Γιατί το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις είναι το σκληρότερο εδώ και δύο δεκαετίες

Διαβάζεται σε 2'
Γιατί το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις είναι το σκληρότερο εδώ και δύο δεκαετίες
HYUNDAI MOTORSPORT / FABIEN DUFOUR

Παλιός γνώριμος του ελληνικού αγώνα του WRC, ο Σεμπαστιάν Οζιέ είπε ότι το φετινό είναι το σκληρότερο Ράλλυ Ακρόπολις που έχει δει, και η Αλυτάρχης του αγώνα Ανίτα Πασαλή εξήγησε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Σύσσωμοι οι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι συμφώνησαν, από τις αναγνωρίσεις των Ειδικών Διαδρομών, ότι τα χώματα στις ειδικές διαδρομές του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις -10ου αγώνα του φετινού WRC- είναι πολύ πιο σκληρά από όσο περίμεναν.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ιστοσελίδα dirtfish και όπως γράφει το SPORT24, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απάντησε στην ερώτηση αν αυτό είναι το σκληρότερο Ακρόπολις που έχει δει λέγοντας “πιστεύω πως ναι, τουλάχιστον από τις αναγνωρίσεις δείχνει να είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Είναι, για μένα, ένα σκαλοπάτι πιο σκληρό από ό,τι βλέπαμε εδώ τα τελευταία χρόνια. Ίσως οι οργανωτές να ενοχλήθηκαν που λέγαμε πρόσφατα ότι δεν είναι αρκετά σκληρό όσο στο παρελθόν, δεν ξέρω!

Όμως, [από τις αναγνωρίσεις] φάνηκε ότι ορισμένες ειδικές δεν έχουν επιδιορθωθεί σε σχέση με πέρσι ή εδώ και πολύ καιρό, οπότε σε κάποια σημεία του αγώνα θα πρέπει απλώς να επιβιώσουμε”, συμπλήρωσε ο Γάλλος της Toyota.

Εξηγώντας για ποιο λόγο ο φετινός ελληνικός αγώνας του WRC είναι σκληρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μιλώντας στην ίδια ιστοσελίδα η Αλυτάρχης του αγώνα, Ανίτα Πασαλή, είπε: “Γνωρίζουμε ότι η διαδρομή φέτος είναι μεγαλύτερη πρόκληση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ακραία ξηρός καιρός τους τελευταίους μήνες επηρέασε σημαντικά τις προσπάθειές μας να προετοιμάσουμε όπως θα έπρεπε τις ειδικές. Παρόλα αυτά, η η σημαντική προσπάθεια που καταβλήθηκε από όλο το προσωπικό, και τα μηχανήματα που παρείχαν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι στους διοργανωτές, είναι αξιέπαινη.

Πιστεύω πως αυτή τη φορά, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα αποδείξει τη φήμη του ως ένα από τα σκληρότερα ράλι του πρωταθλήματος”, κατέληξε η Ανίτα Πασαλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα