Ένα κρατίδιο όσο η… Τήλος, μόλις έσπασε κατάρα 20ετίας στο ποδόσφαιρο

Διαβάζεται σε 2'
Ένα κρατίδιο όσο η… Τήλος, μόλις έσπασε κατάρα 20ετίας στο ποδόσφαιρο
AP Photo/Felice Calabro

Το πέμπτο μικρότερο κράτος στον κόσμο, με πληθυσμό όσο η χωρητικότητα ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου πέτυχε την πρώτη του νίκη μετά από 20 “πέτρινα” χρόνια.

Μετά από 20 χρόνια χωρίς νίκη, το Σαν Μαρίνο, κατόρθωσε να τερματίσει το αρνητικό του σερί, κερδίζοντας το Λιχτενστάιν με 1-0 στο UEFA Nations League.

Η εθνική ομάδα, που βρίσκεται στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA με 210 εθνικές ομάδες, κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη σε επίσημο αγώνα μετά από 140 αποτυχημένες προσπάθειες!

Είχε καταγράψει μόνο μία νίκη στο παρελθόν, επίσης κατά του Λιχτενστάιν, σε φιλικό του 2004. Ωστόσο, την Τετάρτη το βράδυ, ο Νίκο Σενσόλι σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα, χαρίζοντας στην ομάδα τους τρεις βαθμούς.

 

Ο 19χρονος μέσος, που αγωνίζεται στη Σαντζουλιάνο, ομάδα της ημιεπαγγελματικής τέταρτης κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου, εκμεταλλεύτηκε ένα αμυντικό λάθος του Σάντρο Βίζερ του Λιχτενστάιν στο 53ο λεπτό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, προκαλώντας… παροξυσμό στο Stadio Olimpico του Σαν Μαρίνο.

Παρά τα αγωνιώδη οκτώ λεπτά πρόσθετου χρόνου και την έντονη άμυνα στο τέλος, αυτό το γκολ ήταν αρκετό για να τελειώσει το σερί χωρίς νίκη που έφτασε τους 140 αγώνες.

Το τελευταίο σφύριγμα προκάλεσε ξέφρενους πανηγυρισμούς με το προπονητικό επιτελείο και τους αναπληρωματικούς του Σαν Μαρίνο να τρέχουν στον αγωνιστικό χώρο και μαζί με τους 11 θριαμβευτές να γίνονται ένα κουβάρι.

Το Σαν Μαρίνο, το πέμπτο μικρότερο κράτος του κόσμου με λίγο περισσότερους από 30.000 κατοίκους και μόλις 61 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, έχει γίνει σύμβολο ποδοσφαιρικής επιμονής παρά τις δυσκολίες.

Παρόλο που η ομάδα βρέθηκε στο τέλος πολλών βαριών ηττών, αυτή η νίκη φέρνει ελπίδα για το μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα