρίου)

Τα 39 σκαλοπάτια
Πάτροκλος Σκαφίδας

«Τα 39 Σκαλοπάτια», το κωμικό θρίλερ κατασκοπείας που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία τον περασμένο χειμώνα, επανέρχεται για 2 η χρονιά, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Πάτρικ Μπάρλοου, μαζί με τρεις ταλαντούχους ηθοποιούς που ερμηνεύουν διαφορετικούς χαρακτήρες με θαυμαστή ταχύτητα: τους Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννη Λατουσάκη και Παναγιώτη Γουρζουλίδη.
Μετά τα αλλεπάλληλα και διαρκή sold out της περασμένης σεζόν, το κοινό θα μπορεί και φέτος να δει «Τα 39 Σκαλοπάτια», κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Η Λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα (Σκην. Αικατερίνη Παπαγεωργίου)

Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα
Ελίνα Γιουνανλή

 

Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου και η ομάδα The Young Quill, επέλεξαν να παρουσιάσουν αυτό το πολύ ιδιαίτερο και ευαίσθητο έργο, άκρως επίκαιρο μέσα στην πολεμική ατμόσφαιρα που ζούμε εκ νέου τους τελευταίους μήνες, του Ρουμάνου συγγραφέα Ματέι Βίζνιεκ.
Μέσα σε ένα υπερρεαλιστικό πλαίσιο που όλα μοιάζουν να είναι φάλτσα, διαδραματίζεται μια απόλυτα ρεαλιστική ιστορία ενός πολέμου. Δεν έχει σημασία ποιου πολέμου. Το έργο εστιάζει στα πιο βαθιά ζοφερά σημεία και επικεντρώνεται στο ερώτημα: Πώς υπάρχει αλήθεια κανείς μετά από έναν πόλεμο; Πώς μπορει να συνεχίσει τη ζωή του όταν όλα έχουν αλλάξει και μετατοπιστεί; Όταν και εσύ ο ίδιος, δεν είσαι πια ο εαυτός σου;

Μια άλλη Θήβα (σκην. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος)

Μια άλλη Θήβα
Μια άλλη Θήβα Πάτροκλος Σκαφιδάς

Το “Μια άλλη Θήβα” του Σέρχιο Μπλάνκο σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου επαναλαμβάνεται και φέτος (από 2 Οκτωβρίου), λόγω της επιτυχίας που γνώρισε.

Ένας συγγραφέας επισκέπτεται με ειδική άδεια στη φυλακή έναν 21χρονο, τον Μαρτίν, καταδικασμένο σε ισόβια για πατροκτονία. Ο συγγραφέας έχει σκοπό, μέσα από αυτές τις συναντήσεις, να γράψει ένα έργο, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο με ερμηνευτές τον ίδιο τον πατροκτόνο και τον συγγραφέα. Παρά την αρχική άδεια όμως, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαγορεύει στον Μαρτίν να παίξει στην παράσταση. Έτσι ο συγγραφέας βρίσκει έναν νέο ηθοποιό, τον Φεδερίκο, που θα ερμηνεύσει το ρόλο του πατροκτόνου στο θέατρο.

Ο Άσχημος (σκην. Γιώργος Κουτλής)

Ο άσχημος- Γιώργος Κουτλής
Χρήστος Συμεωνίδης

Μετά από 150 sold out παραστάσεις ο Άσχημος” του Μάριους φον Μάγενμπουργκ συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του για δεύτερη χρονιά στο Νέο Θέατρο “Κατερίνα Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη”, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιώργου Κουτλή.

Μία καλοκουρδισμένη καταιγιστικών ρυθμών παράσταση που απευθύνεται σε όλους και προκαλεί το κοινό να αμφισβητήσει τις καθιερωμένες νόρμες και να προβληματιστεί για τους δικούς του ρόλους μέσα στην κοινωνία.
Πρωταγωνιστές ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Γιάννης Κλίνης, η Μαίρη Μηνά και νέα προσθήκη στον θίασο ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

Ο Αποτυχημένος (σκην. Εκτορας Λυγίζος)

Γιάννης Νιάρρος_Ο αποτυχημένος
Ο Γιάννης Νιάρρος Ανδρέας Σιμόπουλος

Μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο πρώτο κύκλο sold-out παραστάσεων η παράσταση μουσικού θεάτρου “Ο αποτυχημένος”, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του κορυφαίου Αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ, αναβιώνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ από τις 9 Οκτωβρίου.

Το έργο ζωντανεύει μια επινοημένη ιστορία γύρω από έναν από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ού αιώνα, τον Γκλεν Γκουλντ, και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του πάντα καλλιτεχνικά ανήσυχου σκηνοθέτη, ηθοποιού και κινηματογραφιστή Έκτορα Λυγίζου, με τον ίδιο και τους Γιάννη Νιάρρο, Άρη Μπαλή και Αμαλία Μουτούση.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος (σκην. Ζωή Ξανθοπούλου)

Κική Παπαδοπούλου

Μετά τα διαδοχικά sold out «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» επιστρέφει με νέες παραστάσεις από την 1η Οκτωβρίου στο Θέατρο Θησείον.
Ένας έφηβος, το πιο όμορφο αγόρι σε όλη την περιοχή, βρίσκεται νεκρό στη μέση του πουθενά. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ξεδιπλώνεται η παθογένεια μιας ολόκληρης κοινωνίας, της κλειστής κοινωνίας μιας επαρχίας. Από τη μία πλευρά οι “νοικοκυραίοι”, από την άλλη οι “σειρήνες”.
Ο Αργύρης Ξάφης πρωταγωνιστεί στον μονόλογο του Ζουζέπ Μαρία Μιρό ερμηνεύοντας και αποκαλύπτοντας όλους τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες γύρω από το νεκρό σώμα ενός έφηβου αγοριού.

Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί (σκην. Στάθης Λiβαθινός)

Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί- Λιβαθινός
Ελίνα Γιουνανλή

Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί: Μία έξοχη επιλογή έργου και μία νευρώδης σκηνοθεσία από τον Στάθη Λιβαθινό εμποτισμένη με χιούμορ για δύο αντι-ήρωες του Άμλετ που συμβολίζει την πορεία και τον αγώνα του απλού ανθρώπου που άγεται, φέρεται και καταπίνεται από τις ιστορικές και κοινωνικές συγκυρίες, χωρίς να μπορεί να αρθρώσει μία φωνή αντίστασης. Η παράσταση επιστρέφει στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων.

Ο Θάνατος του Εμποράκου (σκην. Γιώργος Νανούρης)

Θάνατος του Εμποράκου σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη
Κατερίνα Τσατσάνη

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν στον “Θάνατο του Εμποράκου” το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Άρθουρ Μίλερ.
Σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης, ενώ τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν: Έφη Μουρίκη, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γεροδήμος, Κατερίνα Μάντζιου, Γιώργος Κοσκορέλλος, Παναγιώτης Παπαδούλης, Σωκράτης Αγγελής.

Επίσης συνεχίζονται οι παραστάσεις…

Αξύριστα πηγούνια (σκην. Γιώργος Παλούμπης)

Αξύριστα Πηγούνια

Ο Γιώργος Παλούμπης με τη γνωστή σκληρή ρεαλιστική του ματιά σκηνοθετεί για τρίτη χρονιά το κοινωνικό δράμα του Γιάννη Τσίρου “Αξύριστα Πηγούνια” και μας χαρίζει μία παράσταση άριστης ροής και υψηλών εντάσεων που αποτελεί κανονική γροθιά στο στομάχι.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και για 4η συνεχή χρονιά, το βραβευμένο θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου, «Αξύριστα Πηγούνια», παρουσιάζεται στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη!
Στο ρόλο του Σάββα ο Στάθης Σταμουλακάτος και στο ρόλο του Κυριάκου ο Ηλίας Βαλάσης. Στους ρόλους του Μαρινάκη και της Ιρίνας, ο Σπύρος Ασημένιος και η Αντωνία Πιτουλίδου αντίστοιχα.

“…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς” (σκην. Σοφία Καραγιάννη)

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ο Κωνσταντίνος Πασσάς, ο Δημήτρης Μαμιός και ο Γιάννης Μάνθος με τη Σοφία Καραγιάννη στο σκηνοθετικό τιμόνι επιστρέφουν από τις 30 Σεπτεμβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο με το πολύ επιτυχημένο έργο “…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς”. Το πολυδιαβασμένο λογοτεχνικό έργο του Χρόνη Μίσσιου παίρνει σάρκα κι οστά σε μία παράσταση που έχει επαινεθεί από όλους.

Το Επάγγελμα της Μητρός μου (σκην. Θανάσης Παπαγεωργίου)

Για δεύτερη χρονιά – από 1η Νοεμβρίου- ανεβαίνει στο Θέατρο Στοά το έργο του Θανάση Παπαγεωργίου “Το Επάγγελμα της Μητρός μου”, θεατρική διασκευή στο ομώνυμο διήγημα του Μποστ, που παρουσιάστηκε με επιτυχία τον προηγούμενο χειμώνα. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου υπογράφει και τη σκηνοθεσία, ενώ ερμηνεύει και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τον ρόλο της μητέρας υποδύεται η Εύα Καμινάρη.

Μίξερ (σκην. Κώστας Σιλβέστρος

Η βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το 2022*, Ζέτη Φίτσιου, επιστρέφει με το νέο της έργο, το εκρηκτικό «Μίξερ», ένα λαϊκό μιούζικαλ τσέπης σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θοδωρή Οικονόμου, που θα παρουσιαστεί από την 1η Νοεμβρίου στο θέατρο Μικρό Γκλόρια.

Ο Κώστας Σιλβέστρος αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία, ο Αλέξανδρος Σιάτρας και η Έλενα Χαραλαμπούδη (γνωστή και ως 5′ minute mum) ερμηνεύουν τους δύο βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου, με τον Κωνσταντίνο Τσιμπούκη να τους συνοδεύει μουσικά επί σκηνής.

KΑΙ ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ της Λένας Κιτσοπούλου

«Και Λέγε Λέγε»: Η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου που δημιούργησε τον δικό της ντόρο τη σεζόν που μας πέρασε στο Θέατρο Τέχνης επιστρέφει από τα μέσα Οκτωβρίου. Στους ρόλους θα δούμε εκτός από την ίδια θα δούμε τους Γιάννη Κότσιφα, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνο Παπαδόπουλο, Θοδωρή Σκυφτούλη, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Το στρίψιμο της βίδας Reloaded… (σκην. Μάριος Ιορδάνου)

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν μεταφέρουν από τον Οκτώβριο για δεύτερη χρονιά επί σκηνής μία τολμηρή θεατρική εκδοχή του αριστουργήματος του Henry James «Το στρίψιμο της βίδας» στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus.
Ένα γοτθικό θρίλερ τρόμου, εμπνευσμένο από το σπουδαίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα, στο οποίο έχουν βασιστεί σημαντικές θεατρικές, αλλά και κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως «Η Έκτη Αίσθηση», «Οι Άλλοι», κλπ.

 

Μπαμπάδες με Ρούμι
Μπαμπάδες με Ρούμι

Μπαμπάδες με ρούμι (σκην. Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας)

«Μπαμπάδες με ρούμι» η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου + Μιχάλη Ρέππα συνεχίζει ακάθεκτη για 3η χρονιά, μετά από δύο χρόνια συνεχούς επιτυχίας με αλλεπάλληλα sold out και μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα στο Θέατρο Αλίκη.
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

TERROR (σκην. Γιώργος Οικονόμου)

Το TERROR, το συγκλονιστικό έργο του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε εβδομήντα και πλέον σκηνές στην Ευρώπη και την Αμερική, παρουσιάζεται για τέταρτη σεζόν και δεύτερη χρονιά στο θέατρο Βασιλάκου_ Μαριάννα Τόλη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, μετάφραση Ευαγγελίας A. Νάνου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου, με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών.

Στρακαστρούκες (σκην. Μάριος Κακουλλής)

Στρακαστρούκες

Έγιναν επιτυχία από στόμα σε στόμα, αγαπήθηκαν και γρήγορα έγιναν sold out. Από τις 14 Οκτωβρίου, οι Στρακαστρούκες του Δημήτρη Σαμόλη σε σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή, επιστρέφουν στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια για να κάνουν μπαμ κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
Ο ηθοποιός και τραγουδοποιός Δημήτρης Σαμόλης στο πρώτο του θεατρικό έργο, βάζοντας στο μικροσκόπιο την “αγία ελληνική οικογένεια”, τη ζωή στην επαρχία και τον εκφοβισμό ειδικά των νέων, δημιουργεί ένα συνταρακτικό μονόλογο-κατάθεση που προκαλεί δυνατή συγκίνηση. Οι Στρακαστρούκες είναι μια καθηλωτική ελεγεία αγάπης για την ανθρώπινη φύση αλλά και ένα φωτεινό βέλος σε αυτά που μας πόνεσαν βαθιά.

Μη σου τύχει!…(σκην. Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας)

Η μαύρη κωμωδία του Francis Veber επιστρέφει για δεύτερη σεζόν από 3 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθηνών. Το «Μη σου Τύχει!…» («L’Emmerdeur») είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα στις γαλλόφωνες και στις αγγλόφωνες σκηνές, όπου έχει ανέβει δυο φορές από τον Kenneth Branagh. Έχει διασκευαστεί πέντε φορές για τον κινηματογράφο με πιο γνωστές την αμερικάνικη εκδοχή του Billy Wilder με τον Jack Lemmon και τον Walter Matthau και την γαλλική με τον Jacques Brel και τον Lino Ventura.

Μεταμόρφωση (σκην. Τάσος Σαγρής) και “Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος” (σκην. Κώστας Παπακωνσταντίνου) στο θέατρο Olvio

Στο θέατρο Olvio, ο Κώστας Παπακωνσταντίνου και οι Πτωχοαλαζόνες επιστρέφουν με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος” πλέκοντας έναν κόσμο με συμμαχίες, συγκρούσεις, πάθη, ματαιώσεις και προσδοκίες.
Στο ίδιο θέατρο επιστρέφει από τις 16 Νοεμβρίου, η Μεταμόρφωση του Τάσου Σαγρή που έχει χαρακτηριστεί από το Ίδρυμα Franz Kafka Society της Πράγας ως «μια από τις σημαντικότερες θεατρικές επιτελέσεις έργου του Κάφκα στην παγκόσμια ιστορία».

“Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ” (Έφη Ρευματά)

Σε νέα στέγη, αυτή του θεάτρου Ελέρ επιστρέφει η παράσταση “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ” σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά με τη Βίκυ Βολιώτη στον κεντρικό ρόλο.

Την Τρίτη στο Σούπερ-Μάρκετ (σκην. Φαίδων Καστρής)

Μετά την επιτυχία του μονόλογου “Την Τρίτη στο Σούπερ-Μάρκετ”, σε ένα μπιστρό στην καρδιά του Παγκρατίου, ο Φαίδων Καστρής δίνει νέο ραντεβού με το κοινό από τις 15 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη στον ζεστό χώρο του Show What.

#FREE_PROMΕTHEUS (σκην. Ίρις Κατσούλα)

Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο sold out παραστάσεων η παράσταση #FREE_PROMETHEUS της ομάδας Fem Tettix επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη τον Οκτώβριο, κάθε Τετάρτη για λίγες ακόμα παραστάσεις. Mία ταλαντούχα ομάδα νέων ηθοποιών σε μία κωμωδία, εμπνευσμένη από τον μύθο του Προμηθέα, τοποθετημένη στον υπαρκτό σουρεαλισμό της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

Μάθε με να φεύγω (σκην. Γιάννη Σκουρλέτη)

Η παράσταση «Μάθε με να φεύγω» του Άκη Δήμου από την bijoux de kant σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη από Πέμπτη 31 Οκτωβρίου θα επαναληφθεί στο Hood art space. Σουρεαλιστικοί απόηχοι και πεζότατα ρεαλιστικά στοιχεία, αγοραίοι διάλογοι και λυρικές υποτροπές, παράφορα βλέμματα και τυφλά χάδια. Βροχή, αλυχτίσματα αδέσποτων σκυλιών, πυροβολισμοί, το τραγούδι «Έλα γι’ απόψε» του Χρήστου Χαιρόπουλου, μια βιτρίνα με ενθύμια λησμονημένων ερωτικών συνευρέσεων, μια
στοίβα παλιές ηχογραφήσεις της Όπερας, η ανάμνηση της Έντας Γκάμπλερ, ένα ράφι φθαρμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί…

Ο Γλάρος (σκην. Σάββας Στρούμπος)

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει για 3 η χρονιά την παράσταση «Ο Γλάρος» του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία και διασκευή Σάββα Στρούμπου. Η παράσταση που παρουσιάστηκε αρχικά τον Μάιο του 2023 και επανήλθε τη χειμερινή καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024 απέσπασε τα θερμά σχόλια κοινού και κριτικών και επιστρέφει στο «Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος» από τις 21 Νοεμβρίου.

Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας (σκην. Κάτια Γέρου)

Νέος κύκλος παραστάσεων για το έργο της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας (2015) Λευκορωσίδας δημοσιογράφου και συγγραφέως Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, «Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας», μια δουλειά, που επανέρχεται από τον Νοέμβριο στο θέατρο «Φούρνος» σε σύλληψη και ερμηνεία Κάτιας Γέρου – Ναταλίας Γεωργοσοπούλου.
Η παράσταση θα παρουσιάζεται εκ νέου στο θέατρο Φούρνος από το τις 23 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Πέντε επαναλήψεις στο θέατρο Σταθμός

Στο θέατρο Σταθμός θα επαναληφθούν φέτος “Η Κασέτα” της Λούλας Αναγνωστάκη (σκην. Μάνος Καρατζογιάννης), “Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα” (σκην. Κωνσταντίνου Ντέλλα), το “Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα” (σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή & Γιώργου Νινιού.) και το “Το Γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη (σκην. Μ. Καρατζογιάννης, Ερ. Κυριαζή).
Τέλος θα ξαναδούμε το “Όταν μεγαλώσω θα γίνω Νάνα Μούσχουρη” του Νταβίντ Λελαί – Ελό (σκην. Ελισσαίος Βλάχος).

Τρεις επαναλήψεις στο θέατρο 104

Μετά τις sold-out περσινές παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο καθηλωτικός μονόλογος «Το χρονικό ενός δυσλεκτικού» βασισμένος στην πολυβραβευμένη νουβέλα του Γιάννη Πάσχου, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο 104. Ο Ντίνος Ψυχογιός σκηνοθέτησε με μαεστρία τον Δημήτρη Μαμιό, σε μια ερμηνεία που δεν άργησε να γίνει talk of the town. Η παράσταση που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια και από κοινό και κριτικούς επανέρχεται στη σκηνή του Θεάτρου 104 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η παράσταση «Μαχαίρι στο κόκαλο», από την ομάδα Θεάτρου Ça Va, σε σκηνοθεσία Βασίλη Καλφάκη με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί μαζί με την Σάντρα Λειβαδάρα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2023-2024 με μεγάλη επιτυχία και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Με το κοινό να γεμίζει το Black Box του θεάτρου. Μετά τη μεγάλη ζήτηση «Το μαχαίρι στο κόκαλο» επιστρέφει για λίγες παραστάσεις από τις 21 Σεπτεμβρίου 2024 στο Black Box του θεάτρου 104, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Το έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη «Το Σπίτι με τα Δώρα», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Παπακώστα, μεταφέρεται φέτος από τις 16 Οκτωβρίου από το Θέατρο Χώρος στο Θέατρο 104.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα