Ο ίδιος μηχανικός φέρεται να έδωσε έγκριση στα λούνα παρκ σε Πευκοχώρι και Σιδηρόκαστρο

Διαβάζεται σε 3'
Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σε τεχνική έκθεση του δήμου Σιντικής, φαίνεται πως ο ίδιος ιδιώτης μηχανολόγος έδωσε έγκριση λειτουργίας στο μοιραίο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, αλλά και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Ο ίδιος μηχανολόγος έδωσε την άδεια λειτουργίας τόσο στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, όσο και στο αντίστοιχο στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος ο οποίος αναμένεται να προσφύγει και στη δικαιοσύνη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ήδη ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Νίκος Καλλίδης, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Σιντικής, έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν ενέκρινε τη λειτουργία του λούνα παρκ στην περιοχή, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι έδιναν άδεια λειτουργίας βασιζόμενοι σε γνωμάτευση ιδιώτη μηχανολόγου που φέρεται να είναι ο ίδιος με τον μηχανολόγο που υπέγραφε την άδεια στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σιντικής Σερρών πέρσι και πρόπερσι έκριναν ακατάλληλα τα μηχανήματα του λούνα παρκ στο πανηγύρι του Σιδηροκάστρου, τα οποία όμως είχε κρίνει κατάλληλα ιδιώτης μηχανικός, ο οποίος είναι ο ίδιος, που έκρινε πως είναι κατάλληλα και τα μηχανήματα του λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 19χρονου.

Όπως αποκάλυψε δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, πρόκειται για τον μηχανικό, που φέρεται να είχε υπογράψει τις υπεύθυνες δηλώσεις, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το δυστύχημα του Πευκοχωρίου.

Ο ίδιος, βέβαια, σε δήλωση, που έκανε φέρεται να αμφισβητεί τη γνησιότητα των συγκεκριμένων εγγράφων. Ωστόσο, υπεύθυνες δηλώσεις του ίδιου προσώπου υπάρχουν στην άδεια, που έδωσε ο δήμος για το πανηγύρι της Αγίας Ζώνης στο Σιδηρόκαστρο πέρσι και πρόπερσι παρ’ ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έκριναν ότι το λούνα παρκ είναι ακατάλληλο, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο νυν δήμαρχος Σιντικής, Γιώργος Τάτσιος.

Πιο συγκεκριμένα, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ανέφεραν ότι τα παιχνίδια δεν είναι εργοστασιακής κατασκευής αλλά ιδιοκατασκευές, έκαναν λόγο για επικίνδυνα και ανασφαλή παιχνίδια με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, για μη ασφαλείς στηρίξεις των οργάνων, πρόχειρες και με φθαρμένα υλικά.

Παρ’ όλα αυτά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπέγραψε τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι την άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ, βασιζόμενος σε υπεύθυνες δηλώσεις του ιδιώτη μηχανολόγου-μηχανικού, ο οποίος φέρεται να υπέγραψε και στο Πευκοχώρι και έκρινε ότι η εγκατάσταση και τα παιχνίδια είναι κατάλληλα για λειτουργία.

Σε αυτή την τεχνική έκθεση φαίνεται ότι τα συγκεκριμένα λούνα παρκ, που λειτούργησαν πέρσι και πρόπερσι δεν είχαν ούτε βιβλία ούτε πιστοποιήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα