Δούρου: Εμείς που δεν κραυγάζουμε είμαστε η σιωπηλή πλειοψηφία

Διαβάζεται σε 3'
Δούρου: Εμείς που δεν κραυγάζουμε είμαστε η σιωπηλή πλειοψηφία
Η Ρένα Δούρου στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Η Ρένα Δούρου μίλησε για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αποφύγει τις αιχμές.

Δεν έλειψαν οι αιχμές από την ομιλία της Ρένας Δούρου το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλέυτρια, και πρώην περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι “είμαστε η πλειοψηφία, συντρόφισσες και σύντροφοι, η σιωπηλή πλειοψηφία που επειδή δεν κραυγάζουμε δεν σημαίνει ότι δεν αγωνιούμε. Σε αντίθεση με κάποιους που βγαίνουν στα κανάλια, ομνύουν στην ενότητα και δηλώνουν υποψήφιοι σε κούρσες που δεν έχουν προκηρυχθεί, εμείς αγωνιούμε ειλικρινά“.

“Αγωνιούμε” συνέχισε “για το κόμμα που κτίσαμε μαζί στα πέτρινα χρόνια του Συνασπισμού. Και ας μην θεωρείται η σιωπή μας αδυναμία. Όπως δεν είναι αδυναμία η απουσία μας από τα κανάλια – εμένα με καλούν συνέχεια αλλά προτιμώ πρώτα να μιλώ στα όργανα.

Σήμερα η μιντιακή απουσία είναι αξιοπρέπεια όχι απουσία γνώμης. Εμείς που έχουμε δώσει τις ζωές μας, έχουμε παλέψει, κάποιοι είμαστε ακόμη στα δικαστήρια για το κόμμα, δεν αγωνιούμε ούτε για καρέκλα ούτε για καριέρα. Ούτε για κάποια προσωπική πορεία.

Γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι προσωπικές πορείες, όσο επιτυχημένες κι αν είναι αυτές, άθροισμα πολιτικό δεν δίνουν. Ούτε κομματικό ήθος εκφράζουν”.

Αναφερόμενη στην πορεία του κόμματος από εδώ και στα εξής υπογράμμισε: “Οφείλουμε εδώ και τώρα να αλλάξουμε ρότα. Να στραφούμε στη σιωπηλή πλειοψηφία. Τους πολίτες, τις φίλες, τους φίλους, τις και τους ψηφοφόρους του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, του ΣΥΡΙΖΑ Κοινωνικού Ενωτικού Μετώπου, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όλες και όλους που πονάνε για την Αριστερά, που ελπίζουν στην Αριστερά. Που θέλουν να είναι στρατιώτες της Αριστεράς και όχι στρατηγοί. Που δεν ταυτίζουν την Αριστερά με οφίτσια. Που δεν την κάνουν καριέρα. Που δεν διεκδικούν στο όνομα της Αριστεράς πάντα, 4 και βάλε βουλευτικές θητείες. Μιλώ για αυτούς που πιστεύουν με ανιδιοτέλεια στις αξίες της Αριστεράς. Και που διψούν να ακούσουν επιτέλους για πολιτικές, ιδεολογικές προτάσεις.

Ναι, για αυτούς τους ανθρώπους μιλώ. Που απέναντί τους έχουμε ευθύνη και καθήκον να δείξουμε με πράξεις ότι η Αριστερά δεν αρχίζει και τελειώνει με… εμάς. Ότι μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για το κόμμα που θα υπηρετεί τις δικές τους αγωνίες, τους δικούς τους αγώνες για το μέλλον της πατρίδας, των παιδιών μας. Ένα κόμμα που αναγνωρίζει τα λάθη του, αναζητά τις αιτίες για να τα διορθώσει. Ένα κόμμα που δεν θα περιορίζει τη δράση του στη Βουλή.

Θυμόμαστε τις σαρωτικές παρεμβάσεις του Τσίπρα κόντρα στον Μητσοτάκη στη Βουλή. Και; Ποτέ δεν καταφέραμε να τις μετατρέψουμε σε νίκες στην κοινωνία. Για αυτό και σήμερα έχουμε τη δεύτερη θητεία ενός πρωθυπουργού που μέσα στη Βουλή μπερδεύει τον Ρουσώ με τον Μοντεσκιέ και εκτός Βουλής ισοπεδώνει την κοινωνία υπό τις ευλογίες των συστημικών ΜΜΕ“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα