Μήνυση κατά του Μπέου κατέθεσε ο Κουρέτας – Τι απαντά ο δήμαρχος Βόλου

Διαβάζεται σε 2'
mpeos
Αχιλλέας Μπέος ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Μήνυση κατά του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε ο Δημήτρης Κουρέτας, μετά τους χαρακτηρισμούς του δημάρχου Βόλου εναντίον του για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ του Δημήτρη Κουρέτα με τον Αχιλλέα Μπέο, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να καταθέτει μήνυση κατά του δημάρχου Βόλου.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκαν οι χαρακτηρισμοί του Αχιλλέα Μπέου κατά του περιφερειάρχη, που τον αποκάλεσε μεταξύ άλλων “νούμερο”, “πολιτικό απατεώνα” και “νεκροθάφτη ψαριών”.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ζητείται από την Εισαγγελία η ποινική δίωξη της δημοτικής αρχής του Βόλου, “για τα ποινικά αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, και μάλιστα δημόσια, της εξύβρισης και μάλιστα δημόσια, της απειλής κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και της διέγερσης σε διάπραξη βιαιοπραγίας και οπωσδήποτε πλημμελημάτων ή ακόμη και κακουργημάτων (σωματικές βλάβες), εκθέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος”.

“Δάκρυσε” ο Μπέος

Τη μήνυση του Δημήτρη Κουρέτα εναντίον του σχολίασε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος με ειρωνικό ύφος δήλωσε ότι “δάκρυσε”, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι ουσιαστικά δεν τον “ακουμπάει” η εν λόγω ενέργεια του περιφερειάρχη.

“Μόλις μ’ ενημέρωσαν ότι ο Κουρέτας υπέβαλε μήνυση εναντίον μου. Και δάκρυσα. Καθημερινά εκατοντάδες ή και χιλιάδες υποβάλλονται σ’ όλη τη χώρα”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μπέος.

Προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα κατά Μπέου για προτροπή σε βία

Νωρίτερα σήμερα, η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη αυτεπάγγελτα κατά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, μετά από δήλωσή του στην οποία κάλεσε επαγγελματίες που έλαβαν ειδοποιήσεις για την εξόφληση χρεών από τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία, να συντονιστούν και να επιτεθούν σωματικά στους υπαλλήλους του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ).

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και σχηματίστηκε δικογραφία για να ερευνηθεί αν προκλήθηκε κίνδυνος στη δημόσια τάξη.

Ο δήμαρχος Βόλου, στις 2 Σεπτεμβρίου, κάλεσε τους επαγγελματίες που έλαβαν ειδοποιήσεις από τον ΟΛΒ για την πληρωμή οφειλών τους, να συντονιστούν και να τους χτυπήσουν.

Συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μπέος είπε χαρακτηριστικά: “Μαζευτείτε ρε και πηγαίνετε κάντε τους μαύρους στο ξύλο”.

Η επίμαχη ατάκα στο 16:39:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα