Αθερίδης: Έπαθα εγκεφαλικό τρία λεπτά πριν βγω στη σκηνή

Διαβάζεται σε 3'
O Θοδωρής Αθερίδης
O Θοδωρής Αθερίδης Glomex

Ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης περιέγραψε για πρώτη φορά πώς βίωσε το εγκεφαλικό που υπέστη λίγες στιγμές πριν βγει για να παίξει στην παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Το εγκεφαλικό που υπέστη εν μέσω παράστασης περιέγραψε ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Στούντιο 4».

Εξιστορώντας όσα συνέβησαν για πρώτη φορά, είπε πως «το έπαθα πάνω στη σκηνή, τρία λεπτά πριν την απογευματινή παράσταση. Έφτιαχνα τη γραβάτα μου και ξαφνικά ένιωσα σαν ακόρντο, ένα μούδιασμα στη γλώσσα, στο μάγουλο και σε όλο μου το χέρι, πρώτη μου φορά στη ζωή μου. Σε κλάσματα σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει νεύρο που τα ενώνει, άρα είναι όγκος ή σκλήρυνση κατά πλάκας ή εγκεφαλικό».

«Πήρα ένα ηρεμιστικό και βγήκα στην παράσταση. 12 λεπτά λιγότερο κράτησε. Κατά τη διάρκεια κι ενώ μου είχε περάσει, πήγα να τινάξω ένα τσιγάρο και δεν μπορούσα να το “πετύχω” την κίνηση με τα δάχτυλα. Μου κόβονται τα πόδια. Σκεφτόμουν ότι θα με πιάσει πανικός. Αλλά με κατάλαβαν οι συνάδελφοι, φωνάξαμε έναν γιατρό SOS. Πήγα να κάνω μαγνητική και ήταν εγκεφαλικό. Έτσι πρόλαβα τη θρομβόλυση, την επόμενη μέρα ήμουν μια χαρά».

«Πάθαμε το ίδιο με τον Σταρόβα, εκείνος στην ομιλία κι εγώ στην κίνηση.

Την επόμενη μέρα είχα να βαφτίσω τα παιδιά της Νάθενα, οπότε πήγε η Σμαράγδα και τα βάφτισε. Έκατσα 48 ώρες στην Εντατική και ήμουν ευγνώμων που ζω. Λες “δεν θα ξαναστενοχωρηθώ ποτέ”. Δεν είναι απόφαση, το βλέπεις μπροστά στα μάτια σου. Αν ήταν πιο μεγάλος ο θρόμβος θα μπορούσα να μείνω ξερός, να μείνω σακάτης, να μην ξαναμιλήσω.

Όλα είναι ζάρια εκείνη την ώρα. Τι συζητάμε; Κάθε πρωί όταν ξυπνάς να λες το ΠΕΔ. “Πρώτα ο Θεός”, “Έχει ο Θεός” και “Δόξα τω Θεώ”», είπε ο Θοδωρής Αθερίδης

Αθερίδης: «Είχα πνευματικό αλλά πέθανε – Μ’ αρέσουν αυτά της ορθόδοξης παράδοσης»

Ο ηθοποιός μίλησε, ακόμη, και για τη σχέση του με τον πνευματικό του. «Είχα πνευματικό αλλά πέθανε – Μ’ αρέσουν αυτά της ορθόδοξης παράδοσης» είπε.

Πέρα από τον θάνατο της μητέρας του, ο Θοδωρής Αθερίδης είχε να αντιμετωπίσει την απώλεια του πνευματικού του: «Είχα πνευματικό, πέθανε. Δεν βρήκα άλλον. Δεν έψαξα τον πρώτο μου πνευματικό, προέκυψε μέσω μίας φίλης μου. Ήταν πολύ power ο τύπος» είπε.

Ενώ πρόσθεσε: «Αυτόν τον έχω πεθυμήσει (τον πνευματικό) γιατί πέρναγα και τον έβλεπα, τον έχω πεθυμήσει που δεν το βλέπω. Αλλά, χαίρομαι γι’ αυτόν. Δηλαδή, μπορώ να πω ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος στη ζωή μου που πέθανε και δεν στεναχωρήθηκα. Χάρηκε που πέθανε, είχε κουραστεί, η υγεία του ήταν κλονισμένη, δεν μπορούσε από το ζάχαρο ο καημένος, τον έφερναν με το ζόρι να κάνει λειτουργία. Οπότε, ησύχασε, από κορονοϊό έφυγε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα