Κατρίνης: Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για τις ακριτικές και εθνικά ευαίσθητες περιοχές

Διαβάζεται σε 3'
 Κατρίνης: Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για τις ακριτικές και εθνικά ευαίσθητες περιοχές

Για ένα νέο πλαίσιο ενισχύσεων στις ακριτικές περιοχές αλλά και για τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές έκανε λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης, από την Αλεξανδρούπολη.

«Σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή, σε μια ακριτική περιοχή πέρα από την αμυντική θωράκιση υπάρχει και η οικονομική ανάπτυξη που την καθιστά πιο ισχυρή. Η ιδέα της περιφερειακής ανάπτυξης, μιας οικονομίας που δεν θα περιστρέφεται γύρω από το Αθηνοκεντρικό Κράτος, αποτελεί ένα πολιτικό σχέδιο για το αύριο. Για να ζωντανέψει η ύπαιθρος, για να αποκτήσουν ελπίδα οι ακριτικές περιοχές. Χρειάζεται ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για τις ακριτικές και τις εθνικά ευαίσθητες περιοχές όπως ο Έβρος, η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα», τόνισε από την Αλεξανδρούπολη ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης, εκανε λόγο για ένα νέο πλαίσιο ενισχύσεων στις ακριτικές περιοχές αλλά και για τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές.

Μιλώντας στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στις 6 Οκτωβρίου οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι στην καλύτερη περίπτωση δεύτερο και μικρομεσαίο κόμμα και μικρός κυβερνητικός εταίρος του κ. Μητσοτάκη ή αν θα ανοίξει ο δρόμος για ένα ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης που θα ενώσει και θα εμπνεύσει τη μεγάλη πλειοψηφία που σήμερα δεν έχει τί να ψηφίσει.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανοίξει τις πόρτες του, με οργανώσεις που θα είναι συνδεδεμένες με τις τοπικές κοινωνίες, με ισχυρή παρουσία στην αυτοδιοίκηση και στους φορείς, με τομείς που θα λειτουργούν, θα παράγουν πολιτική, θα είναι μέσα στην κοινωνία και θα είναι ανοιχτοί στη συμμετοχή των πολιτών.

Όπως είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, η Μεγάλη Παράταξη στην οποία ο ίδιος είναι σταθερά δεσμευμένος:

-Θα γίνει για τους μη προνομιούχους του 2024, για αυτούς που η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπρώχνει στο περιθώριο.

-Θα γίνει για την ξεχασμένη ελληνική επαρχία, για να μην περιμένει τα «κόκκαλα» που της πετάει κατά καιρούς το Αθηνοκεντρικό Κράτος.

-Θα γίνει για να αλλάξει το αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, για να μπουν κανόνες σε τράπεζες και funds, για να σταματήσει ο αφελληνισμός της ελληνικής οικονομίας.

-Θα γίνει για να γίνει πράξη ένα νέο δημόσιο σύστημα υγείας.

-Θα γίνει για να μπει ένα τέλος στα καρτέλ που λεηλατούν τη χώρα και το εισόδημα των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα