Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Πάφο – Ταρακουνήθηκε η Κύπρος

Διαβάζεται σε 3'
Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Πάφο – Ταρακουνήθηκε η Κύπρος
www.emsc-csem.org

Σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Πάφο και έγινε αισθητός σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, προκαλώντας πανικό στους πολίτες.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (03/09) προς Τετάρτη (04/09) ανοικτά της Πάφου.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 4,9 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Όπως μεταδίδει το Philenews.com, πολίτες σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι αισθάνθηκαν τη σεισμική δόνηση η οποία σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Πάφου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις των τελευταίων χρόνων και ταρακούνησε για τα καλά την παράλια περιοχή, την πόλη της Πάφου και τα βόρεια προάστια της πόλης, δημιουργώντας έντονη ανησυχία.

Η σεισμική δραστηριότητα ήταν αισθητή για αρκετά δευτερόλεπτα και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός σε περιοχές κοντά στην παράκτια ζώνη.

Αν και το προχωρημένο της ώρας συνέτεινε στο να είναι περιορισμένη η κίνηση και η ανθρώπινη δραστηριότητα, εντούτοις η ένταση του φαινομένου συνέτεινε στο να βγουν πολλοί από τα σπίτια τους μέχρι να εκτονωθεί το φαινόμενο.

Μικροζημιές και απεγκλωβισμός έφηβης

Η σεισμική δόνηση που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους πολίτες, φαίνεται να προκάλεσε και κάποια προβλήματα.

Σύμφωνα με το Philenews.com, αναφορές για μικρές ζημιές και φθορές σε υποστατικά, κυρίως παλιά κτίσματα, γίνονται από πολίτες σε διάφορες περιοχές της Πάφου, ενώ σε μια περίπτωση χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για παροχή βοήθειας σε άτομο κατά την διάρκεια του συμβάντος.

Συγκεκριμένα, μια έφηβη που βρισκόταν σε δωμάτιο της κατοικίας στην οποία διαμένει με τους γονείς της φέρεται να εγκλωβίστηκε σε αυτό αφού από την έντονη σεισμική δόνηση η πόρτα του δωματίου κόλλησε και δεν άνοιγε. Κλήθηκε η Πυροσβεστική, κλιμάκιο της οποίας μετέβη άμεσα στο σημείο και άνοιξε την πόρτα, ελευθερώνοντας το κορίτσι χωρίς περαιτέρω δυσάρεστες για αυτό συνέπειες.

Από τις πρώτες στιγμές μετά την σεισμική δραστηριότητα, αρμόδιες υπηρεσίες όπως η Πολιτική Άμυνα, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης και των δημοτικών αρχών, άρχισαν τις περιπολίες σε περιοχές που αναφέρονταν ως επίκεντρο του σεισμού για να διαπιστώσουν την κατάσταση. Πέραν της έντονης ανησυχίας που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός δεν εντοπίστηκαν σοβαρές συνέπειες, η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκτενέστερα σήμερα ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα