Ρέθυμνο: Ο λόγος πίσω από την αιματηρή ενέδρα στον κτηνοτρόφο

Διαβάζεται σε 2'
αγρότης (φωτογραφία αρχείου)
αγρότης (φωτογραφία αρχείου) iStock

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της αποτρόπαιης επίθεσης σε βάρος 69χρονου κτηνοτρόφου σε χωριό του Ρεθύμνου. Τι εξετάζουν οι Αρχές.

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κρήτης την αποτρόπαια πράξη που διαπράχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο χωριό Βιλανδρέδο, στο Ρέθυμνο, με θύμα έναν 69χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος βρέθηκε στο ποιμνιοστάσιό του με τραύματα από σφαίρες και κομμένη γλώσσα.

Τα δημοσιεύματα από το πρωί κάνουν λόγο για ενέδρα θανάτου σε βάρος του 69χρονου με τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης να έχουν στήσει καρτέρι στον κτηνοτρόφο και να τον πυροβολούν με περίστροφο 6-7 φορές, προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα. Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο 69χρονος κατάφερε να καλέσει τον γιο του ο οποίος μετέβη στο ποιμνιοστάσιο και βρήκε τον πατέρα του στο αιμόφυρτο στο έδαφος.

Πιθανά κίνητρα της επίθεση κτηματικές διαφορές, αφού φαίνεται να υπήρχε αντιπαλότητα και παρελθόν επιθέσεων στην οικογένεια του θύματος, μεταξύ αντιπάλων οικογενειών, γι’ αυτούς τους λόγους.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη φρικιαστική διάσταση της κομμένης γλώσσας. Εκτιμάται, όμως -αρχικά τουλάχιστον- πως πιθανόν τη δάγκωσε από τον πόνο και το σοκ, χωρίς βέβαια να αποκλείεται οι δράστες να προέβησαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, δε, ο νεαρός γιος του κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό τον περασμένο Ιούλιο στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο, με τις δύο επιθέσεις, τη σημερινή στον 69χονο και εκείνη με καυστικό υγρό σε βάρος του 26χρονου, ενδεχομένως να συνδέονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα