Αχτσιόγλου: Τι σχεδιάζουν τελικά με το επίδομα ανεργίας;

Διαβάζεται σε 2'
Η Έφη Αχτσιόγλου
Η Έφη Αχτσιόγλου eurokinissi

Η Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζει τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλεύτρια της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζει τις επικείμενες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων πως, «η επιθετικότητα και η τιμωρητικότητα της κυβέρνησης προς τους πιο αδύναμους δεν έχουν τέλος».

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου διερωτάται “Τι σχεδιάζουν τελικά με το επίδομα ανεργίας;” και γράφει “Διαβάζουμε ότι η ΝΔ σκοπεύει να αλλάξει το επίδομα ανεργίας. Ότι δεν θα είναι ίδιο για όλους. Ότι οι πρώην χαμηλόμισθοι θα τιμωρούνται και ως νυν άνεργοι, αναπαράγοντας τις αδικίες της αγοράς εργασίας. Οι πρώην υποαπασχολούμενοι θα τιμωρούνται και ως άνεργοι. Ότι το επίδομα θα μειώνεται όσο περνάει ο χρόνος, σφίγγοντας τη θηλιά γύρω απ’ τον λαιμό του ανέργου και δημιουργώντας του τεχνητή ασφυξία για να αποδεχτεί οποιαδήποτε θέση εργασίας με οποιουσδήποτε όρους και καταργώντας του τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί στοιχειώδεις όρους αξιοπρέπειας”.

«Μιλάμε για ένα επίδομα που ούτως ή άλλως δίνεται για έναν χρόνο και δεν μιλάμε για επίδομα χαριστικό. Αλλά για κάτι για το οποίο έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με τις εισφορές τους. Αλλά εδώ ακριβώς αντανακλάται η υποτιθέμενη καλή μείωση των εισφορών την οποία διαφήμιζε η ΝΔ τόσο καιρό και τρέχει ξοπίσω της και η αξιωματική αντιπολίτευση. Στη μείωση της προστασίας, όταν ο εργαζόμενος βρεθεί στη δύσκολη στιγμή», συμπληρώνει στην ανάρτησή της η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς και καταλήγει λέγοντας πως “η επιθετικότητα και η τιμωρητικότητα της κυβέρνησης προς τους πιο αδύναμους δεν έχουν τέλος”. 

Η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα