Παύλος Πολάκης: Επιστρέφει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 4'
Παύλος Πολάκης
Παύλος Πολάκης EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Επιστρέφει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, με απόφαση Κασσελάκη, μετά τη διαγραφή του. Τι αναφέρει η επιστολή που έστειλε η ηγεσία του κόμματος στον Τασούλα.

Ο Παύλος Πολάκης επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης (03/09), έπειτα από τη διαγραφή του στα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, εστάλη επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, με την οποία γνωστοποιεί την επιστροφή του βουλευτή. Η κίνηση αυτή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται ως μια πρωτοβουλία εκτόνωσης της έντασης μεταξύ του κ. Κασσελάκη και του κ. Πολάκη ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Παύλος Πολάκης μετά τη διαγραφή του είχε με δηλώσεις του θέσει θέμα αλλαγών στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και μένει να δούμε αν θα εξευμενιστεί μετά την επιστροφή του στην ΚΟ, που έρχεται μετά τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού πριν λίγες μέρες.

Όπως αναφέρει η επιστολή την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς:

“Μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία”.

Η διαγραφή Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης είχε τεθεί εκτός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Ιουλίου, μετά την λεκτική επίθεση σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού.

Ειδικότερα, ο Πολάκης είχε εξαπολύσει επίθεση σε βάρος της νομικής συμβούλου του υπουργού Υγείας, Νατάσσας Πετρούλια, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την “Ολοκληρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης”.

Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, έχετε στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας, [..] Μην το κάνετε αυτό, το έχετε ξανακάνει και είναι εκνευριστικό [..] έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα του προσώπου απαξίας, είναι εκνευριστικό να το βλέπω“, είχε πει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στην κ. Πετρούλια.

Μάλιστα ο κ. Πολάκης συνέχισε, παρ’ ότι κάποιος τον διέκοψε, εξηγώντας του ότι πρόκειται για “θέμα υγείας”.

“Συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας” είπε ακολούθως η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, και ξέσπασε σε κλάματα. “Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο”, πρόσθεσε.

Πάντως, παρά τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε αμετανόητος σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή μετά το περιστατικό.

“Υπήρχε μια κυρία πάνω, συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη, που όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο, είχε μια διαρκή υποτιμητική όψη και κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Έστριβε τη μούρη της, ήταν πολύ υποτιμητικό και εκνευριστικό. Της είπα κυρία μου φερθείτε όπως πρέπει. Ακούστηκε αυτό που είπα. Αυτό έγινε. Είδα μετά ότι ζήτησε η Λινού συγγνώμη για μένα. Η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για τον εαυτό της. Εγώ παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω κάνει”, ανέφερε συγκεκριμένα.

Έπειτα, ακολούθησε ένα “πινγκ-πονγκ” ανακοινώσεων μεταξύ Πολάκη-Λινού, με την κόντρα τους να συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα καταλήξει στα δικαστήρια.

Η δήλωση Παππά

Η δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Παππά για την επανένταξη του Π. Πολάκη στην Κ.Ο. του κόμματος έχει ως εξής: «Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η σχετική επιστολή έχει φτάσει ήδη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Έχω πει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις ότι υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν».

«Δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων. Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά, προχωράμε».

«Είναι μία ξεκάθαρη απόφαση. Υπέστη μία ποινή ο Παύλος Πολάκης για θέματα συμπεριφοράς, έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα