ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζητά εκλογές για αρχηγό – Ο Κασσελάκης δεν σηκώνει το γάντι

Διαβάζεται σε 2'
Ο Παύλος Πολάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Παύλος Πολάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης SOOC, Intime

Ο Παύλος Πολάκης γνωστοποίησε στην Πολιτική Γραμματεία ότι ζητά εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης έριξε το γάντι στην εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη, ο Χανιώτης βουλευτής τόνισε ότι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η εκλογή νέου προέδρου είναι απαραίτητη.

Το γυαλί στη σχέση των δύο πλευρών (Κασσελάκη-Πολάκη) έχει σπάσει παρά το γεγονός ότι ο Κρητικός πρώην Υπουργός επέστρεψε την Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος μετά την πρόσφατη διαγραφή του.

“Δεν είμαι παιδάκι να με διώχνουν και να με επαναφέρουν” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά οn camera ο κ. Πολάκης.

Δεν σήκωσε το γάντι ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν σήκωσε το γάντι και απάντησε ως εξής:”Σ’ αυτήν την περίπτωση θα μπορούσατε να μου κάνετε πρόταση μομφής. Αλλά να ξέρετε ότι αυτό θα κάνει κακό στο κόμμα μας και δεν είναι η εξέλιξη που θέλουμε. Θα μας διχάσει, θα μας ρευστοποιήσει”. 

Ζήτησε ακόμα δέσμευση από τους βουλευτές ότι θα παραμείνουν στην ΚΟ του κόμματος όπως και να έχει και σε κάθε περίπτωση.

Πριν την τοποθέτηση Πολάκη είχαν ζητήσει το ίδιο (εκλογές) από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τόσο η Ολγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ κριτική εναντίον του πρόεδρο άσκησαν και άλλα στελέχη. 

Ο Νίκος Παππάς διαφώνησε όπως έκανε και η Παναγιώτα Μπελώνη (“θα χαλάσει η εικόνα μας, πόσοι θα ψηφίσουν;”) στην οποία ο Αλέκος Φλαμπουράρης απάντησε ως εξής: “Αρα ο Κασσελάκης έχει εξαϋλώσει το κόμμα, αυτό μας λες;”

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ατμόσφαιρα για τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν βαριά και πιεστική.

Η Πολιτική Γραμματεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:30, ενώ στις 17:00 θα συνεδριάσει η επιτροπή δεοντολογίας για το θέμα Σπίρτζη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα