Άγιο Όρος: Διασώθηκε ο 40χρονος που εγκλωβίστηκε αλλά συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

Διαβάζεται σε 2'
Άγιο Όρος
Άγιο Όρος ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Διαφορετική τροπή πήρε η επιχείρηση διάσωσης άνδρα που εγκλωβίστηκε σε απόκρημνο σημείο στο Άγιο Όρος, καθώς μετά τον απεγκλωβισμό του συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία.

Ολοκληρώθηκε μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης (04/09) η επιχείρηση διάσωσης άνδρα, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε απόκρημνο  σημείο στο Άγιον Όρος, στην περιοχή Κατουνάκια.

Η ορειβατική ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ έκανε κατάβαση στο σημείο, που ήταν σαν σπηλιά και μετέφεραν τον 40χρονο άνδρα σε ασφαλές σημείο, ωστόσο τον περίμενε μία δυσάρεστη τροπή, καθώς οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του υπήρχε καταδικαστική απόφαση για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Στον άνδρα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών από το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων τον Ιούνιο του 2018 και επαναφέρθηκε προς εκτέλεση τον Ιούνιο του 2023 με απόφαση του Τμήματος Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων.

Οι αρχές είχαν ειδοποιηθεί για τον εγκλωβισμό του 40χρονου γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (4/9) και στην περιοχή έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες και η ορειβατική ομάδα της 2η ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος άκουσε φωνές και κάλεσε για βοήθεια. Ο 40χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα