Oι όροι του Γάλλου στους άνδρες που καλούσε να βιάσουν τη ναρκωμένη σύζυγο του

Διαβάζεται σε 5'
Oι όροι του Γάλλου στους άνδρες που καλούσε να βιάσουν τη ναρκωμένη σύζυγο του
Ο Dominique Pélicot 24Horas

Τη δεύτερη ημέρα της δίκης του Γάλλου που στρατολογούσε αγνώστους για να βιάσουν τη γυναίκα του επί μια δεκαετία, αποκαλύφθηκε και κάτι που αφορούσε την κόρη του.

Συνεχίζεται στην πόλη Αβινιόν της Γαλλίας η δίκη του 71χρονου Dominique Pélicot, ο οποίος για διάστημα μιας δεκαετίας νάρκωνε την επί 53 έτη, σύζυγο του και καλούσε -μέσω online forum- αγνώστους να την κακοποιήσουν σεξουαλικά.

Μαζί του δικάζονται και περισσότεροι από 51 εκ των 72 ανδρών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Όλα αυτά συνέβαιναν από το 2011 έως το 2020 που συνελήφθη ο Pélicot. Άρχισε τη δράση του όταν η οικογένεια ζούσε λίγο πιο έξω από το Παρίσι και τη συνέχισε μετά τη μετακόμιση σε πόλη 6.000 κατοίκων, το 2013 -όταν συνταξιοδοτήθηκε το ζευγάρι.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο.

Οι υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων δικάζονται στη Γαλλία κεκλεισμένων των θυρών. Αυτή θα είναι πλήρως ανοιχτή στο κοινό μέχρι τέλους, κατόπιν αιτήματος της 72χρονης Gisèle Pélicot που θέλει να δει τους βιαστές της να καταδικάζονται «και να αλλάξει αυτός που πρέπει να ντρέπεται».

Ενώπιον του δικαστή δήλωσε «νιώθω βρώμικη, λερωμένη, προδομένη. Είναι ένα τσουνάμι, σαν να με έχει χτυπήσει ένα τρένο υψηλής ταχύτητας».

Το θύμα που είχε πάρει εν αγνοία της 450 υπνωτικά χάπια μόνο σε ένα χρόνο (βρέθηκαν στοιχεία για αυτό το σύνολο των παραγγελιών από τον σύζυγό της), είχε επισκεφτεί πολλούς γιατρούς, καθώς ένιωθε πόνο και ενοχλήσεις που δεν μπορούσε να εξηγήσει.

Πάντα τη συνόδευε ο διεστραμμένος Pélicot, ο οποίος την έπειθε πως είναι απλά κουρασμένη -γιατί φρόντιζε τα εγγόνια της και έτρεχε όλη την ημέρα. Τα τρία παιδιά του ζευγαριού υποψιάζονταν ότι η μητέρα τους έχει Αλτσχάιμερ.

Η πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ πιο φρικιαστική.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ

Ο πρωταγωνιστής της φρίκης αναμένεται να καταθέσει την επόμενη Δευτέρα. Τη δεύτερη ημέρα της δίκης ο προεδρεύων δικαστής, Roger Arata διάβασε τα κύρια πορίσματα της έρευνας. Η κόρη του ζευγαριού, Caroline (δεν αναφέρεται το πραγματικό της όνομα) εγκατέλειψε την αίθουσα, ανήμπορη να διαχειριστεί τι έκανε και στην ίδια ο πατέρας της.

Το 2022 είχε δημοσιεύσει βιβλίο με τίτλο Et J’ai Cesse de T’appeler Papa (Και σταμάτησα να σε φωνάζω μπαμπά) σχετικά με την επίδραση της ανακάλυψης των εγκλημάτων που γίνονταν εντός της οικογενείας.

Ο δικαστής εμφάνισε ντοκουμέντο για την ύπαρξη περισσότερων από 20.000 φωτογραφιών και χιλιάδων βίντεο από τις κακοποιήσεις της Gisèle στον υπολογιστή του Pélicot, αλλά και έναν που είχε ονομάσει «Η κόρη μου, γυμνή».

Μιλώντας στο Le Parisien η Caroline είπε ότι τη «στοιχειώνει ο φόβος» ότι ο πατέρας της μπορεί να είχε προσκαλέσει άντρες να βιάσουν κι εκείνη, καθώς είχε ανακαλύψει φωτογραφία της «με τα εσώρουχα κάποιου άλλου» στον υπολογιστή του. «Είμαι πεπεισμένη ότι με νάρκωσε, αλλά δεν θα το παραδεχτεί ποτέ».

ΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΛΕΙΣΙΜΟ” ΤΗΣ ΕΙΔΕΧΘΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Ο 71χρονος στρατολογούσε τους βιαστές της συζύγου του μέσω αμφιλεγόμενου σάιτ (Coco), το οποίο ‘έριξε’ απόφαση δικαστηρίου το 2021. Το φόρουμ που είχε δημιουργήσει είχε τίτλο «Eν αγνοία της» και ο δημιουργός χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο.

Όταν επέλεγε κάποιον, τον ενημέρωνε ότι δεν πρέπει να μυρίζει άρωμα ή τσιγάρο, οφείλει να έχει κομμένα τα νύχια του και να κάνει μπάνιο με ζεστό νερό, πριν βιάσει τη Gisèle, ώστε να μην την ξυπνήσει. Οι άνδρες επίσης, άφηναν τα ρούχα τους στην κουζίνα, ώστε μην τυχόν και ξεχάσουν κάτι, το βρει το θύμα και καταλάβει τον εφιάλτη που ζούσε.

Δεν έπρεπε να κάνουν θόρυβο και εάν τυχόν έκανε η γυναίκα την παραμικρή κίνηση, η κακοποίηση θα τελείωνε αυτόματα. Επίσης, ήταν πάντα ‘ανοιχτό’ το ενδεχόμενο να πάρει και ο ίδιος μέρος στο βιασμό ή/και να τον βιντεοσκοπήσει.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε στο φόρουμ «περιστασιακά» και ότι «δεν ήταν η συνήθεια του». Βρέθηκαν όμως, αρκετές συζητήσεις στις οποίες μερικές φορές χρησιμοποιούσε τον όρο «βιασμός», όπως και η ομολογία στους υποψήφιους βιαστές πως η χορήγηση υπνωτικών χαπιών στη σύζυγό του θα τους επέτρεπε να της κάνουν ό,τι κανονικά δεν θα μπορούσαν, γιατί θα αρνιόταν.

Η δικηγόρος του είπε πως είναι ένας άνδρας που είχε δύσκολη ζωή και παρά τα όσα έζησε, έκανε οικογένεια. «Σε ένα σημείο, αφότου βγήκε σε σύνταξη και ήταν λιγότερο πολυάσχολες οι ημέρες του, κάτι έκανε click μέσα του -ξύπνησε η παιδικότητα του, την οποία δεν είχε ζήσει ποτέ».

Η ψυχολογική εξέταση που του έκαναν οι αρχές, δεν αποκάλυψε κάποια παθολογία ή ψυχική ανωμαλία, αλλά έδειξε μια ηδονοβλεψική σεξουαλική απόκλιση και «μια διεστραμμένη προσωπικότητα».

Ειρήσθω εν παρόδω, η σύζυγό τους είχε διαγνωστεί -μετά τη σύλληψη του τέρατος που είχε παντρευτεί- με τέσσερις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες που αποδίδονται άμεσα στους βιασμούς και από σοβαρή διαταραχή μετατραυματικού στρες, με σκέψεις αυτοκτονίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα