Ιταλία: Εξετάζουν εισιτήριο στη Φοντάνα ντι Τρέβι λόγω υπερτουρισμού

Διαβάζεται σε 2'
Ιταλία: Εξετάζουν εισιτήριο στη Φοντάνα ντι Τρέβι λόγω υπερτουρισμού
AP Photo/Andrew Medichini, File

Ο δήμος της Ρώμης σχεδιάζει να καθιερώσει την πρόσβαση με εισιτήριο στη Φοντάνα ντι Τρέβι, για να περιορίσει τον υπερτουρισμό.

Οι αρχές της Ρώμης εξετάζουν το ενδεχόμενο να καθιερωθεί ένα σύστημα πρόσβασης με εισιτήριο για το διάσημο σιντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι, σύμφωνα με πληροφορίες του AFP.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού, Αλεσάντρο Ονοράτο, το νέο σύστημα θα μπορούσε να περιλαμβάνει δωρεάν κράτηση για τους κατοίκους της Ρώμης και ένα συμβολικό εισιτήριο ενός ευρώ για τους τουρίστες.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν αποσκοπεί στη συγκέντρωση εσόδων, αλλά στην ελεγχόμενη πρόσβαση και στην αποφυγή ακατάλληλων συμπεριφορών, όπως η κατανάλωση παγωτού ή πίτσας κοντά στο μνημείο.

O δήμαρχος Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι χαρακτήρισε τα μέτρα για τον περιορισμό του αριθμού των τουριστών «μια πολύ συγκεκριμένη πιθανότητα», αλλά ο στόχος είναι η αντιμετώπιση του υπερτουρισμού, όχι τα επιπλέον έσοδα. 

Ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2025, με αφορμή το Ιωβηλαίο της Καθολικής Εκκλησίας, όταν εκτιμάται ότι πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να επισκεφτούν τη Ρώμη και το Βατικανό.

Παράλληλα, η κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι εξετάζει την αύξηση του φόρου διανυκτέρευσης για τους τουρίστες, αν και αυτή η πρόταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα