Τραγωδία στη Χαλκιδική: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η δήμαρχος Κασσάνδρας

Διαβάζεται σε 3'
Το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική
Το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική INTIME

Εξηγήσεις ενώπιον πταισματοδίκη κλήθηκε να δώσει η δήμαρχος Κασσάνδρας για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Ζήτησε κι έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία.

Ενώπιον πταισματοδίκη κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται για το δυστύχημα στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Αντικείμενο της ποινικής έρευνας – μίας εκ των τριών που παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πολυγύρου αναφορικά με το δυστύχημα του περασμένου μήνα – είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες των δημοτικών αρχών και υπηρεσιών για τις συνθήκες λειτουργίας και αδειοδότησης του συγκεκριμένου λούνα παρκ.

Η δήμαρχος ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί σήμερα στον πταισματοδίκη αλλά μέσω συνηγόρου ζήτησε ολιγοήμερη προθεσμία – αίτημα που έγινε δεκτό. Η ίδια, κατά πληροφορίες, φέρεται να διατείνεται ότι δεν φέρει καμία ευθύνη, υπενθυμίζοντας ότι για την υπόθεση έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση.

Υπενθυμίζεται πως ποινική δίωξη σε βάρος τόσο της δημάρχου Κασσάνδρας, όσο και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του συγκεκριμένου λούνα παρκ στη Χαλκιδική, άσκησε τις προηγούμενες μέρες ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Γιάννης Σάββας.

Έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την επιχειρηματική συνεργασία του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική με τον Δήμο Κασσάνδρας, κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου.

Υπενθυμίζεται πως το τραγικό περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Eφετών Θεσσαλονίκης, κ. Νίκου Καλύβη, ο οποίος ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής να επιμεληθεί προσωπικά όλες τις εισαγγελικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα, προκειμένου να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα όσον αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Οι τρεις εισαγγελικές έρευνες στρέφονται προς τις εξής κατευθύνσεις:

1. Η πρώτη αφορά το δυστύχημα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής.

2. Η δεύτερη έρευνα αφορά ευθύνες των υπηρεσιών του Δήμου και της δημάρχου σχετικά με τον έλεγχο που δεν έγινε φέτος αλλά και την αδειοδότηση των προηγούμενων χρόνων, επεκτείνονται δηλαδή οι έρευνες και στα προηγούμενα χρόνια, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες, όπως παράδειγμα τον ΔΕΔΔΗΕ, πώς δηλαδή προχώρησε στην ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια.

3. Το τρίτο σκέλος αφορά στα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας από την πλευρά των μηχανικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα