Πώς η βιώσιμη κινητικότητα αλλάζει όσα γνωρίζαμε για τις μετακινήσεις

Διαβάζεται σε 5'
Πώς η βιώσιμη κινητικότητα αλλάζει όσα γνωρίζαμε για τις μετακινήσεις

Παρακάτω θα διαβάσετε γιατί το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε και πως θα είναι η ζωή μας μέσα σε αυτό.

Φτάνετε με το παιδί στο σχολείο. Πήγατε λίγο νωρίτερα σήμερα γιατί θα χρειαστεί να φύγεις αμέσως για ένα επαγγελματικό ταξίδι έξω από την πόλη όπου ζείτε. Η κόρη σου, η Αναστασία, έχει στην τσάντα της την εργασία για τα robo-taxi, τα πρώτα αυτόνομα οχήματα που μετά τις ΗΠΑ και αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας. Καθώς την χαιρετάς, βλέπεις τον καθηγητή των μαθηματικών να φτάνει στην είσοδο του σχολείου με το ηλεκτρικό πατίνι του. Το αφήνει στο ειδικό stand και το συνδέει με τον φορτιστή. Αντανακλαστικά σκρολάρεις στην οθόνη του αυτοκίνητου και ανοίγεις τον χάρτη με τους διαθέσιμους σταθμούς επαναφόρτισης μέχρι τον προορισμό σου.

Μην νομίζεις ότι απέχουμε πολλά χρόνια από την παραπάνω εικόνα. Έως το 2035 τα αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη ή diesel θα έχουν αποσυρθεί από τη Ε.Ε.. Παράλληλα, μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως επενδύουν συστηματικά όλο και μεγαλύτερα ποσά στην έρευνα και ανάπτυξη για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοντέλων, ενώ εφαρμόζουν ήδη πρακτικές για το σημαντικό περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Βιώσιμη κινητικότητα: το μέλλον στις μετακινήσεις είναι ήδη εδώ

Σε κανέναν άλλο τομέα η μετάβαση προς τον στόχο των μηδενικών ρύπων δεν συντελείται με τόσο γρήγορους ρυθμούς όσο σε αυτόν της αυτοκίνησης. Ωστόσο, σε λίγα χρόνια ακόμα και η ίδια η λέξη αυτοκίνηση θα μοιάζει παρωχημένη. Η βιώσιμη κινητικότητα αφορά το σύνολο των μετακινήσεων στον αστικό και περιαστικό ιστό και περιλαμβάνει όχι μόνο την μετακίνηση με ΙΧ, αλλά τόσο τις δημόσιες συγκοινωνίες όσο και το μεταφορικό δίκτυο εν γένει. Επιπλέον, πέρα από το κρίσιμο ζήτημα των μειωμένων ή μηδενικών ρύπων, θίγει και άλλες επείγουσες συζητήσεις, όπως οι έξυπνες μετακινήσεις μέσω της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών, η αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών, η διαμοιραζόμενη κινητικότητα (shared mobility), η προσβασιμότητα και η ασφάλεια.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο μεταβάλλονται ριζικά οι τάσεις στις μεταφορές καθώς και ο τρόπος με τον οποίο τις αντιλαμβανόμαστε. Το ζητούμενο είναι πλέον να κάνουμε περισσότερα, με όσο το δυνατό λιγότερα: λιγότερη κατανάλωση φυσικών πόρων, λιγότερους ρύπους, λιγότερο θόρυβο και μικρότερο ρίσκο. Παράλληλα, κάθε μας κίνηση οφείλει να εναρμονίζεται με τις ανάγκες μας και την ίδια στιγμή να συμβάλλει θετικά στη δημιουργία ενός καλύτερου, πιο βιώσιμου κόσμου τον οποίο έχουν δικαίωμα να απολαύσουν οι επόμενες γενιές.

Φέρνοντας τη βιώσιμη κινητικότητα στην καθημερινότητά μας

Πώς όμως όλα τα παραπάνω μπορούν να μετουσιωθούν στην καθημερινότητα μας σήμερα κιόλας; Η εδραίωση της βιώσιμης κινητικότητας είναι αρκετά σύνθετη και σίγουρα δεν αποτελεί υπόθεση ενός ανθρώπου. Από την άλλη, είναι και δικό μας ατομικό χρέος να προσπαθούμε συστηματικά ώστε με κάθε μας κίνηση να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Μια καλή αρχή είναι να κάνουμε τη μετάβαση από την ιδιοκτησία οχημάτων στη μίσθωση οχημάτων. Το leasing δεν αποτελεί ένα trend στον χώρο των μετακινήσεων αλλά μια αξιόπιστη λύση που προσφέρει πολλά σε όποιον τη δοκιμάζει. Η Ayvens διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, ανάμεσα στις οποίες θα βρεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. Πλέον θα απολαμβάνεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο το οποίο θα ευθυγραμμίζεται εκείνο με τις δικές σου ανάγκες και ταυτόχρονα θα συνεισφέρεις με πράξεις στο ζήτημα της βιωσιμότητας. Η Ayvens είναι πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα διότι είναι ο κορυφαίος πάροχος παγκοσμίως στην κινητικότητα χαμηλών ή μηδενικών ρύπων. Με πιο απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι μπορείς πλέον να δοκιμάσεις την ηλεκτροκίνηση, αποκτώντας ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μέσα από τα προγράμματα leasing της Ayvens και να βιώσεις από σήμερα κιόλας το μέλλον των μετακινήσεων, χωρίς να χρειαστεί να δώσεις μια περιούσια. Το μηναίο μίσθωμα καλύπτει μια σειρά από κόστη, όπως ασφάλιση, τέλη, συντήρηση, επισκευές και οδική βοήθεια, και εσύ επιβαρύνεσαι μόνο με τη… φόρτιση (αν πας σε ηλεκτροκίνητο) ή με τα καύσιμα.

Αξίζει το Leasing αυτοκινήτου;

Δεν υπάρχουν μονολεκτικές απαντήσεις. Αξίζει να σκεφτείς το leasing όταν επιλέγεις έναν πάροχο που διαθέτει τεχνογνωσία, κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης, προσωποποιημένες υπηρεσίες και προσήλωση στην καινοτομία. Η Ayvens φιλοδοξεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο και αυτό δεν είναι τυχαίο. Αξιοποιεί την κληρονομιά της ALD Automotive και της LeasePlan, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να τη δημιουργήσουν. Επενδύει σταθερά σε ψηφιακές τεχνολογίες και παρέχει διαρκή υποστήριξη στους πελάτες της μέσα από ένα εύρος υπηρεσιών που δίνουν ουσιαστικές λύσεις σε πραγματικές ανάγκες.

Ναι λοιπόν, το leasing με την Ayvens σίγουρα αξίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα