Πούτιν: Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στην Ευρώπη αν απαντήσουμε στις ουκρανικές επιθέσεις σε πυρηνικούς σταθμούς

Διαβάζεται σε 2'
Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. (Mikhail Sinitsyn, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Σε ομιλία του ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι βασικός στόχος της Ρωσίας είναι η προσάρτηση των εδαφών του Ντονμπάς στην Ουκρανία.

Προειδοποίηση για πυρηνικά αντίποινα αλλά και αναφορά σε έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία περιείχε η ομιλία του Βλάντιμιρ Πούτιν σε φόρουμ στην Βλαδιβοστόκ την Πέμπτη.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, κεντρικό μήνυμα της ομιλίας ήταν ότι η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ απέτυχε αφού δεν ανέκοψε τη ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς. Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε ως βασικό στρατηγικό στόχο της Ρωσίας την κατάκτηση των ουκρανικών εδαφών του Ντονμπάς και προειδοποίησε το Κίεβο για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Ερωτηθείς σχετικά με τα χτυπήματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στους πυρηνικούς σταθμούς της Ζαπορίζια και του Κουρσκ ο Πούτιν τις χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνες τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί τι θα συμβεί εάν απαντήσουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο; Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα συμβεί σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης;» διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος.

“Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε μαζί τους. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να το κάνουμε, όχι με βάση κάποιες εφήμερες απαιτήσεις, αλλά με βάση εκείνα τα έγγραφα που συμφωνήθηκαν και μονογραφήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη“, δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έγιναν το 2022.

Η Ινδία η Βραζιλία και η Κίνα θα ήταν ιδανικοί μεσολαβητές σε περίπτωση έναρξης διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα