Φουρνιέ: “Στην υποδοχή έζησα μία τρελή εμπειρία, ο Ολυμπιακός ήταν η αγαπημένη μου ομάδα”

Διαβάζεται σε 4'
Φουρνιέ: “Στην υποδοχή έζησα μία τρελή εμπειρία, ο Ολυμπιακός ήταν η αγαπημένη μου ομάδα”
EUROKINISSI

Ο Εβάν Φουρνιέ παρουσιάστηκε από τον Ολυμπιακό και τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι πρώτες του δηλώσεις ως ερυθρόλευκος.

Ο Εβάν Φουρνιέ στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που ανήκει πλέον στην ερυθρόλευκη οικογένεια.

Όπως γράφει το SPORT24, ευχαρίστησε τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο για την ευκαιρία που του έδωσαν να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, τόνισε πως έζησε μία μοναδική εμπειρία στο αεροδρόμιο και δήλωσε ανυπόμονος να πιάσει δουλειά με τον κόουτς Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του νέου σούπερ-σταρ του Ολυμπιακού

“Γεια σας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ήταν μια σύντομη διαδικασία. Ευχαριστώ τον Παναγιώτη και τον Γιώργο που μου έδωσαν την ευκαιρία να φορέσω αυτή τη φανέλα. Χθες ήταν μια τρελή εμπειρία. Από τις πιο τρελές μέρες που έχω ζήσει. Είμαι έτοιμος να δουλέψω, να μπω στις προπονήσεις, να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου. Ανυπομονώ να εργαστώ με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε”, ανέφερε σε πρώτη φάση.

Για την ανάρτηση που είχε κάνει το 2022: “Δεν ήταν ένα tweet που ήρθε από το πουθενά. Η πρώτη μου εμπειρία με τον Ολυμπιακό ήταν το 2010 στο Παρίσι. Ήμουν πολύ νέος τότε, 16 ετών και είπα ουαου, καθώς βρέθηκα ανάμεσα στους φιλάθλους. Ο αγαπημένος μου παίκτης μεγαλώνοντας ήταν ο Παπαλουκάς. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πάντα η αγαπημένη μου ομάδα στην Ευρώπη”.

Για το αν είχε πρόταση από τους Μπακς πριν τον Ολυμπιακό και τι τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα: “Είχα επαφές με κάποιες ομάδες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είχα τελική πρόταση από τους Μπακς, απλά επαφές. Είχα μια πρόταση από τους Γουίζαρντς, αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα αυτή τη στιγμή στην καριέρα μου. Ήρθα στην Ευρώπη για να νιώσω έντονα συναισθήματα. Ήθελα να παίξω σε μεγάλους αγώνες. Θεώρησα ότι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω”.

Για την προσέγγιση των Αγγελόπουλων και το τι ξέρει για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Μόλις σήμερα γνώρισα τον Παναγιώτη, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι. Όμως το ότι ο Γιώργος, ένας ιδιοκτήτης, ήρθε χθες να με υποδεχθεί στο αεροδρόμιο. Θα είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω δει κάποια βιντεάκια, από τη Θεσσαλονίκη νομίζω, που πετάνε χαρτάκια. Ξέρω φυσικά τον Παναθηναϊκό και το ΟΑΚΑ. Αλλά δεν ξέρω πολλά άλλα πράγματα”.

Για το διάστημα προσαρμογής στην EuroLeague: “Το διάστημα που θα χρειαστώ για να προσαρμοστώ είναι για να γνωρίσω την ομάδα και το ρόλο που θέλει να μου δώσει ο προπονητής. Από εκεί και πέρα ξέρω το FIBA μπάσκετ. Δεν έχει σημασία αν είναι εθνικές ομάδες ή EuroLeague. Προφανώς θα ανακαλύψω τις άλλες ομάδες και τα γήπεδα”.

Για το ποια θα είναι η βασική του θέση στον Ολυμπιακό: “Δεν έχω μιλήσει ακόμα για το μπάσκετ με τον κόουτς. Έχω μιλήσει πολύ με τον Φαλ και μου είπε ότι είμαι τριάρι, άρα έτσι θα είναι από εδώ και στο εξής. Το μπάσκετ είναι μπάσκετ, έχω τις ικανότητες να παίξω σε πολλές θέσεις, οπότε θα κάνω ό,τι χρειαστεί. Σε όλη μου την καριέρα έπαιζα στο δύο, και στην Εθνική, αλλά δεν έχω πρόβλημα να παίξω οπουδήποτε”.

Για το αν έχει εικόνες από ντέρμπι αιωνίων: “Προφανώς μόλις υπέγραψα, αλλά εδ’ω και 3 χρόνια ρωτάω πολλά πράγματα τον Φαλ. Η πρώτη φορά που το συζητήσαμε ήταν στο Τόκιο το 2021. Και γενικά ρωτάω πολλούς ευρωπαϊους παίκτες για την κατάσταση εδώ, γιατί με ενδιαφέρει η EuroLeague. Δεν έχω ιδέα τι να περιμένω από τα ντέρμπι, γιατί χθες περίμενα κάτι διασκεδαστικό, αλλά η κατάσταση ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να τους κερδίζουμε”.

Για την υποδοχή: “Από τη φύση μου είμαι εσωστερφής και ντροπαλός. Εντυπωσιάστηκα από τον κόσμο και όσο τους πλησίαζα αισθανόμουν όλο και πιο άνετα. Αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου. Ήταν μια πολύ βαθιά εμπειρία. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ”.

Για τους συμπαίκτες του: “Ξέρω μόνο τον Φαλ. Έχω δει τον Σάσα και τον Ντόρσεϊ, και τον Γουόκαπ από την Εθνική. Ξέρω τον Παπανικολάου γιατί είμαστε κοντά ηλικιακά και παίζει πολλά χρόνια. Προσωπικά όμως δεν τους γνωρίζω. Οι δεσμοί που θα χτίσουμε είναι πολύ σημαντικοί, οπότε θέλω να τους γνωρίσω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα