ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 38 νεκρούς με κορονοϊό – Μειώθηκαν οι εισαγωγές

Διαβάζεται σε 2'
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας SOOC

Τι προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, τη γρίπη και τον RSV.

Μειώθηκε από τα μέσα Αυγούστου, όπως ήταν αναμενόμενο, το φορτίο του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να μειώνονται και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των νέων εισαγωγών για COVID-19 την τελευταία εβδομάδα έφτασε τις 673, παρουσιάζοντας νέα μείωση.

Την ίδια στιγμή καταγράφηκαν 8 νέες διασωληνώσεις. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 29.

Παράλληλα, καταγράφηκαν 38 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη Covid.

Από τα τέλη της άνοιξης, το στέλεχος ΒΑ.2.86 που φέρει έστω μία από τις μεταλλάξεις F456L και R346T έχει επικρατήσει στις ανιχνεύσεις. Σημειώνεται ότι η κατηγορία αυτή παραλλαγμένων στελεχών δεν έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Από την επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα διαφαίνεται έναρξη της θερινής αυξητικής τάσης νωρίτερα, με τα επίπεδα να κινούνται μέχρι του παρόντος συνολικά χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό θερινό κύμα.

Τα εβδομαδιαία δεδομένα έδειξαν μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε έξι από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν, ενώ σε τρεις καταγράφηκε σταθεροποίηση και σε μία αύξηση.

Ιός της γρίπης

Δεν ανευρέθηκαν θετικά δείγματα για γρίπη τόσο στην κοινότητα (δίκτυο επιτήρησης Sentinel ΠΦΥ), όσο και στα νοσοκομεία (δίκτυο επιτήρησης SARI).

Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Από την εβδομάδα 40/2023 έως την εβδομάδα 35/2024 νοσηλεύτηκαν 149 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 71 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

Δεν ανευρέθηκαν θετικά δείγματα στην κοινότητα (δίκτυο επιτήρησης Sentinel ΠΦΥ), ούτε στα νοσοκομεία (δίκτυο επιτήρησης SARI).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα