Ατύχημα στη Νέα Φιλαδέλφεια: Είχε ζητηθεί αντικατάσταση των στύλων πριν από 10 χρόνια

Διαβάζεται σε 2'
Πτώση κολώνας στη Νέα Φιλαδέλφεια
Πτώση κολώνας στη Νέα Φιλαδέλφεια EUROKINISSI

Την αντικατάσταση των στύλων φαίνεται πως είχαν αιτηθεί οι αρμόδιοι και μάλιστα, πριν από 10 χρόνια, σύμφωνα με σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο που ήρθε στο φως, μετά το ατύχημα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αποκαλυπτικά είναι τα έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την πτώση κολώνας σε δρόμο της Νέας Φιλαδέλφειας και τον τραυματισμό ενός 14χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το STAR, υπογεγραμμένο από τον προϊστάμενο προγραμματισμένης συντήρησης και τον διευθυντή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ζητούνταν πριν από 10 χρόνια να επισπευστούν οι εργασίες για την αντικατάσταση των παλιών στύλων.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Star καταγράφεται η στιγμή που η παλαιωμένη κολώνα στήριξης της γραμμής του τρόλεϊ πέφτει στη μέση του δρόμου και περνάει ξυστά από το κεφάλι της 14χρονης. Κι όλα αυτά σημειώθηκαν σε δρόμο ακριβώς έξω από την OPAP Arena.

Υπενθυμίζεται πως, την Τετάρτη (4/9) τρόλεϊ εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, η οποία έπεσε και τραυμάτισε ελαφρά μια 14χρονη.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΣΥ αναφέρει ότι βάσει των πρώτων ενδείξεων το ατύχημα στη Νέα Φιλαδέλφεια προκλήθηκε από εκτροχιασμό κεραιών τρόλεϊ και πτώση μεταλλικού ιστού και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους της 14χρονης.

Σημειώνει, επίσης, ότι έχει ήδη συσταθεί Τεχνική Επιτροπή για την άμεση διερεύνηση του συμβάντος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΣΥ:

«Η ΟΣΥ Α.Ε., αναφορικά με το ατύχημα που προκλήθηκε –σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- από εκτροχιασμό κεραιών τρόλεϊ και πτώση μεταλλικού ιστού στην οδό Σμύρνης και Φωκών στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα να τραυματίσει ευτυχώς ελαφρά μια 14χρονη, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους της.

Στελέχη της Εταιρείας μας από την πρώτη στιγμή βρίσκονται σε διαρκή επαφή μαζί τους καθώς και με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε η ανήλικη.

Με εντολή της Διοίκησης έχει ήδη συσταθεί Τεχνική Επιτροπή για την άμεση διερεύνηση του συμβάντος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα